Son Yazılar

29 Temmuz 2016 Cuma

Siyah Beyaz Portre Fotoğrafçılık İpuçları


Siyah – beyaz portre çekimlerinde gizli – saklı yoktur. Renklerin dikkat dağıtıcı özelliğinin ortadan kalkması ile birlikte, öznelerin karakteristik özellikleri daha belirgin bir hale gelmektedir. Tek renkli (monokrom) pozlama, kemik yapısı ve dokudaki ince detayları, eşdeğeri olan renkli bir fotoğraftan çok daha yüksek bir seviyede ortaya çıkarmaktadır. Bu makale ev ortamında bile yaratıcı portreler çekebilmenize yardımcı olacaktır.



Fotoğraf: Stefano Montagner
İlginç bir bakışı ya da duyguyu başarıyla yakalamak, izleyiciye, kişinin dünyasına ve kişiliğine dair hızlı bir fikir edinme fırsatı verir. Siyah–beyaz fotoğraflar bir açık oluştururlar, ve biz eğer, fotoğrafı çekilen kişinin kim olduğunu görebilirsek, bu ödül kazanacak bir portrenin işaretidir. Çok ciddi bir konu gibi dursa da, siyah beyaz fotoğraflar sadece sadeliği kaydetme amacıyla kullanılmamalıdır. Örneğin, aydınlatmadaki ince değişiklikler fotoğraf içindeki ruhu romantik, boğucu ya da komik bir hale dönüştürebilir. Siyah–beyaz fotoğraflar çok yönlü olarak kullanılabilir.


Siyah–beyaz portre fotoğrafçılığının keyifli yanlarından birisi de, geleneksel güzelliğin bir gereksinim olmamasıdır. Çekim için, konu içinde alışılmadık bir şeyler arayın. Bu, ciddi bir doğası olan bir insanın saçını önüne döküp izleyicilere kişiliğinin diğer yanını göstermesi şeklinde olabilir. Eğer insanları tanımıyorsanız, çekingenliklerini ortaya çıkarmanız ve onları rahatlatmanız zor olacaktır.

Fotoğraf: Sodanie Chea
Çekim yapmak için aklınızda tasarladığınız pozlar olabilir, fakat modelinize bakın ve onlara göre kendilerinde bulunan karakteristik özelliklerini sergilemelerini söyleyin. Modeliniz rahat davranmaya başladığında, çekmeye değer anlarla karşılaştığınızı fark edeceksiniz, bu yüzden birçok resmi pozun yanı sıra gayrı resmi çekim de gerçekleştirin. En iyi çekimi nasıl gerçekleştireceğinize kara verin, yakın çekim mi, yandan mı yoksa bütün vücudu kapsayan bir çekim mi? Kişilerin karakterini yansıtacak en iyi çekimler, yakın çekimlerdir.

Bağlam duygusunun verilebilmesi için konum çekimleri de idealdir. Odak, kesinlikle modelin üzerinde olmalı, bu nedenle dikkati dağıtacak bir yerde yapılacak çekimden kaçınılmalıdır. Model ile, doğrudan ya da görsel olarak bağlantı kurulabilecek bir yer seçmek iyi bir fikirdir. Eğer modelinizin sürekli uğradığı, çocukluk anılarını geri getirebilecek bir yer bulabilirseniz, önceki yaşantılarını geri getirebileceği unutulmaz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Fotoğraf: hobvias sudoneighm
Bunlar, siyah–beyaz portreler çekerken kullanabileceğiniz kullanışlı fikirlerdir. Tekniklere daha fazla çalışmak çekimlerinizi çok daha memnuniyet verici, ödüllendirici ve heyecan verici bir tarza dönüştürecektir.

© Paul Summers

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status