Son Yazılar

2 Temmuz 2019 Salı

Engelleme Tekniği


Daha iyi kompozisyonlar oluşturmak için fotoğraflarınızdaki dikkat dağıtıcı ögeleri engelleyin:

1. Ön planda tırabzan


RICOH GR II ile 28mm'de çekilmiş bu fotoğrafta - üstteki kişiyi olduğundan çok daha küçük göstermek için fotoğrafı nasıl çerçevelendirdiğime dikkat edin.

Bunu yapmak için, çok uzaktaki konuya odaklanın - ve ön planda, fotoğrafın kalan kısmındaki tüm karmaşayı "engelleyecek" bir öge bulundurmaya çalışın.


2. Araç içinden çekim


Yolcu koltuğunda oturuyordum ve kompozisyonu sadeleştirmek, çerçevedeki rahatsız edici unsurları ortadan kaldırmak için arabanın kapısını çerçevenin altına ekledim - ilgiyi köpeğin bakışı üzerine yönlendirdim.


3. Üst üste bindirilmiş ögeler

RICOH GR II (28 mm geniş açı) ile çekilmiş bir başka fotoğraf. Lizbon'daki İsa heykelinin daha ilginç bir fotoğraf çekmek için, İsa heykelini çerçevenin tepesinde gerçekten küçük bir şekilde bıraktım ve çerçevenin geri kalanını engellemek için ön plana bir nesne ekledim.


Dikkat dağıtıcı unsurlar nasıl engellenir


Bazı pratik ipuçları:
  1. Geniş açılı bir lens kullanın (28mm, 35mm) ve yakınlaştırma yapmayın. Aksine, konunuzu çok küçük göstererek sahnelerinizi yeniden çerçeveleyin, bu sırada çerçevenizden rahatsız edici unsurları engellemek için ön plana bir nesne (duvar gibi) yerleştirin.
  2. Engelleme tekniğini daha iyi görselleştirmek için, kameranızda yüksek karşıtlıkta siyah beyaz JPEG modunda çekmeyi deneyin. İsterseniz RAW ile çekim yapın ve fotoğraflarınızı işlerken 'siyahlar' kaydırıcısını artırın.
  3. Kompozisyonlarınızdan keyif almaya bakın! Kameranızı eğin ve fotoğraflarınızı daha dinamik ve "keskin hatlı" hale getirmeye çalışın.
  4. Sevdiklerinizle birlikte evde çekim yapmayı deneyin. Modelinizi çerçevenin soluna ya da sağına yerleştirin ve fotoğraftaki diğer her şeyi saf siyah yapın.
  5. Dikkat dağıtıcı şeyleri engelleyerek fotoğraflarınızı basitleştirmenin yaratıcı ve yenilikçi yollarını düşünün!
Nihai ipucu şudur:

Daha iyi ve daha basit kompozisyonlar oluşturmak için, çerçevenizden rahatsız edici ve gereksiz olan her şeyi engelleyin!

Basit tutun

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status