Son Yazılar

9 Mayıs 2020 Cumartesi

Anksiyetenin Üstesinden Nasıl Gelinir


Sevgili arkadaşım,

İşte günlük hayatta karşılaştığınız anksiyetenin üstesinden nasıl geleceğinize dair bazı pratik düşünceler:

Anksiyete Nedir?



"Anksiyete" kelimesinin etimolojisine baktığımızda, sıkıntılı olma, kaygılı olmaktan dolayı boğulma anlamına geldiğini görürüz.

Ama neden kaygı duyuyoruz?

Bence kaygı, başka birinden saldırıya uğrama ve sonucunda yaralanma korkusundan kaynaklanıyor. Genel olarak konuşursak, diğerlerinin (bizi yargılayan) kendimizden daha güçlü, etkili veya haklı olduğunu düşündüğümüzde kaygılanıyoruz.

Genellikle çocukların önünde kaygılanmıyoruz, çünkü bizi yargılamıyorlar - çünkü bizden daha küçükler!

Daha Güçlü Olmak



İşte benim teorim:

Hayatta daha az kaygı hissetmek için, sizi yargılamaktan korktuğunuz kişilerden daha güçlü olun.

Nasıl diğerlerinden daha güçlü oluruz?

Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü önemsemeyi bırakın; onları kendinizden daha küçük görün.

Örneğin, başkaları tarafından yargılanmaktan korktuğumuzda sık sık kaygı duyarız. Patronlarımızdan, danışmanlarımızdan ve genellikle yargılanmak üzere büyük bir kalabalığın önüne çıktığınızda kaygı duyarız.

Topluluk Önünde Konuşma Korkusu Nasıl Aşılır



“İyi” bir iş yapmaya çalışmayın. Sadece açık, dürüst bir şekilde konuşun ve zevk almaya bakın!

Sadece başkaları tarafından akıllı, zeki, haklı veya 'layık' olarak algılanmak istediğimizde kaygı duyarız.

Ne zaman topluluk önünde konuşacak olsam, sadece başkalarının beni yetkin görmesini düşündüğümde endişelenirim. Ancak, yetkin olarak görülmek istemezsem (daha ziyade, aptal ya da soytarı olarak görülmeyi tercih ederim); tüm endişeler kaybolur!

Sokak Fotoğrafçılığında Kaygı Nasıl Yenilir



Başka bir ipucu:

Sokak fotoğrafçılığında kaygıyı alt etmek istiyorsanız, yabancıların portrelerini çekmek için izin isteyerek başlayın ve birçok denemede başarısızlığa hazır olun!

İnsanların hayır demelerine hazırlıklı olursanız reddedilmekten korkmazsınız - yine de içinizde bir beklenti olur! Bu sokak fotoğrafçılığına stoacı bir yaklaşımdır; reddedilmeye hazırlıklı olarak riskten kaçınmayı aşmak!

Deneyin



Kaygının büyük bir kısmı fizyolojiktir; kendimizi riskli durumlara sokmaya alışık olmadığımızda, doğal olarak endişe hissedersiniz!

Anksiyetenin fiziksel semptomlarını (artan kalp atış hızı, terli avuç içi ve derin nefes alma) aşmanın yolu daha fazla deneme yapmaktan geçer!

Kendinizi gergin hissettirecek daha fazla sosyal duruma sokun ve yabancılarla konuşarak daha fazla risk alın. Yabancılar ile küçük konuşmalar yapın, merhaba deyin ve onlara daha derin sorular sorarak kendinizi geliştirin:

Hayat hayallerin neler? Hayattaki kişisel tutkularınız neler?

Başkaları tarafından garip ve anormal olarak görülmek, 'normal' olarak görmezden gelinmekten daha iyidir.

Sınırları Zorlamak


Ağırlık basmaya başlayıp daha ağır ağırlıklar kaldırmaya başladığınızda, kas kütlenizi, testosteronunuzu ve diğer güçlendirici hormonlarınızı artıracaksınız.

Bu duyduğum bir teori (bunun doğru olup olmadığından emin değilim, ama ilginç bir fikir):

Düzenli olarak ağırlık kaldırırsanız ve vücudunuzu zorlarsanız, genel metabolizma hızınız daha sabit bir hale gelir ve dış uyaranlara karşı stres tepkileriniz daha az olur.

Örneğin, yeni bir PR (kişisel maksimum) denedikten sonra kendimi yarı tanrı gibi hissediyorum. Yıkılmaz hissediyorum. Öleceğimi hissetmiyorum ve hiç kimse beni yok edemez gibi hissediyorum.

Bu hissi günde bir kez alırsanız, günlük yaşamınızda çok daha fazla risk alırsınız, çünkü hayatta hiçbir dezavantajınız olmadığını bilirsiniz. Hiçbir şeyden korkmazsınız!

Anksiyete yalnızca diğer insanlarla etkileşime girdiğinizde meydana gelir


Bu da ilginç bir şey:

Sadece diğer insanlarla karşılaştığınızda kaygı duyarsınız.

Yükseklik korkusu yaşarsınız, ancak yükseklik korkusundan endişelenmezsiniz.

Korkunun birçok farklı şekilde ortaya çıktığını düşünüyorum. Açık olmak gerekirse, kaygının diğer insanlarla uğraştığınızda karşınıza çıktığını düşünebiliriz.

Ve diğer insanlarla etkileşimin sosyal bir beceri olduğunu anlayın. Ve sosyal beceriler başkaları ile etkileşerek pratik yaparak geliştirilebilir!

Diğer insanlarla şakalaşın

Bu başka bir ipucu:

Diğer insanlarla dair anksiyeteden kurtulmak için şaka yapın!

Şaka, diğerleriyle anında ilişki kurmanın en iyi yollarından biridir!

İğrenç espriler yapmak; tamamen etkilidir. Şaka yapmak istiyorsanız, şaka sanatını öğrenmek için daha fazla komedi (Dimitri Martin'i seviyorum) ve diğer sanat türlerini izleyin.

Genellikle şakanın şu anlama geldiğini düşünüyorum:

Rahatsız etmeden diğer insanları kızdırmak.
Bir kez daha, bu gerçekten açıklayamayacağınız bir sanattır - sadece denemeler yapmalı, başkalarının geri bildirimlerini görmeli ve tekrarlamaya ve denemeler yapmaya devam etmelisiniz.

Sonuç
 

Daha fazla sosyal risk alın. Herkesle arkadaşınız gibi konuşun ve onlara birçok kişisel soru sormayı deneyin. Başkalarına ne kadar ilgi gösterirseniz, size o kadar ilgi duyacaklardır!

CESUR OLUN

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status