Son Yazılar

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Kıyıya Vurmuş Nesnelerin Yakın Çekimi Nasıl Yapılır


Sahil boyunca yürüyün ve dalgaların size neler getirdiğini keşfedin...

Sahile yakın yerlerde yaşayan ve sahilde bulduklarını satarak geçimlerini sağlayan kişiler mükemmel fotografik sonuçlar veren birçok hazineyi keşfederler. Öyleyse, siz de sahildeyken, sahil boyunca yürüyün ve dalgaların sizin için yıkadığı ilgi çekici nesneleri keşfedin.


Hangi Ekipmana İhtiyacım Var?

Makro özelliklere sahip iyi bir yakınlaştırma lensi ya da yakın çekim özelliğine sahip iyi bir lens sahildeki çeşitli nesnelere yakınlaşabilmenize olanak sağlayacaktır. Uygun bir makro lens çok daha yakından çekim yapabilmenize izin verecektir.

Güneşin gökyüzünde yüksek olduğu bir zamanda ailenizle dışarı çıkıyorsanız, polarize bir filtre keşfettiğiniz nesnelerin üzerindeki yansımaları ve parıltıları azaltacak, bu nesnelerin renklerinde canlılık ortaya çıkaracaktır.

Eğer fazladan desteğe ihtiyacınız olursa, bir tekayak bir üçayaktan daha uygun olacaktır, fakat genellikle, sürekli hareket halinde olacağınız için, çekimleri elde yapmak sizin için daha kolay olacaktır. Kiminle olacağınız ve ne kadar zamanınız olacağı size bağlıdır. Bu arada, eğer bir tekayak ya da üçayak kullanıyorsanız, eve döndüğünüzde ekipmanınızdaki tuz ve kumu temizlemek için yıkamanız gerekecektir.


Güvenlik ve Deniz

Neyin fotoğrafını çekeceğimiz hakkında konuşmaya başlamadan önce güvenlik hakkında konuşmalıyız. Deniz çok tehlikeli bir yer haline dönüşebilir ve bu saygı duyulması gereken bir durum haline gelebilir. Denizin ne zaman yükseleceğini bilmeniz gerekiyor, ayrıca dalgaları da her zaman hesaba katmalısınız, bu sayede dalgaların size zarar vermesinden korunabilirsiniz. Kırılmış camlar, demir parçalar ya da diğer keskin nesneler ortalığa saçılmış bir durumda bulunabilir, bu nedenle bir yerinizin kesilmemesi ya da yaralanmamak için gerekli tedbirleri aldığınızdan emin olun.



Dalga İzlerini İzleyin

En iyi nesneleri bulmak için bir fırtınadan ya da güçlü rüzgarlardan sonra dalga izlerini takip etmeniz gerekir. Deniz durulduktan çok sonra sahile giderseniz, dalgaların getirdiği muhteşem nesneler kumlarla ya da insan etkisiyle ortadan kalkmış olabilir.


Daha Fazla Çekim Önerisi

Deniz kabukları, fosiller, çanak çömlek parçaları, cam eşya ya da dalgaların kıyıya attığı ahşap parçalar ya da denize atılmış herhangi plastik parça sahil şeridine yayılmış halde bulunur ve hepsi de potansiyel fotoğraf konusudur. Önemli olan, bu nesneleri benzersiz kılan çizikleri, izleri ve çatlakları yakalayabilmek için onlara yakınlaşmaktır. Dalgaların kıyıya attığı ağaç parçaları gibi daha büyük nesnelere denk gelirseniz, bir bağlam içerisinde fotoğrafı çekebilmek için birkaç adım geri atmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, daha küçük nesneleri toplayarak deniz kenarı temalı natürmort çalışmalar yapmayı deneyebilirsiniz. Bu arada, doğada bulduğunuz her şeyi bulduğunuz yerde bırakmanızı, taşları, çakılları ve benzerlerini bulunduğu yerde bırakmanızı öneriyoruz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status