Son Yazılar

4 Mayıs 2019 Cumartesi

En İyi 10 Lomografi İpucu


Gözlerimin önünde kör edici bir flaş patladı ve mor noktalar görüşümü bulanıklaştırmaya başladı. Bir arkadaşım komik görünümlü bir kamerayla bana tuzak kurmuştu ve ben de "gözüne araba ışığı tutulmuş geyik" gibi çıktığım bu fotoğrafımı görmek istedim. Ondan kamerayı istedim, ama kameranın arkasında bir önizleme ekranı olmadığını görünce kaşlarımı çattım. Bana bir filmli kamera olduğunu söyledi - tam olarak bir Colorplash - ve perişan olmuş yüzümü görmeden önce biraz beklemem gerekeceğini söyledi.

“Bu Lomografi (lomography) ile ilgili en güzel şey!” dedi. "Fotoğraf çekerken kırk dereden su getirmek zorunda değilsin. Sadece çek!"

Bu gece, analog harekete katıldığım geceydi. Çok geçmeden kendi kameramı (aslında, kameralarımı) aldım ve "sadece çekim" yapmaya ve denemeler yapmaya başladım. Üç yıl ve yüzlerce film rulosundan sonra bile, bir rulo bitip de fotoğraflarımın nasıl çıktığını görünce bayram sabahı gibi geliyor. Mutlu rastlantılar her zaman hoş bir sürpriz olarak karşıma çıkıyor, bu yüzden analog fotoğrafçılığa geri döndüğüme çok sevindim. Hayatlarında yaratıcı bir başlangıca ihtiyaç duyan herkese tavsiye ederim.

İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı lomografi ipuçları:


1. Kameranızı Daima Yanınızda Taşıyın

Hayatın sizi nereye götüreceğini asla bilemezsiniz, bu yüzden her zaman harika / heyecan verici / melankolik / rastgele anıları fotoğraflarda ölümsüzleştirmeye hazır olmalısınız. Bir şeyi kaçırmak istemiyorsanız, dışarı çıkmadan önce kullanışlı, şık, güvenilir kameranızı çantanıza ya da cebinize yerleştirin ve filmi unutmayın!


2. Kullanmaktan Korkmayın!

Gündüz ya da gece, içeride ya da  dışarıda, mutlu ya da üzgün, çekin! Her zaman çekmek için bir şeyler vardır, bu yüzden kamera yanınızda ise ve hazırsanız neden çekmeyesiniz? İlginç bir şekilde, kameranız odak noktası haline gelebilir. Diana Mini Leopard'la dışarı çıktığımda, yabancılar gelip bana bunu ve lomografiyi soruyorlar. O, sadece şık ve çok yönlü bir kamera değil, aynı zamanda harika bir sohbet başlatıcısı!


3. Analog Olarak Yaşayın, Yiyin, İçin, Giyinin, Uyuyun, Nefes Alın

Lomografiyi modaya uygun bir hobi olarak denemek yerine, onu günlük yaşamınıza dahil edin. Sadece fotoğraf makinenizle yeterli zaman harcayın (örneğin günlük basmakalıp davranışlarınızı belgeleyin), bir zaman sonra, fotoğraflarınızın size nasıl daha doğal geldiğini görüp şaşıracaksınız.


4. Bel Hizasından Çekin

Ya da uzanırken. Ya da su altında. Ya da gözleriniz kapalı iken. Alışılmadık bir açıdan çekim yapmak büyüleyici bakış açıları oluşturabilir. Her şey nasıl gördüğünüzle ilgili - ya da görmediğinizle! Bunu fotoğraf makinesini kendiniz yaptığınız için daha eğlenceli olacak olan iğne deliği (pinhole) kameralarla deneyin.


5. Yaklaşın

Sizi ilgilendiren bir şey görürseniz, devam edin ve kameranızla araştırın. Bazen kamera bir çift gözden fazlasını görür.


6. Beyninizi Kapatın

Hayır, gerçekten, her şeyi bir kenara bırakın. Konunuzu çerçevelemek ya da tüm ayarları doğru yapmakla ilgili endişeleri bir kenara bırakın. Sonunda bu işi kapacaksınız. Şimdilik, sadece çekin. Sonuçlar mükemmel değilse, uygulama güzel sonuçları elde etmenize yardımcı olacaktır.


7. Çabuk olun!

6. madde ile birlikte, bir saniyelik tereddüt, potansiyel olarak harika ama kaçırılan bir fotoğrafla sonuçlanabilir. Hayatın kısacık anları ne sizin için duracak ne de lomografiniz için. Ayrıca 1. maddeye bakın.


8. Tahmin Edilebilirlikten Kaçının

Fotoğraflarınızın nasıl sonuçlanacağını hesaplamanın nesi eğlencelidir ki? Bunu denemek güzel bir şey değil bu yüzden rüzgara kulak kabartın ve anın keyfini çıkartın.


9. Genellemelerden Kaçının

Güzel sanat mı yoksa entelektüel olmayan bir çekim mi? Sanatla alakası bile mi yok? Yine de ortaya bir şeyler çıkıyor, sizin eseriniz olan fotoğraflar. Onları sevebilir ya da terk edebilirsiniz, ancak onlar sizin eşsiz başyapıtlarınız. Açık fikirli olun ve eleştirilere ve övgülere kendinizi açın.


10. Kuralları Çiğneyin

Söylediğim her şeyi unutun. Düşünmeyin. Sadece çekin!

© Denise San Jose

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status