Son Yazılar

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Dijital Kameranızın Düşmanlarını Tanıyın


Dijital kameranız, büyük anılarınızı oldukları anda yakalamanıza izin veren değerli bir cihazdır. Ve kazandığınız büyük paraları onu satın almak için harcadıysanız, ne pahasına olursa olsun, onu korumanız gerekir.



Bir kamera çantası, sahip olmanız gereken ilk şeydir. Fakat birçok fotoğrafçının unuttuğu, küçük ıvır zıvırlardır. Bunlar, kaçınmanız gerekecek bir şekilde hemen hemen her yerde bulunabilir. Dijital kameranızın hayatını kurtarmak için bu etkenlerden nasıl korunacağınızı bilmeniz sizin sorumluluğunuzdadır.

Güneş kremi ve böcek ilaçlarının kameranıza zarar verebileceğini biliyor muydunuz? Bu ürünler oldukça yağlıdır ve kameranızın hassas bölümlerini etkileyebilir. Mümkünse, vücudunuza bu ürünleri sürdüğünüz zaman kameranıza dokunmayın. Eğer bu ürünleri kullandıysanız, kameranızı tutmadan önce ellerinizi iyi bir şekilde yıkayınız. Eğer unutur ve kameranıza dokunursanız, hemen yağlı yüzeyi temizlemeye çalışın.

Bu ürünleri kamera çantanıza yerleştirmediğinize emin olun. Bazı kişiler, bir havuza ya da plaja giderken bir başka çanta taşımak istemezler ve bu gibi ürünleri kapalı bir şekilde koydukları zaman her şeyin yolunda gideceğini düşünürler. Aslında, bu işlerin yolunda gittiğini göstermiyor çünkü, kameranızın hayatını riske atıyorsunuz demektir.

Kameranızı, kumdan da uzak tutun. Kum küçücük parçalardan oluşmaktadır ve kameranızın içine girdiği anda küçük temel parçalara zarar verebilmektedir. Eğer kameranızı bir plaja ya da parka getirmek istiyorsanız, kameranızı kullanmadığınız süre boyunca çantanızda muhafaza ettiğinize emin olun. Ayrıca, kameranıza bulaşmış olan tozları temizlemek için hassas bir fırça da taşıyabilirsiniz.

Plajda iseniz, sizin için tehlike oluşturacak bir başka konu ise kameranızın tuza maruz kalmasıdır. Tuz, kaçınmanız gereken konulardan birisi olan korozyona (metal aşınması) sebep olabilir. Fotoğraf makinenizi kullandıktan sonra, kameranızı silin. Bir DSLR kullanıyorsanız, bir UV Filtre kullanmanız size yardımcı olacaktır. Ayrıca, kameranızın hafıza kartını ve bataryasını tuzlu yerlerde değiştirmemeyi ya da değiştirirken dikkatli olmayı her zaman aklınızda tutun.

Eğer bir plajda ya da havuz yakınlarındaysanız, kameranızın su alabileceğini bilin. Arkadaşlarınızla beraber suda oyunlar oynuyorsanız, bu eğlenceli olabilir, fakat bu süre boyunca kameranıza suyun temas etmeyeceği bir yerde muhafaza altında olması gerekiyor. Eve geldikten sonra da küçük parçalarda nemlenme olabileceğinden dolayı, kameranızı kurulayın.

Silikon bazı koruyucu maddelerin kamera çantanızda bulunması, kameranızın çantada durduğu süre boyunca kuru kalmasını sağlayacaktır. Bölgenizde ani hava değişiklikleri yaşandığı süre boyunca da bu maddeler işinize yarayacaktır.

Kameranıza zarar verebilecek diğer şeyler; tozlar, darbeler, damlalar ve elbette hırsızlardır.

© Kalyan Kumar


Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status