Son Yazılar

22 Kasım 2014 Cumartesi

Harika Şehir Manzarası Fotoğrafları Çekmek İçin 10 İpucu


Şehirler sadece birçok insan barınma ve iş ve ofis imkanı vermekle kalmaz, aynı zamanda enerji, güç ve canlılıkla da doludurlar. Şehirleri harika bir hale getiren birçok şey vardır ve tek bir fotoğrafta şehirlerin özünü yakalayabilmek gerçekten çok zordur.


Fotoğraf: Jan Castillo


Bir şehri tanımlayan ana konu şudur ki, şehirler günün her bir saatinde ve her bir mevsimde farklılıklar gösterebilmektedir. Günün erken saatlerinde daha barışçıl ve sakin bir görünüm de olan şehirler, akşam ve gece saatlerinde hareket dolu ve capcanlı bir hal alabilirler.

1. İlginç Bir Nesne Seçin: Fotoğrafınızı ilginç kılacak bir nesne seçtiğinizden emin olun, bu nesne fotoğrafınızın ön planında ya da arka planında olabilir.

2. Ön Plan ve Arka Planın Bir Karışımını Yapın: Ön plan ile arka plandaki ilginç kısımların etkili bir şekilde karışımını yaptığınızdan emin olun.

3. Kesme İşlemi İçin Boşluk Bırakın: Vizörden baktığınızda gördüğünüz fotoğrafta kırpılmalar (crop) meydana gelebileceği için fotoğrafınızın çerçevesini oluştururken yeteri kadar mesafe bırakın.

Fotoğraf: Nick Moulds

4. Üçayak Kullanın: Ufuk çizgisini dengelemek için bir üçayak kullanmanızda fayda olacaktır. Daha sonra, bilgisayarda bazı programlar kullanarak bunu yapabilmeniz mümkün olacak olsa da, bu işi en başından halletmek daha doğru olacaktır.




5. Güneşi Arkanıza Alın: Güneşi arkanıza aldığınız zaman yüksek miktarda ışığı fotoğrafınıza vermiş olacaksınız ve böylelikle şehriniz ve gökyüzü etkili bir renk görüntüsü verecektir.

Fotoğraf: abeer


6. Günün Doğru Saatini Seçin: Günün erken ya da geç saatlerinde fotoğraf çekmeyi deneyin, bu zamanlarda fotoğrafınızda etkili bir ışık elde edeceksiniz.

7. Doğru Pozlama Ayarlarını Yapın: Fotoğrafınızı doğru bir şekilde pozladığınızda, fotoğrafınızda aşırı aydınlık ya da karanlık noktalar kalmayacak demektir.

8. Zamanlayıcıyı ya da Uzaktan Kumanda Kullanın: Elinizle deklanşöre basmanız sırasında meydana gelebilecek olan kamera sarsıntılarını önleyebilmek adına mümkün olan her durumda zamanlayıcı özelliğini ya da uzaktan kumanda kullanın.

Fotoğraf: Vera Shatalina

9. Polarize Filtre Kullanın: Polarize filtre kullanmanız binaların pencerelerinden ya da metal nesnelerden ışık yansımalarını önleyecektir.

10. İyi Bir Lens Alın: En iyi fotoğrafları çekmek için iyi bir lens satın almalısınız. Bunlar pahalı olabilirler ancak verdiğiniz paraya değerler.

Yukarıdaki ipuçlarını kullanarak fotoğraflar çektiğinizde şehirdeki binaların ya da gökdelenlerin fotoğraflarını çekerken, fotoğrafçılığınızdaki büyük ilerlemeyi fark edeceksiniz. Sadece şehir manzarası fotoğrafçılığınız gelişmekle kalmayacak, aynı zamanda iyi bir fotoğraftaki en temel özelliklerden birisi olan geniş renk tayfına da erişebileceksiniz.

2 yorum :

  1. Rueben Hird takip ettiğim fotoğrafçılardan biri. Daha çok yazsını çevirirseniz daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ümit Bey,

      Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.

      Tavsiyenizi dikkate alacağım.

      Sayılarımla.

      Sil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status