Son Yazılar

17 Kasım 2018 Cumartesi

Sonbahar Fotoğrafçılığı: 6 Hızlı İpucu


Sonbahar, açık hava fotoğrafçılığı için harika bir zamandır. Doğa, çevresini çok daha canlı hale getirecek bir şekilde renginden etkileyici bir değişikliği gözler önüne sermektedir. Işık bile sonbaharda çok daha iyi olacak, fotoğrafçılara çok büyük fırsatlar sunacaktır. Bu makalede, B&H'den fotoğrafçı David Flores, sizi gururlandıracak harika sonbahar fotoğraflarının nasıl çekileceğiyle ilgili altı ipucunu paylaşıyor:

1. Nereye Gideceğinizi Akıllıca Düşünün

Fotoğrafçılığın her dalında yer seçimi önemli olsa da, sonbahar fotoğrafçılığı için yer seçimi yaparken özellikle özen göstermelisiniz. Bulunduğunuz yerin sonbaharın hafif ve sıcak renklerini sergilediğinden emin olun. Mevsimin özelliklerini yakalamak için yaprakların renk değiştirdiği yerlere dikkat edin.


2. Alan Derinliğini Artırın

Sonbahardaki serin koşullar, sizin ve kameranızın daha net ve daha uzağı görmesini sağlayacak şekilde kirliliğin ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Nem, sonbaharda daha az sorun olur. Daha fazla derinlik elde etmek için daha küçük bir diyafram ile çekim yaparak koşullardan en iyi şekilde faydalanın.


3. Geniş Açılı Bir Lens Kullanın

Geniş açılı çekim, mevsimin renk ve dokularını bir araya getirmenize izin verir. Geniş açı ile çekim yaparak güzelliği daha iyi yakalayabilirsiniz. Ayrıca, yakın çekim yaparak çerçeveyi tek renk ile doldurabilirsiniz.


4. Çekime Hareket Ekleyin

“Hareket, sonbaharı kutlamanın harika bir yoludur.”

Birisi sonbahar dediğinde ne gibi hareketler aklınıza gelmelidir? Yapraklar ile oynamak, kabak toplamak ya da sıcak bir salep içmek? İnsanları fotoğraflamayı planlıyorsanız sonbahar etkinliklerini düşünün. Fotoğraf çok daha anlamlı bir hale gelecektir.


5. Işığın Faydalarını Kullanın

Mevsim boyunca oluşan güzel ışığın artılarından faydalanın. Sabah saatlerinde, yere çöken sislerle birlikte güneşin yumuşak parıltısı büyüleyici bir manzara sunar. Ve gün batımları, gökyüzüne alevler içinde imiş gibi bir etki veren büyülü bir ışıkla coşar. Bu güzel ışık koşullarında doğanın değişen renklerini fotoğraflamak kaçırılmamalıdır.



6. Doğru Ekipmanı Seçin

Üçayaklar ve filtreler, sonbaharda kameranız için harika yoldaşlardır. Bir üçayak kullanımı kameranızı sabit tutmanıza yardımcı olurken, aynı zamanda daha yavaş pozlama denemeleri yapmanızı da sağlar.


Polarize filtreler, doğal yoğunluk filtreleri ve dereceli doğal yoğunluk filtreleri, daha iyi karşıtlık elde etmede ve pozlamayı dengelemede size yardımcı olacaktır.

Umarım sonbahar fotoğrafçılığını geliştirmek için bu ipuçlarından bazılarını kullanabilirsiniz. Kendinize ait herhangi bir ipucunuz varsa, lütfen bunları bizimle paylaşın!

© Sunny Shrestha

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status