Son Yazılar

24 Kasım 2012 Cumartesi

Gece Çekim İpuçları


Fotoğrafçılığa yeni başlamış olan fotoğrafçılar için gündüz fotoğraf çekmekte bir zorluk yok ancak gece çekimleri oldukça zordur. Eğer siz de fotoğrafçılığa yeni başladıysanız ve gece çekimlerinde başarısız sonuçlar aldıysanız, bu makaleyi okuyarak bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.




John Mueller
* İdeal olarak, bir üçayak satın alın. İyi ve sağlam olan bir üçayak fark yaratmaktadır. Düşük ışık koşullarında uzun pozlama yapacağınız durumlarda, mutlak sakinlik (rüzgar, sarsıntı vb.) olmalıdır. Bu, keskin fotoğraflar çekmenin en iyi yoludur.

* Derin bir manzara çekiminde flaşın hiçbir etkisi olmayacaktır. Bu nedenle flaşı kapatın.

* Güneş battıktan sonraki ilk yarım saat içinde çekim yapmaya çalışın. Bu, gökyüzündeki renkleri ve sokaktaki detayları yakalamak için gereklidir.

Kirk Marshall
* Uzun pozlama bataryanızın erken bitmesine yol açabilir, bu nedenle yanınızda yedek batarya bulundurun.

* Garip gelebilir ancak makinenizin Beyaz Dengesi (White Balance) ayarını gün ışığı (daylight) olarak ayarlayın. Bu, gökyüzünde derin ve mavi bir renk verecektir. Ayrıca, sokaktaki herhangi bir parlak ışık, daha sıcak ve sarımsı bir ton verecektir.

* BULB modunda çekmeyi deneyin. Bu durumda perde, deklanşörden elimizi çekeceğimiz ana kadar açık kalacaktır. Daha keskin görüntüler yakalamak için uzaktan kumanda kullanmanız gerekecektir. 

* Uzun pozlamalar, grenli görüntülere neden olabilir. Bunu engellemek için düşük ISO kullanabilir; varsa, kameranızın gürültü azaltma özelliğini açabilir ya da photoshop gibi programları kullanabilirsiniz. Ayrıntı kaybını önlemek için, bu işlemleri dikkatli yapmanız gerekebilir.




Kirk Marshall
* Araçların ışıklarını yakalamak istiyorsanız, alacakaranlıkta çekim yapmayı deneyin. Bu, fotoğrafınıza ilgi katacaktır. 15 saniyelik bir çekim işinize yarayacaktır.

Tereddütte kalırsanız, dışarı çıkın ve çekim yapın. Ne kadar iyi olduğunuzu denemeden bilemezsiniz. Unutmayın, fotoğraf çekmeye yeni başladıysanız, sürekli çekim yapmadığınız takdirde kendinizi geliştiremezsiniz. Bu nedenle, sonuçtan memnu kalıncaya kadar çekim yapmaya devam edin.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status