Son Yazılar

30 Ekim 2016 Pazar

Müziği Kulaklarınıza Kadar Getirecek 11 Konser Fotoğrafı

Sadece şarkılar, kapalı bir flaş, düşük ışık, arkanızda belirgin bir kalabalık ve çevrenizde bir sürü fotoğrafçı... ve bütün bunların arasında, etkili fotoğraflar çekme gereksinimi! İster profesyonel bir konser fotoğrafçısı olun, isterseniz bu yola yeni adım atmış olun, sahnede en etkileyici performanslarını sunmakta olan bu müzisyenlerin fotoğrafını büyük bir zevkle takip edeceksiniz.

29 Ekim 2016 Cumartesi

Fotoğrafçılıkta Desenler Ve Tekrarlamalar

Tekrarlama sözcüğünün kökü tekrardır. Bir büyüklüğü, şekli ya da rengi tekrar eden bir şekilde kullanırsanız, fotoğrafınızda etkin bir güç duygusu verirsiniz. Tekrarlama, sanat dünyasında kullanılan en temel kavramlardan birisidir. Bir durumu ifade etmek istediğinizde, belirli ögeleri tekrar tekrar kullanırsınız. Bir ögeyi tekrar tekrar kullanmanız, onu çok daha ilginç bir hale getirir. Eğer çok daha fazla tekrarla birlikte belirli nesneleri kullanırsnız, nesneler bir desen haline dönüşür ve kendine özgü bir canlılık alır.

15 Ekim 2016 Cumartesi

Daha İyi Kompozisyonlar İçin 4 Basit İpucu

Bazı fotoğrafların dikkatinizi daha fazla çekerken bazılarının daha az çekmesinin nedenini hiç düşündünüz mü? Ya da bazı fotoğraflarınızın diğerlerinden daha çekici geldiğini düşünmenize sebep olan etkenin ne olduğu hakkında hiç fikir yürüttünüz mü? Bu, belki de fotoğrafınızı kompoze ediş şeklinizle alakalıdır. Bir fotoğrafın kompozisyonu, ona uzun süre bakmamız konusunda çok önemli bir etkendir. Beğendiğimiz bir fotoğrafa daha uzun süre bakma eğilimi gösteririz. Etkili bir şekilde kompoze edilmemiş bir fotoğraf güçlü bir etki sunmayacak ve zihnimiz tarafından hızlı bir şekilde göz ardı edilecektir.

Akıllı Telefonlar İle Daha İyi Fotoğraflar Çekebilmek İçin 5 İpucu

Fotoğrafçılık, videografi derken günümüzde akıllı telefon fotoğrafçılığı da yaygın bir hale gelmiştir. DSLRlere kıyasla, akıllı telefonlar küçüktür ve her yere kolaylıkla taşınabilmektedir. Akıllı telefonlarımızı her yer rahatlıkla taşıma imkanına sahibiz. Bu, iPhone, Android ya da Windows sistemleri kullanan bir telefon olabilir, günümüzde üretilen birçok telefon kaliteli bir kamera içermekte ve kaliteli fotoğraflar çekebilmemize olanak sağlamaktadır. Kim bir akıllı telefonun benzersiz fotoğraflar çekemeyeceğini iddia edebilir ki?

14 Ekim 2016 Cuma

Drone'lar İle Fotoğraf Çekmeye Başlayacaklar İçin İpuçları

Kısa bir zaman öncesine kadar drone (okunuşu: dron) kullanımı karşıtı birisiydim. Bana göre, drone'lar, sadece meraklıları tarafından kullanılan bir oyuncak gibiydi. Daha da önemlisi, fotoğrafçılık hobisi, ekipmanlarınızın arasına uçan bir parça eklemeden bile oldukça pahalı değil miydi? Ayrıca, bir drone satın alsaydım, ilk uçuşunu bir okyanus üzerinde gerçekleştirmek ile ilgili şüphelerim vardı. Hayır, teşekkürler.

8 Ekim 2016 Cumartesi

Kameralardaki En Önemli Ancak En Az Kullanılan 6 Özellik

Fotoğrafçılığa yeni başladıysanız, DSLR'nizde genellikle ihmal ettiğiniz 6 özelliğin bulunduğunu fark ettiğiniz an bir mutluluk duyabilirsiniz. Bu özelliklerin her biri mükemmel kalitede sonuçlar almanızı sağlayacakken, bu özellikleri kullanabilmek için üst düzey deneyime ihtiyaç duymadığınızı da göreceksiniz. Hepsinden öte, bu özellikleri kullanabilmek için en pahalı kameraları kullanmak zorunda da değilsinizdir. Bu ayarlar giriş seviyesindeki DSLRlerde bile bulunmaktadır. Kameranızı tam kontrol altına alabilmek için ise, pozlamanın yapılacağı en ideal anda çekiminizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status