Son Yazılar

19 Eylül 2020 Cumartesi

Yavaşlayın



Günümüzün hızlı tempolu anlık tatmin dünyasına kendinizi kaptırmak ve aceleye kapılmanız kolaydır. Ve acelenizin olması birçok şeyi halletmenize yardımcı olsa da, aynı zamanda gerçekten deneyimlenen anları kaçırmanıza da neden olur. Sanki o kadar hızlı hareket etmişsiniz ki hiçbir zaman gerçekten "orada" olmamışsınızdır.

Son zamanlarda, daha fazla var olmak ve anları daha tam olarak deneyimlemek için hayatın birçok alanında yavaşlamaya çalıştım. Normal yürüyüş hızımı yavaşlattım ve etrafa bakmak için daha sık durdum. Sonuç olarak, daha derinden birçok yer görmüş gibi hissediyorum ve acelem olsaydı hiç fark etmeyeceğim şeyler gördüm.

Çoğu zaman insanların bir çiçeğe doğru yürüdüğünü, hızlı bir şekilde bir fotoğraf çektiğini ve sonra yoluna devam ettiğini görüyorum. Eğer sadece çiçeği görmenin bir yolunu arıyorsanız, bu tamamen iyidir, ancak konunuz hakkında daha fazla şey ifade eden bir görüntü oluşturmak istiyorsanız, o zaman yavaşlamayı ve önünüzde konunuzla daha fazla zaman geçirmeyi düşünün. Hatta bir fotoğraf çekmeyi düşünmeye başlayın.

Aceleniz olması, "çekim yapma" olasılığınızın daha düşük görünmesine neden olabilir, ancak acele etmeniz pek çok fırsatı gözden kaçırmanıza neden olur. Çoğu zaman, yavaşlamaya başladığınızda, bir şeyin fotoğrafını çekmeye başlarsınız, ancak o konuyu keşfetmek için daha fazla zaman harcadıkça, fotoğrafını çekmek için daha da ilginç pek çok şey fark edersiniz.

Aceleniz olduğunda, iyi bir fotoğraf çekmeniz için daha fazla zihinsel baskı olur. Yavaşlamayı ve sadece o anın içinde olmayı seçtiğinizde, fotoğraf ikincil hale gelir - olması gerektiği gibi. Fotoğrafçılıkta (ve herhangi bir sanat türünde), bir sahnenin güzelliğini gerçekten yakalamak istiyorsanız, önce onu gerçekten deneyimlemelisiniz. Bu, konunuzun gerçekte ne olduğunu gerçekten “görmenizi” sağlar ve konunuz hakkında ne söylemek istediğinizi belirlemenize yardımcı olur.


Makaleyi orijinal dilinde okumak için photonaturalist.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status