Son Yazılar

11 Ocak 2014 Cumartesi

Işıkla Boyama


Işıkla Boyama Tekniği

Işıkla boyama tekniği harika sonuçlar veren eğlenceli bir tekniktir. Işıkla boyama tekniği denmesinin sebebi, bu fotoğrafı çekerken tam olarak ışıkla boyama yapmanızdır.



© Aldo Farfan


Bu türde bir çekim için çok fazla ekipmana ihtiyacınız yoktur, sadece aşağıdaki listeyi tamamlamanız yeterli olacak:

  1. Uzun pozlama yapabilen bir kamera - filmli kameralar da kabul edilebilir ancak eğer gerçekten bu işlemi en iyi bir şekilde yapmak istiyorsanız, bir dijital kamera kullanın. Böylelikle çekiminizin sonuçları "gerçek zamanlı" olarak görebilir ve gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz.
  2. İyi bir üçayak - Uzun pozlama yapacağınız her durum gibi bu durumda da kameranızı yere sabitlemeniz gerekecek.
  3. Bir flaş ışık - burada flaş demekle kast ettiğimiz şey, kameranıza takılı olan dahili ya da harici flaş değil, bildiğimiz tabirle el feneri gibi bir ışık kaynağı.
  4. Karanlık bir yer - Bu biraz zorlayıcı. Eğer evde çekim yapıyorsanız - karanlık bir odadaysanız belki kabul edilebilir. Eğer dışarıda çekim yapıyorsanız - bunu sokak lambalarının aydınlattığı bir yerde ya da bir arabanın geçip bütün boyama işleminizi mahvedeceği bir yerde yapmayın.





Şimdi de nasıl yapacağımız:

Kameranızı ve üçayağı hazırlayın ve ışıklar ya da flaş açıkken bir deneme çekimi yapın. Bu, kompozisyonunuzu oluşturmanızda kolaylık sağlayacaktır.

Perde hızınızı uzun pozlama olacak bir değere (15" gibi) ayarlayın. Diyaframı olabildiğince kısın. Eğer dışarıdaysanız, hiçbir şey yapmayın. Eğer içerideyseniz, ışıkları kapatmanın sırasıdır.

Çekiminizi yapın. Deklanşöre bastığınız anda perdeniz açılacak ve artık istediğiniz şekli "boyayabilirsiniz". Flaşınızı bir ışık kaynağı olarak kullanın. İsterseniz, flaşı bir kalem gibi düşünebilir ve ince çizimler yapabilirsiniz. Yavaş gittiğiniz noktalarda ışık daha parlak çıkacaktır. Bir noktada fazla bekleyecekssniz, dikkatli olun, orada ışık patlamaları olabilir.

© JunYin Work

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status