Son Yazılar

6 Eylül 2019 Cuma

Dijital-Öncesi Fotoğrafçılık İnfografiği: Kameranın Evrimi


Birçok mucit fotoğraf çeken ilk kamerayı geliştirmiş sayılırken, İbni Heysem adında bir kişi, günümüzde Camera Obsura [karanlık kutu] adını verdiğimiz bir tür iğne deliği (pinhole) kamera ile ilk fotoğraf çekimini gerçekleştirmeyi denediğinde tarihler henüz Orta Çağı, 1000'li yılları gösteriyordu. Aşağıdaki infografik sizi o günden 1981 yılında Sony Mavica isimli filmli kameranın icadına kadar süren ve kameraların tarih boyunca geçirdiği evrimi inceleyebilmenizi sağlayan renkli bir yolculuğu çıkaracak.


Hiç bu kameralardan birine sahip olunuz mu? Hala bunlardan birini kullanıyor musunuz? Nasıl çalıştıklarını duymayı çok isterim!

Merak ediyorsanız, ilk dijital kamera Aralık 1975'te Steve Sasson adlı bir Eastman Kodak mühendisi tarafından geliştirildi.

Çığır açan bu kamera 0,1 megapiksel çözünürlüğe sahip, 8 kilo ağırlığında ve tek bir görüntü kaydetmek için 23 saniye çekim süresi gereken bir kamera idi!

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status