Son Yazılar

24 Nisan 2018 Salı

Kızılgerdan Fotoğrafçılığı İçin 10 Önemli İpucu



Kızılgerdanlar (narbülbülleri) her yerde bulunabilir ve pek çok kişinin de kabul edeceği gibi son derece fotojenik varlıklardır, ancak daha önce hiç kızılgerdan fotoğrafı çekmeyi denememiş olanlar için yardımcı olacak bazı ipuçlarını bu makalede bulabilirsiniz. Bu ipuçları ile diğer bahçe kuşlarının fotoğrafını da çekmeniz mümkün.





Uzun Lensler

Telefoto lensler, kızılgerdanlar — ve diğer bahçe kuşları için — bir zorunluluktur, çünkü bu küçük kuşlar uzun bir lensin yardımı olmadığında çok küçük görünecektir. 300-400mm aralığında bir lens istenilen büyütme oranını verecektir.

Destek

Keskin görüntüler için bir üçayak kullanmak gerekir, bir üçayağınız varsa, kameranın konumunu çok daha yüksek bir hızda ayarlayabileceğiniz bir oynar bağlığa takın.


Kamerayı Tanıyın

Çekim için sadece birkaç saniyeniz bulunduğunda, düğmeleri bulmaya ve kadranı ayarlamaya çalışmak istenilen şey değildir, bu yüzden çekim için dışarı çıkmadan önce kameranızı iyi tanıdığınızdan emin olun.

Kuşları Yemlemek

Bahçenize çıktığınızda bir kızılgerdanın birdenbire gelmesini bekleyemezsiniz. Kuşları bahçenize çekmek ve onların bahçenizi düzenli olarak ziyaret etmesini sağlamak için yemlikler kurmanız gerekir. Farklı tohumlar, fıstıklar gibi besinleri yemliğe koymak çeşitli kuş türlerini bahçenize çekecektir. Kızılgerdanlar yemek kurtlarından ve çalılıklarda bulunan ve diğer birçok kuşun da hoşlandığı yemişlerden hoşlanırlar. Fotoğraf çekerken yemliği farklı bir noktaya taşırsanız, daha önceki yerine aşina olan kuşların yeni yere güvenmeleri için zaman gerekeceğini unutmayın. Ayrıca, kuşları beslemekten aniden vazgeçmeyin.



Tünek

Dalları yemliklerin yanına yerleştirmekle kuşların yemliğe gitmeden önce tüneğinize uğramasını ve çok etkileyici bir görüntü elde etmeyi bekleyebilirsiniz. Bahçe mobilyaları ya da diğer ahşap herhanbi bir eşya, özellikle kar ya da buz ile kaplı olduklarında bir tünek olarak harika bir işlev görecektir.

Arka Plan

Arka plandaki çitler bulanıklaştırıldığında doğal bir görünüm alacaktır. Arka planda ne olursa olsun, dikkat dağıtmadığından emin olun.


İçerde mi Dışarda mı?

Soğuğa karşı dayanıklı olduğunuzu düşünüyorsanız, dışarıda bir yerlerde gizlenin, böylelikle kızılgerdanlar varlığınızdan ürküp kaçmayacaklardır. Size en iyi bakış noktasını verecek şekilde gizlenebilirsiniz, ancak soğukta bir süre kalacağınız için üstünüze kalın bir örtü, yanınıza sıcak içecekler almak isteyebilirsiniz.

Soğukta oturmaktan hoşlanmıyorsanız, evinizin içinde çalışmanıza izin verecek iki yöntem vardır. Dışarıya bir IR sistem kurabilir ve odağı ayarlayabilirsiniz, kuş odak içine geldiğinde çekim otomatik olarak gerçekleştirilir. Ancak bu yöntemde kompozisyonu ayarlamanız mümkün olmayacağı için sizi sınırlandıracaktır.

Diğer seçenek ise, kamera ve üçayağı evin içine getirmektir, böylece pencere arkasından çekim yapabilirsiniz. Üçayağı, lens neredeyse cama değecek ve yansımaları en aza indirecek şekilde yerleştirmeli, evin içindeki ışığı kapatmalısınız. 

Keskin Çekimler

Küçük kuşlar hızlıdır ve beslendiklerinde hızlı bir şekilde etraflarını kontrol etme ve ortamdan ayrılma eğilimindedirler. Bu nedenle, fotoğrafın keskin çıktığından emin olmak için hızlı bir perde hızı kullanmaya ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, kuşun gagasından kuyruğuna her yerin odakta olmasını istersiniz. Bu nedenle f/8 gibi bir diyafram değeri kullanın, gerekirse yakın değerlere geçiş yapın. Ayrıca, her şeyin keskin olduğunu iki kez kontrol edin ve LCD ekranı kullanarak hem gagaya hem de kuyruğa yakınlaştırarak kontrol edin.

Odaklamayı elle yaptığınızda daha başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Ayrıca, kış ışığı zayıf olabileceği için yüksek perde hızlarına ulaşmak için ISO'yu artırmaktan korkmayın.


Sabırlı Olun

Mutlu olabileceğiniz bir çekim elde etmek için uzun süre beklemeniz gerekebilir. Ayrıca, açık havada çekim yapacaksanız, uzun bekleme süresi nedeniyle sizi sıcak tutacak bir şeyler ayarlayın.

Havadan Korkmayın

Kızılgerdan fotoğrafı çekimi için sadece soğuk ya da güneşli günlerin uygun olduğunu düşünmeyin. Evet, hoş değil ama yağmurlu hatta karlı günlerde görece yavaş perde hızları (1/30 - 1/60 saniye) ile yapacağınız çekimler çok daha ilgi çekici sonuçlar almanızı sağlayabilir. Ayrıca, bir kar manzarasına karşı bir kızılgerdan fotoğrafı muhteşem bir görüntü sunacaktır.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status