Son Yazılar

2 Temmuz 2019 Salı

Bal Kaymak



"Sıradan" fotoğraf ile harika fotoğraf arasındaki fark nedir?

Benim için cevap basittir - fotoğrafınızda "bal kaymak" (sadece iyi bir fotoğrafı harika bir fotoğraf haline getiren küçük bir detay) olmasını istersiniz.

Genellikle çekim sırasında fotoğraflarınızda "bal kaymak" olduğunu fark etmezsiniz. Çoğunlukla, çekimden sonra bunu fark edersiniz. Çekimlerden sonra fotoğraflarınızı incelerken, fotoğrafınızın "düzenleme" aşamasında bunu fark edersiniz.

Mumbai, 2014
Bir "bal kaymak", arka plandaki küçük bir ayrıntı olabilir. Belirli bir kişi, yüz ya da el hareketi olabilir. Bu, çerçevenize ek ilgi, derinlik ya da duygu katan küçük bir "fazlalık"tır.

Bu yüzden ilginç bir sahnenin fotoğraflarını çekmeniz için sizi teşvik ediyorum. Çünkü, daha fazla fotoğraf çektiğinizde, çekim yaparken göremeyeceğiniz ilginç bir "bal kaymak" bulma ihtimaliniz daha yüksek olacaktır.

Bazen "bal kaymak" göz teması olabilir. Bazen karşınızdakinin jest ya da mimikleri olabilir. Bazen çerçevenizde bulunan fazladan bir nesne olabilir.

Dontown LA, 2011
Çekim yaparken "bal kaymak"ı tanımlayamıyoruz, ancak daha sonra tanımlayabiliyoruz.

Çekmeye devam edin. Fotoğraflarınıza bakarken ve onları incelerken daha eleştirici olmayı öğrenin.

"Bal kaymak"ı - iyi fotoğrafınızı harika bir fotoğrafa dönüştürebilecek küçük bir ayrıntıyı - arayın.

© Eric Kim

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status