Son Yazılar

18 Kasım 2016 Cuma

Yiyecek Fotoğrafçılığı: Daha İyi Yiyecek Fotoğrafları Çekmek İçin İpuçları


Bir derginin sayfalarını karıştırırken ya da internette gezinirken, bir başlangıç yemeğinin ağzınızın suyunu akıtan görüntüsü ile karşılaştınız mı? Yiyeceklerin güzel bir fotoğrafı lezzetli bir yemeği halihazırda olduğundan daha lezzetli gösterebilir. İşiniz için — veya yalnızca blogunuzda göstermek için — yüksek kaliteli yemek fotoğrafları çekmek isterseniz, daha iyi yemek fotoğrafları çekebilmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz.



Fotoğraf: julien haler

STİL HER ŞEYDİR

Bu biraz fazla gibi görünebilir, ancak "şekillendirme" ya da yiyeceğinizi dikkatli bir şekilde düzenlemeniz, yemek fotoğraflarınızda dramatik farklar meydana getirebilir. Profesyonel gıda fotoğrafçılığı çekimlerinde, bir gıda stilisti, çoğu zaman sadece yiyecekleri en iyi şekilde göstermek için çalışır. Yiyeceğin pek çok kısmı gerçek olmayabilir! Neyse ki, bu kadar ileri gitmeniz gerekmiyor. Önemli özelliklerini ön plana çıkararak yiyeceğin güzel görünmesini sağlayın. Örneğin, bir hamburger fotoğrafı için, marulun hamburgeri tamamen kaplamadığından emin olun. Veya yiyeceklerden rahatsız olmamak için düz bir tabla kullanın. Konuyla ilgili bir garnitür de fotoğrafın daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Örneğin, bir peynirli sandviç fotoğrafı çekerken sandviçin kenarına biraz peynir serpiştirin.

Fotoğraf: Agustín Nieto

IŞIK ANAHTARDIR

Yiyeceği aydınlatırken, sert gölgelerden ve vurgulardan kaçınmak istersiniz. Bunu yapmak için yumuşak, dağınık bir ışık kaynağı kullanın. Yansıtılan doğal ışığa sahip gölgeli bir alan iyi sonuç verecektir. Yapay ışık için, büyük şemsiyeler veya büyük softbox'lardan yansıyan ışıkları deneyin. Tüm gölgeleri dolduracak, örüntüsü olmayan düz bir görüntü verecek şekilde nesnenizi ön tarafından doğrudan aydınlatmayın. Bunun yerine, gıda dokusunu ve gıdadaki ayrıntıları ortaya çıkaracak şekilde yandan aydınlatma yapın.

Fotoğraf: rpavich


DEĞİŞİK AÇILAR DENEYİN

Yiyecekler hem üstten hem de yan kenardan düz bir şekilde ve neredeyse diğer herhangi bir açıyla çekilebilir. Seçtiğiniz açı, fotoğraflamakta olduğunuz yemeğe bağlı olmalıdır. Ayrıntıların çoğu, bir çorba kasesi gibi yiyeceklerin üst kısmında olduğunda, normalde en iyi sonucu almak için üstten fotoğraflanır. Bu arada, hamburger veya sandviç gibi gıdalar yan taraftan yapılan çekimlerde daha iyi sonuçlar verecektir.

Fotoğraf: Matteo Paciotti

Üstte ve yanda ayrıntıya sahip gıdalar için 45 derecelik bir açı ile çekim yapabilirsiniz. Elbette, çeşitli açılardan çeşitli çekimler yapmamak için bir sebep yok. Ayrıca bazı yakın çekim detay çekimleri almaya çalışabilirsiniz.

EN UYGUN ALAN DERİNLİĞİNİ BULUN

Fotoğrafçılıktaki her şey subjektiftir, ancak alan derinliği (odaklanan fotoğrafın miktarı) muhtemelen daha öznel gıda fotoğrafçılığı "kurallarından" biridir. Bazı fotoğrafçılar, yiyeceklerin sadece ön kenarında odaklanarak, çok sığ bir alan derinliği kullanmayı tercih etmektedir.

Fotoğraf: Saaleha Bamjee

Bununla birlikte, diğer fotoğrafçılar yiyeceğin tamamına odaklanmayı tercih ediyor. Tüm yiyeceklerin odakta olmasını istiyorsanız, özellikle de yiyecekleri belli açılardan çekiyorsanız, tilt-shift lensler kullanmanız gerekebilir. Bir tilt shift lens, odak düzlemini kameranın sensörüyle paralel olmanın ötesinde bir açı ile değiştirmenizi sağlar. Tilt shift lensler oldukça pahalıdır; bu nedenle yeterli bütçeniz yoksa Photoshop'ta aynı etkiyi vermeyi deneyebilir ve fotoğrafı yeniden oluşturabilirsiniz. Sonuç gerçek bir tilt-shift fotoğrafı gibi iyi görünmez, ancak fotoğrafın geri kalanı odaklanmaya devam ederken fotoğrafı belirli alanlarda (arka plan) bulanıklaştırmak için Topaz Lens Efektleri veya OnOne FocalPoint gibi Photoshop eklentilerini kullanabilirsiniz. Ayrıca LensBaby gibi ürünleri de kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status