Son Yazılar

12 Temmuz 2016 Salı

Canon Kameralarda Tam Kontrol Sağlamak İçin 75 İpucu - 4


Canon Fotoğrafçılık İpuçları: EOS Kameranızı Özelleştirin

© Photo Plus

70. Özel Kadran Ayarları

İlk olarak EOS 5D'de görünen özel çekim modları (C1, C2, C3) kendi belirlediğiniz ayarlarla hızlı bir şekilde çekim yapmanıza imkan sağlamaktadır. Sanal olarak, daha önce girdiğiniz değerler kayıt edilmektedir


EOS 5D serisi, 70D, 7D, 7D M II, 6D, 1DX gibi modellerin hepsinde öze çekim modları yer almaktadır.

© Photo Plus

71. Arka Odaklama Butonu (Back Button Focus)

Özel ayarlar, Canon kameralarınızın sizin istediğiniz şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Bunun en güzel örneklerinden birisi de arka-odaklama butonudur. Bu butona ilk basışınızda kamera odaklamayı yapacak, siz tekrar basana kadar odaklama değişmeyecektir. Bu butona bastığınızda, deklanşöre basarsanız sadece ışık ölçümü değişecek, odak ayarı değişmeyecektir.

© Photo Plus

72. Resim Stilleri

Resim stilleri, fotoğrafınızın nasıl bir işlemden geçeceğini etkiler. Raw olarak çekim yapıyor olsanız bile Resim Stilini değiştirebilirsiniz. Canon'un Resim Stili Editörünü kullanarak değişik resim stilleri de kullanabilirsiniz.


73. Otomatik Döndürme

LCD ekran, varsayılan olarak görüntüyü döndürmektedir, yine de üç otomatik döndürme seçeneğinin ikincisini seçerek portrelerin LCD ekranı doldurmasını sağlayabilirsiniz.

74. Detay Eklerin

Çoğu ESO kamera Ayarlar menüsü üzerinde telif hakkı bilgisi eklemenize izin verir. Bu bilgiler her bir fotoğrafta saklanır ve bazı yazılımlar aracılığı ile görüntülenebilir.

75. Vizör Uyarıları

760D gibi bazı DSLRler, örneğin Monokrom özelliğin halen açık olduğu gibi, vizör aracılığı ile uyarı verebilmektedir. Bu nedenle, bazı hataları tekrar tekrar yapmak zorunda kalmazsınız!.

Sayfa: 1234


© Photo Plus

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status