Son Yazılar

30 Mayıs 2014 Cuma

Fotoğrafçılığınızı Bir Sonraki Seviyeye Ulaştıracak 5 İpucu


Fotoğrafçılığa harika bir kamera ile yeni başlamış birisinin daha iyi bir fotoğrafçı olabilmek ve harika fotoğraflar çekebilmek için neler yapması gerektiğine dair sorular alıyordum. Bu soru, internet üzerindeki bütü forumlarda ve tartışma gruplarında karşınıza çıkabilecek bir sorudur. Muhtemelen siz de bu soru ile karşı karşıya kaldığınız için bu sayfaya gelmiş bulunmaktasınız.



Bu soruya basit bir cevap verebilmek mümkün değil fakat çarpıcı fotoğraflar çekebilmek için yapacağınız fotoğraf serüveninin kapısını açabilmenizde işinize yarayacak birkaç anahtar verebiliriz. Öyleyse, artık bu soruya cevap arayabiliriz, fotoğrafçılıkta bir sonraki seviyeye nasıl ulaşabilirsiniz?

Fotoğraf: Haeroldus Laudeus

1. KENDİNİZİ BİR FOTOĞRAFÇI OLARAK TANIMLAYIN


Bu sizce ne anlama geliyor olabilir? Bu, oldukça basit. Bu, sizi neyin bir fotoğrafçı yapabileceğini belirlemelisiniz, demektir. Ben manzara fotoğrafçılığından zevk almıyorum fakat yakın çekim fotoğrafları beni oldukça heyecanlandırmaktadır. Sizi hayatta heyecanlandıran nedir? İlgi alanlarınız, hobileriniz nelerdir? Kim olduğunuzu ve bir insan olarak nelerden hoşlandığınızı daha iyi bir şekilde anlamanız nasıl bir fotoğrafçı olacağınızı belirlemenizde size oldukça yardımcı olacaktır. Bu şekilde, bir bilgi birikimi edinmeniz, fotoğrafçılık yolculuğunuzun temelini oluşturacaktır. Buna dayalı olarak, ne tür kitaplar satın alacağınıza, ne tür forumlara ve kurslara katılacağınıza karar verebilirsiniz.

2. FOTOĞRAF EĞİLİMİNİZE KARAR VERİN


Fotoğrafçılık bir tutku mudur yoksa bir eğlence mi? Fotoğrafçılık ciddi bir şekilde ilgilendiğiniz bir hobi mi yoksa bunu profesyonel bir şekilde mi yapmaya karar verdiniz? Bu soruya karar vermek, bu işe ne kadar para ve zaman ayıracağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır. Eğer ciddi bir şekilde bu işi yapmaya karar verdiyseniz, kitaplar satın almalı, fotoğrafçılıkta kariyer yapmanıza olanak sağlayacak araştırmalar yapmalısınız. Hatta, iki şekilde, amatör ve profesyonel bir şekilde yapmaya karar verebilir, bu iki fotoğrafçılık türünü birleştirebilirsiniz.

Fotoğraf: abeer

3. HANGİ YOLLA EN İYİ ÖĞRENECEĞİNİZİ BELİRLEYİN


Hepimiz farklı hızlarda ve şekillerde öğrenmekteyiz. Okullarda bu şekilde öğrenmiş olduğunuz, fotoğrafçılığı da bu şekilde öğreneceğiniz anlamına gelmez. Okumayı seviyorum ve birçok fotoğrafçılık kitabına sahibim. Ben okurken, öğrenmem istemdışı bir süreçtir. Ben, sınıfta oturan bir öğrencinin kitapları okurken öğrendiği gibi öğrenebilirim. Bu, benim; ya siz nasıl öğrenirsiniz? Eğer oturup ders çalışmak sizin için yeterliyse, bunu yapın. Diğerleri, bir fotoğraf kulübünün üyesi olmayı ve bu şekilde kurslarda ders görmeyi daha iyi bir süreç olarak görecek ve en iyi öğrenme şekillerinin bu olduğunu fark edecektir. Nasıl bir kurs olduğunu fark etmeksizin, ister resmi kurslar ya da dersler, ister birebir gayrı resmi şekilde olsun, sizin için doğru olanı bulun.




4. DOĞRU MATERYAL YA DA YÖNTEMİ BULUN


Artık kendinizi fotoğrafçılığı daha iyi anlayan birisi olarak tanımlayabilirsiniz, fotoğrafçılık eğiliminizi fark ettiniz ve en iyi hangi şekilde öğreneceğinizi de biliyorsunuz. Sırada ne var? Artık sizin için açılan birçok seçenek bulunmaktadır. Kaynaklarınız sınırsız olmadığı sürece uygulamaya çıkmanızın zamanıdır.

Yönünüzü bilirseniz, yönteme de yoğunlaşabilirsiniz. Kitapçıları seviyorum ve bu nedenle iyi bir kitapçıda bir kahve alırım, fotoğrafçılık bölümlerinde saatler harcarım ve satın almadan önce bana hitap eden kitaplara bir göz atarım. Daha resmi bir şekilde yaklaşıma karar verdiyseniz, bölgenizdeki kurslar için yerel gazeteleri, dergileri ya da panoları inceleyin. küçük bir araştırma yapın, sorular sorun ve size açık çeşitli seçenekler içinde soruşturmalar yapın. Size hitap eden ilk seçeneğe yönelmek için de acele etmeyin. Daha iyi bir seçeneğin gelebileceğini düşünün ve karar vermek için biraz zaman geçmesini bekleyin.

Fotoğraf: Konstantin Koreshkov

5. FOTOĞRAFÇILIĞINIZA ODAKLANIN


Fotoğrafçılığını bir sonraki seviyeye ulaştırmak isteyen birisi için bu taksiye biraz garip görünebilir. Ben deneyimlerden konuşurum. Öğrenme sürecinizi sekteye uğratmayın ve halen yapmakta olduğunuzdan daha çok zamanı daha iyisini nasıl yaparım sorusuna harcayın. Dışarı çıkın ve işinize yoğunlaşın. Deneyin! Hem resmi hem de gayrı resmi yollarla öğrendiğiniz ipuçlarını deneyin. Başlamak ve daha fazla çekim yapmak için şu an gibi bir zaman daha yoktur.

Bu adımları dikkatle okuyun ve bu işlemleri uygulamaya zaman ayırın. Başarılı bir sonuca ulaşmanın ilk adımı başlamaktır. Bu size zaman ve para kazandıracak ve hedefinize daha kısa sürede ulaşmanızı sağlayacaktır. Eski bir atasözünde olduğu gibi, bilgi güçtür. Mutlu çekimler!

© Wayne Turner

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status