Son Yazılar

16 Şubat 2016 Salı

Düğün Fotoğrafçılığında Planlamanın Önemi


Düğün fotoğrafçılığını bir meslek olarak ifa ediyorsanız, düğünün gerçekleşmesini beklemenin bir felaket gibi geldiğini hissedersiniz. Çoğu kişi düğün sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için birçok hazırlığın yapılması gerektiğinden bihaberdir.



Düğün fotoğrafı çekmeyi planlayanlar için, aşağıda düğün fotoğrafçılığı hakkında birkaç ipucundan bahsedeceğim.

Wedding, Rachel E

DÜĞÜN SALONUNDA KEŞİFLER YAPIN

Her çift seçtikleri düğün salonunu bazı özel nedenlerden dolayı seçmektedir. Çiftlerin genelde söylediğine göre, onlar fotoğrafçılarından en özel anlarını yakalamalarını beklemektedirler. 

Bir düğün fotoğrafçısı olma amacında iseniz düğünün yapılacağı alana önceden gitmelisiniz ki nereden nasıl bir çekim yapacağınız konusunda bir fikriniz olsun. Böylece, düğünün nasıl bir süreçte gerçekleşeceğini hayal edebilir, hangi açılardan nasıl fotoğraflar çekebileceğinizi planlayabilirsiniz.




HER ZAMAN GELİNİN TAKİBİNDE OLUN

Her an gelinin peşinde olun. Esasen, gelin neredeyse siz de orada olun. Bu damadın çok önemli olmadığı anlamına gelmemektedir. Düğün süresince damadın mümkün olduğunca fotoğrafını çekmeye çalışın ama yine de düğünde bütün gözlerin gelinin üzerinde olacağını da aklınızdan çıkarmayın. Konuklar gelinin giyimini, kuşamını, makyajını, her hali ile bütün çarpıcılığını gözlemek isteyeceklerdir. Gelin düğünün merkezinde olduğu için ilgi merkezidir. Bu nedenle bu süreci yansıtan fotoğraflar çekin.

(c) Darryn

HER ZAMAN YEDEK ALIN

Ne yazık ki teknoloji kusursuz değildir ve büyük bir hatanın ne zaman geleceğini bilemezsiniz. Kameranız ne kadar güvenilir olursa olsun bir gün büyük bir sorun çıkarabilir. Bu nedenle yanınızda en azından başka bir kamera bulundurmanızda fayda bulunmaktadır. Her ihtimale karşı iki geniş açılı ve iki dar açılı lens getirmeniz de gerekecektir. Geniş açılı lensler ile düğünün büyük çoğunluğunu çekebilir, dar açılı lensler ile en mahrem anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

KISA BİR LİSTE YAPIN

Bütün gün boyunca ayakta olacağınız için bazı önemli anların çekimini kaçırabilirsiniz. Bundan kaçınmak için kısa bir liste yapın. Bu liste çiftlerin sizden özel olarak istediği anları içerebileceği gibi sizin özel olarak arzuladığınız çekimleri de içerebilir. Listelemek ihtiyacınız olan çekimleri hatırlamanın en kolay yoludur. 

Bir düğüne hazırlanmanın zor olduğu bir gerçektir. İnsanlar, en önemli anlarının belgelenmesi için size güvenecekler; bu yüzden attığınız her adımda titiz olmak zorundasınız. Bahsettiğim ipuçlarını takip ederseniz, düğün fotoğrafçılığı sizin için daha kolay bir hale gelecektir.


Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status