Son Yazılar

1 Temmuz 2016 Cuma

Fotografik Stilinizi Keşfetmenize Yardımcı Olacak 4 Soru


Fotoğrafçılık dünyasına yeni adım attıysanız, bu alanla ilgili kişilerin kendi fotografik stilleri hakkında konuştuklarını suymuş olabilirsiniz. Peki ama, bu ne anlama geliyor ve siz kendi stilinizi nasıl bulabilirsiniz? Fotojurnalizim (pozlama yapmadan anı fotoğraflamak), geleneksel fotoğrafçılık (tamamen poz vermeye dayalı), lifestyle (yaşam tarzı) fotoğrafçılık (ilk ikisinin karışımı) şeklinde terimlerle karşılaşmış olmalısınız. Ancak, bir fotoğrafçının gerçek stili, o teknikte çekim yapmaktan çok daha fazlasıdır. Fotoğrafçının sanatının bütün görünümünü kapsamaktadır. Aşağıda, kendi fotoğrafçılık stilinizi keşfetmenize yardımcı olacak dört soruyu bulabilir, bu soruları kendinize sorarak stilinizi belirleyebilirsiniz.



Fotoğraf: Gustavo Gomez

Neyi Çekmekten Hoşlanırsınız?

Bu soruya cevap vermek için biraz zaman geçmesi gerekebilir, özellikle fotoğrafçılığa yeni başladıysanız. Çoğu fotoğrafçı diğer her şeyden çok daha fazla çekmeyi istediği bir konu belirlemiştir. Bazen bu düğün, yenidoğan, çocuk ya da aile fotoğrafçılığı olabilir. Seçiminiz, fotoğrafçılık stilinizi doğrudan etkileyecektir. Böylelikle, gelin ile damadın fotoğrafını çekişiniz ile bir çocuğun fotoğrafını çekişiniz arasında  bir fark oluşmaya başlayacaktır. Bu nedenle, bu soruya vereceğiniz cevap, stilinizi belirlemeniz açısından çok önemli bir etkendir.


Nerede Çekmekten Hoşlanırsınız?

Stilinizi etkileyecek önemli bir etken gibi görünmese de, bu soruya vereceğiniz cevap da fotoğraflarınızdaki hissiyat ve görünümde etkili olacaktır. Örneğin, ben açık alanlarda, özellikle parklarda, ormanlarda ya da milli parklarda fotoğraf çekmeyi seviyorum. Güzel ve doğal yerler. Benim bir arkadaşım da kirli, harap alanlarda çekim yapmayı seviyor. Benim doğal görünümlü, göze hoş gelen görünümlü portrelerime karşıt bir şekilde dağınık arkaplanlar içeren fotoğrafları seviyor.

Fotoğraf: Servando Aguyao

Nasıl Çekmekten Hoşlanırsınız?

Bu, iki yönlü bir sorudur. Nasıl çekim yaptığınız ekipmanınıza göre değişiklik gösterecektir. Dijital mi yoksa filmli mi çekim yapacaksınız? Doğal mı yapay mı ışık kaynağı kullanacaksınız? Bütün bunlar stilinizi keşfetmenizde rol oynayacaktır. Bu soruya vereceğiniz cevabın bir diğer yönü de geleneksel çekimler mi yapacaksınız yoksa daha çok gizli çekimlere mi yöneleceksiniz. Bu ikisi birbiri ile tamamen zıt çekim stilleridir ve kendi fotoğrafçılık stilinizi keşfetmenizde önemli rol oynamaktadır.

Fotoğraf: Roberto Taddeo

Sizi Ne Harekete Geçirir?

Eminim ki diğer insanların çektikleri fotoğrafları incelemişsinizdir. Ruhunuza dokunan ve kalbinizi titreten bir fotoğraf gördüğünüzde, bunun neden gerçekleştiğini fark ediyor musunuz? Fotoğrafın içindeki samimi anlar mı dikkatinizi çekti? Belki de düşünceli çocukların gözlerindeki parıltı sizi etkilemiştir. Belki siyah beyaz çekimler yapmayı seviyorsunuzdur ya da zengin renkler içeren fotoğrafları görmeyi arzularsınız.

Fotoğraf: Caroline Granycome

Sizi harekete geçiren ve duygularınızı ortaya çıkaran her ne ise, stilinizdeki en önemli parçadır. Onu bulun. Ona sarılın. Ona koşun. Ve çalışmalarınızda onu ifade edin.

© Stephanie Gagnon

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status