Son Yazılar

29 Kasım 2019 Cuma

Aile Portreleri Fikirleri


Her ailenin bir portre fotoğrafı çekilmesi ihtiyacı bulunur, ama herkes aynı geleneksel grup fotoğraflarından hoşlanmaz. Günümüzde insanlar daha insani dokunuşların peşinden ilerliyor. Ayrıca, birçok aile, fotoğraflarını benzersiz bir hale getirebilmek için eğlenceli ve kaçık fikirlerin peşinde koşuyor.


Konum

Doğru yeri bulmak fotoğrafını mükemmel bir hale getirebilir. Arka plan karşıtlık ekleyebilir ve fotoğrafınızın havasını değiştirebilir. Bir fotoğraf bir hikaye anlatır ve siz de hikayenizi tamamlayan bir yer bulmak istersiniz. İşte size aile fotoğraflarınızı daha iyi bir hale getirmenize yardımcı olacak birkaç fikir:

Şehir: Şehirdeyseniz, sokak aralarında yürüyün ve garaj cepheleri, tuğla binalar, parklardaki banklar ve kaldırımlar gibi gözde noktaları arayın.


Cesaret: Çevrenizdeki hurdalıkları ziyaret edin ve hurda metal yığınları ile üst üste yığılmış eşya üzerine çıkarak fotoğraf çekin.


Doğal: En iyi doğal çekimlerin arka planlarında bir şey bulunmaz, ve bu çekimler sakin ve dost canlısı görünür. Basit, doğal bir çekim için en ideal yer uzun otlarla dolu büyük bir açık alandır. Parka doğru yönelmek yerine doğada bir yürüyüş gerçekleştirin, böylece harika yerler keşfedebilirsiniz. Ağaçlara yaslanmış ya da yıkılmış ağaçların üzerine çıkmış aile üyelerinizin birkaç fotoğrafını çekin. Çevreleyen nehirler, göller ve su yatakları da doğal ve sakinleştirici bir dokunuştur.


Sıra dışı: Kalıpların dışına çıkın! Sıra dışı bir çekim peşinde iseniz, yukarıda belirtilen alanlardan birisine gidin, ancak bu sefer çerçevenize bir sandalye ya da kanepe ekleyin. Bir ormanda çekim yapacaksanız kırmızı bir araçla ya da bir hurdalıkta  bir peluş oyuncak ile karşıtlıklar oluşturmayı deneyin.


Doğal Çekimler

En iyi fotoğraflardan bazıları alan derinliğinin sığ olarak kullanıldığı doğal çekimlerdir. Modellerinizin rahatlamalarını sağların, böylelikle ifadeleri özgün görünecektir.


Etkinlik: Çocuklarla vakit geçirmek eğlenceli olabileceği gibi bir felakete de dönüşebilir. Çocukları ayakta durmaya ve poz vermeye zorlamak sadece sahte bir gülümseme takınmalarına neden olacaktır. Çocukların doğal bir şekilde fotoğraflarını çekebilmek için etrafınızda koşmalarına izin verin; kişiliklerinin ortaya çıktığını fark edeceksiniz. Ayrıca, aile bireylerinin çocukların boyları hizasına inmelerini sağlayarak yetişkinlerin çocukların üzerindeki korkutucu etkilerinin ortadan kalkmasını da sağlayabilirsiniz.


Evcil Hayvanlar

Fotoğrafta evcil hayvanların kullanılması aile portrelerine canlılık katmaktadır.

Açık alanlarda doğal ışık altında ya da büyük pencereleri olan iç mekanlarda evcil hayvanlarla fotoğraf çekimi gerçekleştirmek mükemmel sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Ortam ışığının geniş yayılımı evcil hayvanları rahatsız edebilecek flaşlı fotoğrafçılığa duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.


Konumlandırma: Evcil hayvanın ailenin yanında durmasının yerine ailenin onun seviyesine inmesini sağlayabilirsiniz. Fotoğrafları evcil hayvanların göz hizasından ya da daha aşağısından çekmeye çalışın. Aile üyelerinin evcil hayvanın yanına yönelmesi bir kedinin ya da köpeğin aile üyelerinin etrafında dolaşmasını sağlamaktan çok daha kolaydır.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status