Son Yazılar

5 Şubat 2014 Çarşamba

Yeni Fotoğrafçıların Yaptığı 5 Temel Hata


Dijital kamera çağı ile birlikte fotoğrafçılık çok yaygın bir hale gelmiştir. Neredeyse herkes bir kamera alabilir ve çoğu kişide bir kamera var. Hatta birçok cep telefonunda bile dijital kameralar var. Yeni kameraların kullanımı her ne kadar kolay olsa da yine de başarıya ulaşmak için öğrenmeniz gereken birkaç konu var.



Burada, fotoğrafçılığa yeni başlayanların yaptığı hatalardan bazılarını bulacaksınız. Eğer fotoğraf çekmeye yeni başladıysanız, bu hataları yapmaktan kaçınmalısınız.

Fotoğraf: Rajib Mukherjee

1. ZAYIF KAMERA


Bugünlerde yapılan en yaygın hata budur. Birçok dijital kamera zayıf odaklama yeteneklerinden dolayı ya manzara çekimlerinde ya da yakın çekimlerde başarılıdır. Kameranızı tanıyın: o neler yapabilir ve neleri yapamaz. 200$'lık bir kamera profesyonel fotoğrafçılık için kullanılmamalıdır.

2. IŞIK


Bir diğer yaygın hata da ışık koşullarını unutmak ya da kameranın ışıkla ilgili bütün sorunları çözebileceğine inanmaktır. Ucuz bir flaşla karanlık ortamlarda doğal ışıktan daha iyi sonuçlar alırsınız.

Fotoğraf: Rajib Mukherjee




3. KIRPMA


Her ne kadar günümüz LCD dünyası oldukça gelişmiş olsa da hala yapabileceğiniz hatalar bulunmaktadır. Hatırlamanız gereken tek şey, görüntüyü bilgisayarınızda kırpabilecek olmanızdır. Bu, fotoğrafı çekerken kenarlarda daha fazla boşluk bırakabileceğiniz anlamına gelir.

4. YAKINLAŞTIRMA


Yakınlaştırma ile ilgili olarak birçok şeyi yanlış yapabilirsiniz. Aklınızda tutmanız gereken ilk şey, dijital zum yapmamak olmalıdır. Bu, bilgisayarda yapabileceğiniz basit kırpma işlemidir. Eğer gerekiyorsa, sadece optik zum kullanın.

Fotoğraf: Rajib Mukherjee

5. KAMERA AYARLARI


Eğer ayarlar konusunda bilgi sahibi değilseniz, varsayılan ayarları kullanmanız sizin için en iyisidir. Birçok mod varsa, otomatik modu kullanmanız sizin için en kolay seçenektir. Görüntüleri kaydetmek için iyi bir seçenek kullanmaya özen göstermelisiniz. Eğer yeterince belleğe sahipseniz (hafıza kartı vs.) en yüksek çözünürlükte çekmeniz tavsiye edilir.

Kısacası, eğer fotoğrafçılık konusunda ciddi iseniz, bunu uygulamanız gerekir. Dijital fotoğrafçılık hissettiklerinizden daha farklı değildir.

Önceden bildiğiniz beceriler yoksa bunları sonradan öğreneceksiniz demektir ki bu da hata yapabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca bu, yüzlerce fotoğrafı kaybetmeniz anlamına da gelebilir.

© Suto Cu

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status