Son Yazılar

18 Mayıs 2014 Pazar

Kelebek Fotoğrafları: Kelebekleri Nasıl Yakalayabiliriz?


Kameranızın lensinden doğru bir kelebeğe baktığınızda gördüğünüz muhteşem renkleri başka neye baktığınızda görebilirsiniz ki? Belki bir kelebek, bir çiçeğe konmuş, oturuyor. aha güzel bir şey ne olabilir ki?



Eğer bu kanatlı güzelliklerin konacağı çiçeklerin olduğu bir bahçeye sahip olacak kadar şanslı iseniz ve fotoğrafçılıkla ilgiliyseniz, umarım, bazı harika çekimleri yapma şansınız olmuştur. Fakat bu durum sizi tanımlamıyorsa, başlangıç için yararlı ipuçlarını bulabileceğiniz bir yazı sizi bekliyor.

Kelebeklerin fotoğrafını çekebileceğiniz üç büyük ortam bulunmaktadır. Açık havalar, bahçe düzenlemeleri ve kelebek evleri ya da çiftlikleri. İnsanlar yüzyıllardır kelebek koleksiyonları yapmaktadırlar. Onları yakalıyor, öldürüyor ve özel kutularda ya da tahtalarda sergiliyorlar. Onların fotoğrafını çekmek ise harika bir alternatiftir. Kelebek de fotoğraf da yaşamaya devam eder.

© www.dailydesigninspiration.com

Kelebek fotoğrafçılığına başlamak için pahalı kameralara, birçok büyük ve özel ekipmana ihtiyacınız yok. Aslında, bu harika çekimleri elde etmek için eğilme ve kalkma için çok fazla zaman harcamanız gerekecektir. Küçük bas-çek kameralar bile kelebek fotoğrafı çekmek için harika bir tercih olabilir. Ayrıca bol bol zamana ve sabır konusunda yardıma ihtiyacınız olacaktır. Dışarı çıkıp kelebeklere çağıramazsınız. Ancak, kelebeklerin muhtemelen geleceği noktalara göre kendinizi ayarlayabilirsiniz.

Kelebekler renklere ve kokulara gelir. Amacınız kelebek fotoğraflarını, kelebeklerin kendi doğal habitatlarında çekmek ise, kelebek fotoğrafı çekebilmek için doğru koşullara sahip bir alana gidebilir ve bekleyebilirsiniz. Kır çiçekleri ile kaplı alanlar ile nemli toprağın olduğu alanlar bakabileceğiniz yerlerdendir. Eğer ormanlarla, derelerle, nehirlerle ve şelalelerle dolu yemyeşil bir alanda yaşıyorsanız, bu harika canlıları çekebileceğiniz alanlara bakmalısınız.




Eğer mor, beyaz, sarı, turuncu ve kırmızı renkli çiçeklerle dolu bir bahçeniz varsa, bahçenize çıkmalı ve üçayağı (tripodu) kurmalı ve kelebeğin gelmesini beklemelisiniz. Kelebeklerin en çok sevdiği çiçeklerden bazıları, deliotu, hanımeli, kadife çiçeği, petunya, ayçiçeği gibi çiçeklerdir. Ayrıca olgunlaşmış meyve ya da nektarları da kapınızın önüne koyarak onları, bahçenize gelmeye teşvik edebilirsiniz. Çürüyen meyvelerin kokusu kelebekleri çekmektedir.

Fotoğrafı çekmeye başlamadan önce, arka planı kontrol edin. İdeal olarak, önce kendinizi yerleştirin ve böylece arka plan kelebeği tamamlayacaktır. İstemeyeceğiniz arka plan ögelerini ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapın. Kelebeği korkutmadan, kelebeğe olabildiğince yaklaşın, böylece kelebek çerçevenizi tamamen doldurabilecektir. İstenmeyen arka plan ögeleri ortadan kaldırmanın bir diğer yolu da arka planı bulanık yapmaktır. Kelebekler gölgelik alandan daha ziyade güneşlik alanlara yönelmektedirler, bu nedenle fotoğrafı çekmeden önce uygun bir şekilde pozisyon alın.


Kameranızı ve çantanızı bir gün önceden hazırlayın, böylece günün erken saatlerinde yola çıkabilirsiniz. Yanınızda fazladan hafıza kartı ya da film, pil ya da batarya ve bir üçayak bulundurun. Çoğu fotoğrafçılık türünde olduğu gibi, kelebekleri fotoğraflamak için de en ideal saatler, gün doğumuna ve gün batımına yakın saatlerdir. Sadece aydınlatmanın iyi olmasından dolayı değil, ayrıca kelebeklerin bu saatlerde, günün diğer saatlerinde oldukları kadar hareketli olmayacağından dolayıdır. Bu size kelebeği çekebilmeniz için daha fazla zaman verecektir. Kelebek uçmadan önce, çekebildiğiniz kadar fotoğrafını çekin. Bir fotoğrafın o anda mükemmel olup olmayacağını düşünerek vakit kaybetmeyin.

© Suzanne VaneGrift

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status