Son Yazılar

5 Mayıs 2013 Pazar

Vahşi Yaşam Fotoğrafı Nasıl Çekilir


Hayvanların ve kuşların iyi fotoğraflarını çekmek için ayar yapma ve çerçeveleme konusunda hızlı olmayı öğrenmeniz gerekiyor. Bu hileleri öğrenmek için kırlara çıkmayı beklemek iyi bir fikir değildir. Kendime yararlı birkaç konu buldum. Bahçemdeki kediler ve kuşlar oldukça yararlı ve yardımcı oldular bana. Bunları izlerken davranışlarını da kontrol ettim ve onları çekmek için ne kadar hızlı olmam gerektiğini öğrendim. Bu makalede, daha iyi bir çekim için size birkaç ipucu vereceğim.




© 7-themes.com 

Hareket eden hedeflerin fotoğraflarını çekin. Nasıl panning (pan) yapılacağını öğrenmek etkileyici fotorğaflar çekebilmeyi öğrenmenizi sağlar. Kameranızı sabit tutun ve beklenmedik karşılaşmalar için ayarlarınızı yapın. Kameranızın bataryasının ve hafıza kartının yeterli olduğundan emin olun.

Eğer vahşi yaşam alanlarına gidecekseniz, orada karşılaşacağınız türlerle ilgili yazılar okuyun. Hangi tür canlılar orada yer alacak bilmeniz size kolaylık sağlayacaktır. Böylece bu canlıların davranışlarını da öğrenebileceksiniz.

Sessiz bir şekilde hareket etmeyi ve pozisyonunuzda sabit kalmayı öğrenin. Böylece varlığınız diğer canlılar için bir tehdit oluşturmayacaktır.

Tüm duygularınızı kullanarak etrafınızla bir uyum içerisine girin. Küçük bir uygulama ile, küçük hareketlerle gizlenmeyi, sıradışı renkleri ve sesleri ve hatta kokuları bile taklit edebilir ve böylece kamufle olabilirsiniz. Çevrenizdekilerin sizi kabul etmesi, daha iyi bir fotoğraf çekebilmenizin temelidir.

www.bbc.co.uk 



Doğa çekimlerinde bir telefoto lens son derece önemlidir. Bu karşınızdaki canlıları korkutmadan daha yakına getirecektir. Yeterince ışık yoksa bir üçayak kullanmanız titremeyi azaltacaktır. Bazı objektiflerde titreşim azaltma teknolojisi olsa da maliyetleri de buna göre artacaktır.

Hayvanları ve kuşları çekerken, en keskin görüntüye gözleri aldığınızdan emin olun.

Küçük hayvanları daha düşük bir açı ile çekin.

Yaban hayatı çekimleri için ve bunu izlemek için en iyi zamanlar, sabahın erken ve öğleden sonralarıdır. Bu zamanlar yaban hayatı için en aktif ve en etkileyici zamanlardır.

Güneşi arkanıza almaya çalışın böylece ışık doğrudan konunuzun yüzüne düşecektir.

www.123rf.com
Tüm bu ipuçları doğa fotoğrafçılığınızı geliştirmenize yardımcı olacaktır. En önemli şeyler ise pratik, pratik ve pratiktir ve zevk almayı unutmayın.



© Roberta Hochreiter

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status