Son Yazılar

30 Eylül 2012 Pazar

Doğrudan Gün Işığında Nasıl Çekim Yapılır?

Doğrudan güne ışığının geldiği zamanlarda çekim yapmaya çalıştığınızda fotoğraflarınızda yüksek karşıtlıklar (kontrast), fotoğraflarınızın aydınlık kesimlerinde ışık patlamaları, lenslerinizden dolayı oluşan renk parlamaları oluşabilir ve fotoğrafınızdaki renkler aşırı doygun (saturated) bir hale gelebilir. Bütün bunlar, fotoğraflarımızda fazla istemediğimiz şeyler.

22 Eylül 2012 Cumartesi

Gökkuşağı Fotoğrafı Çekmek

Gökkuşakları... Önce hafiften bir yağmur yağar, ardından muhteşem bir güneş. Gözlerimiz hemen onu arar. Hemen etrafa bakarız. Onu bulduğumuzda içimizi tatlı bir duygu kaplar. Güneşten gelen beyaz ışık parçaları, yağmurun ardından havada asılı kalan su damlacıklarının içinden geçerken kırılırlar. Bunun sonucunda da, diğer bütün renkleri de meydana getiren o renk cümbüşü ortaya çıkar; Gökkuşağı!

18 Eylül 2012 Salı

Havai Fişek Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Havai fişek fotoğrafı nasıl çekilir, bilmek ister misiniz? Eğer bu konuya dair birkaç bilgi isterseniz, makalemize göz atabilirsiniz.

8 Eylül 2012 Cumartesi

Dünyanın En Tanınmış Fotoğrafları

Bu yazımızda, teknik derslerden bahsetmek istemedim. Tüm dünyanın tanıdığı fotoğraflardan birkaçının hikayesini paylaşmak istedim. Belki mutlu bir olay ya da hüzünlü bir olayın fotoğrafı, onlar...

5 Eylül 2012 Çarşamba

Pozlama Üçgeni

ISO - Perde Hızı (Shutter Speed) ve Diyafram (Aperture)
Pozlama Üçgeni (the exposure triangle)
Gerçek bir fotoğrafçı olmak için bazı kavramları bilmemiz gerekmektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status