Son Yazılar

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Fotoğraf Makinesi


Fotoğraf Makinesi

Bloğumuzun ilk yazısı, fotoğraf makinesi ve fotoğrafla ilgili olsa, gayet yerinde olur herhalde. (Sıkıcı birkaç bilgi vermek umarım canınızı sıkmaz :) )

Fotoğraf, Yunanca fotos ve grafein (ışık ve çizmek) kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelmiş bir kelimedir. Kelime anlamı, ışık yardımı ile iz bırakmaktır.



Öyle değil mi gönül dostları, fotoğraf çekerken hepimiz iz bırakmak istemiyor muyuz aslında?

Fotoğraf çekmenin en önemli ve gerekli olan ilk öğesi, ışıktır. Öyleyse, ışığınız bol olsun!

Fotoğraf kelimesinin mucidi olan Sir John Herschel, fotoğraf makinesini de icat edecekti belki ama, hem yaşı yetmedi, hem de ışığı kontrol etmeyi başaramamıştı ki yıllar 1840'ı gösteriyordu. Aynı yıllarda William Henry Fox Talbot da EUREKA demiş olsa da pek çok kişi tarafından kabul görmedi. Fotoğrafı bulan kişiler olarak ise, Joseph Nicephore Niepce, Louis Jacques Mande Daguerre, Hippolyte Bayard, ve William Henry Fox Talbot sayılırlar ki yıl 1813'ü göstermektedir.

Fotoğraf makinesinin çalışma prensibinden bahsedelim, ki bu, fotoğraf çekimlerimizde işimize yarayabilir.




Fotoğrafı çekilmek istenen nesneden yansıyan ışık, objektife ulaşır. Buraya gelen ışık diyaframa gelir. Buradan geçen ışık örtücüye (perde) ulaşır. Örtücü (perde) bir süre açık kalır ve ışık sensörün (ya da filmin) üzerine düşerek görüntüyü oluşturur.

Objektifler, Fotoğraf Makineleri, Diyafram, Perde (Örtücü), Sensör (Film) ve diğer bilmemiz gereken kavramları daha sonra öğreneceğiz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status