Son Yazılar

24 Şubat 2013 Pazar

Time Lapse - 4 Zaman Atlamalı Fotoğraf İle Çin'i Keşfedin

Time-lapse fotoğraf, derin bir konsantrasyon ve gerçek bir tutku gerektiren zaman alıcı bir süreçtir. Belaruslu fotoğrafçı Артем Прядко'yu izledikten sonra bunu açıkça söyleyebilirsiniz. Bu şaşırtıcı video Çin'in üç şehrinde (Guangzhou, Shangai, Shenzhen), 2012 Şubatından Martına kadar çekildi.

23 Şubat 2013 Cumartesi

Time Lapse - 3 - Chicago'nun Şehir Işıkları - Chicago'nun Zaman Atlamalı Fotoğrafı - C

Zaman Atlamalı Fotoğrafçılık (Time Lapse Photography), her bir çekim arasında nispeten daha uzun bir süre beklenerek işlenen bir süreçtir. Görüntüler bir araya getirilir ve normal bir hızda (genellikle 25 - 29 kare/saniye) oynatılır. Zaman o kadar hızlı ilerler ki bu bir atlama etkisi meydana getirir. Bu, düşük hızlı manipülasyonlar için sinematografi tekniklerinin aşırı bir versiyonudur ve çok çaba, konsantrasyon, sabır ve sebat gerektirir.
Eric Hines

Fotoğrafçı Eric Hines'in bu güzel çalışmasına bir göz atın. Eric, Chicago'nun gökdelenlerinden ve gece ışıklarından ve onların nefes kesen gizeminden esinlenerek, daha önce hiç böyle görünmemiş derin ve şaşırtıcı bir görüntü ortaya koyuyor. Bu çalışma, 4 aylık bir çalışmanın ürünü (Temmuz 2012'den Ekim 2012'ye kadar). 30.000'den fazla görüntü sizinle...




Söylemeye gerek yok ama, Eric bu görüntüleri elde edebilmek için yüksek çözünürlüklü bir makine kullanmış. Canon 5D Mark III.

"Benim için, Chicago geceleri insana mistik bir duygu hissettiriyordu, bu yüzden Chicago'nun gece fotoğraflarını çekmeye karar verdim."

© Helder Magalhaes

Şelale Fotoğrafları: Suyu Fotoğraflamak için 10 İpucu

Dünyanın en yüksek şelalesi bir güney Amerika ülkesi olan Venezuela'daki Angel Şelalesi'dir. Tam olarak 979 metrelik bir düşüş yapmaktadır. Bu kadar yüksekliğe sahip olduğu için, Angel Şelalesi'nin güzel bir fotoğrafını çekmek iyi bir meydan okuma gerektirir. Doğru lensi, muhtemelen geniş açılı bir lensi, seçmek ve çekim yapmak için doğru pozisyonu bulmak zorundasınız.

17 Şubat 2013 Pazar

Daha İyi Manzara Fotoğrafları - Basit Teknikler

Fotoğraflar ve özellikle de doğa fotoğrafları aşırı karmaşık olmak zorunda değildir. Ne yazık ki, yeni bir dijital kameranın birçok özelliğiyle ve okunması imkansız bir kullanma kılavuzu ile birlikte, fotoğrafçılığa yeni başlayan çoğu kullanıcı kamerasını otomatik moda alarak kendilerini son derece güvenilir hissediyorlar.

4 Şubat 2013 Pazartesi

Ay Fotoğrafı İpuçları

Dijital kameranızla aydaki kraterlerin ve detayların nasıl yakalanacağını öğrenmek kolaydır. Aslında bir kez bunun nasıl olduğunu öğrendikten sonra ay fotoğrafları çekmek oldukça kolay olacaktır.

1 Şubat 2013 Cuma

Kış Manzarası Fotoğrafçılığı

Dışarıda olmayı seviyor musun ya da dünyanın beyaz bir harikalar dünyasına dönmesini izlemeyi? İlk kar tanesi yere düştüğünde heyecanlanır mısın? Bunlardan herhangi biri sizin için doğruysa, odak noktası olarak bir kış manzarasını düşünmelisiniz.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status