Son Yazılar

24 Kasım 2016 Perşembe

Hızlı Makro Fotoğrafçılık İpuçları


Makro fotoğrafçılığın inanılmaz dünyasına, birkaç dijital fotoğraf hilesinin yardımı ile girerseniz, sizi büyüleyecek böceklerin fotoğraflarını çekebilirsiniz.


Fotoğraf: Patricia Dissoldi; ISO 400, 1/10 saniye

Normal bir kara sinek can sıkıcı görünebilir, ancak yakın ve kişisel olarak, vücudundaki her teli ve gözlerini oluşturan milyonlarca küçük noktayı ortaya çıkaran makro bir görüntü yakalayabilirsiniz. Çıplak gözle algılamadığınız bir dizi görkemli renk görürsünüz. Gerçekten makro fotoğrafçılığa başlandıktan sonra, küçük canlıları tekrar aynı şekilde görmezsiniz.

Makro fotoğrafçılığı, 1: 1 (resmin boyutuna uygun olduğu durumda) ile on kat genişliğe (10: 1) kadar oranlarda çalışır. Çoğu durumda, oran ne kadar büyük olursa, nihai görüntü o kadar büyüleyici olur. Makro görüntüleri başarıyla yakalamak için, uygun bir ekipmana (doğru bir kamera ve özel bir makro lens) yatırım yapılması gerekir. Normalde bir Canon EOS 50D kamera ve bir Sigma 50mm f / 2.8 makro lens kullanıyorum. Geniş bir lens yelpazesi düzenli olarak piyasaya sunulmaktadır, bu nedenle satın almadan önce son seçenekleri araştırmak iyi bir fikirdir.

Fotoğraf: Holly Victoria Norval, ISO 100, f/5.6, 1/640 s


Fotoğrafını çekmek istediğiniz bir böceği gördükten sonra ve başarılı bir çekim yakalama fırsatı elde ettiğinizde, böceği korkutmamanızı sağlamak için düşünülmesi gereken birkaç dijital fotoğrafçılık hilesi aşağıda belirtilmiştir:

  • Erken kalkın. Böcekler o zaman hala soğuktur ve bu yüzden düzenli olarak uçma eğilimi yoktur.
  • Böceklerin üzerine gelen güneş ışığını engellemeyin.
  • Mümkünse alçak derecede düşük veya konunuzdan bile düşük açıda çekim gerçekleştirmeyi deneyin.
  • Popüler bir bitki veya çiçek yakınlarında bekleyin. Böcek, sizi zaten o çevrenin bir parçası olarak görüyor olabilir.
  • Daha küçük böcekler arayın. Daha küçük böcekler, büyük böceklerden daha zor fark edilirler.
  • Sabırlı olun. Bir böcek uçarsa, panik yapmayın. Bir süre verin, tekrar aynı noktaya gelecektir.

Fotoğraf: Johan J.Ingles-Le Nobel

Özellikle karanlık ormanlarda çekim yapıyorsanız, harici flaş da ekipmanınızın önemli bir parçası olmalıdır. Bu yerler, çok çeşitli ilginç böceklere ev sahipliği yapmaktadır. Flaşı kameranın üst kısmındaki normal konumunda kullanabilirsiniz, ancak başka bir fikir bir flaş uzatma kablosu kullanmaktır. Bu durumda, flaşı yan tarafta tutabilen ya da yaratıcı arka aydınlatmayı sağlayacak bir arkadaşınızı yanınıza alın. Flaşın çekimlerinizin netliğini arttırmaya yardımcı olduğunu göreceksiniz.

Bunlar, makro fotoğrafçılığınıza fayda sağlayacak birkaç dijital fotoğrafçılık ipucudur. Makro fotoğrafçılık zor bir alan olabilir ve deneme yanılma ile sonuca ulaşmak beklenir. Başlangıçta elde edilen sonuçlar kendinizi hayal kırıklığına uğratabilir, ancak bir kere başarılı bir çekim gerçekleştirdiğinizde, bu işe giriştiğiniz için çok mutlu olacaksınız. Geribildirim almak her zaman iyi bir fikirdir ve iyi bir çevrimiçi fotoğraf çekme kursu, çalışmalarınız hakkında size rehberlik edecek ve aynı zamanda uzman görüşü de verecektir.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status