Son Yazılar

19 Ocak 2013 Cumartesi

Time Lapse-2- Zaman Atlatmalı Çiçek Açması


Katka Pruskova
Bir önceki yazımızda, time lapse nedir? sorusunun cevabını da vererek bir yazı paylaşmıştık. Serinin 2. yazısı, bir çiçeğin açma sürecini gösteren harika bir zaman atlamalı fotoğraf. Çeşitli renklere sahip çiçekler siyah bir arka plan eşliğinde rengarenk çiçeklerin açması süreci fotoğraflanmış. Bu tekniğe hayran kalacaksınız. Tüm proje 7100 fotoğraf ile tamamlandı ve 530 saatten fazla sürdü. Fotoğrafçı, ev yapımı bir stüdyoda gerçekleştirdi bütün çekimlerini ve diğer çiçekleri de kendi bahçesinde çekti. Birçok çiçek türü kendi güzelliklerini sundu. Bu time lapse, Katka Pruskova'nın ilk projesi oldu ve bir hafta içinde 4 milyondan fazla izlendi. Keyfini çıkarın.





Nasıl yapıldı?

Çiçekler ev yapımı bir dolabın içine yerleştirildi. Dolabın arka kısmı siyah bir kumaşla kapatıldı. Siyah bez, ışıktan korunmak için dolabın her tarafına örtüldü. İki kırmızı lamba çiçekleri aydınlatmak için kullanıldı.

Düşük ışık koşulları nedeniyle ISO 640, f/16 diyafram değeri ve 1/5 perde hızı kullanılmıştır. Kullanılan kamera ise Canon 5D Mark II.

"Bazı çiçekler birkaç saat içinde, bazıları birkaç günde açtı... "

Kaka Pruskov'un tavsiyesi, basitçe;

"Birkaç kayıp denemeden sonra, öğreneceksiniz."

© Amber Ketchum




Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status