Son Yazılar

19 Mart 2017 Pazar

Zorlanmış Perspektif Fotoğrafçılığı


Zorlanmış perspektif, nesnenin gerçekte olduğundan daha uzak, daha yakın, daha büyük veya daha küçük görünmesini sağlamak için optik illüzyon kullanılan bir tekniktir. Öncelikli olarak fotoğrafçılık, film yapımı ve mimaride kullanılır. Ölçekli cisimlerin kullanılmasıyla izleyicinin veya kameranın gözlem noktası arasındaki ilişkiyi kullanarak insan görsel algılamasını yönlendirir.




Fotoğrafçılıkta manipülasyonun birçok yolu vardır ve bazıları diğerlerinden daha zahmetlidir. Burada, bu yazımızda, Zorlayıcı Perspektif ile ilgili örnek fotoğrafları sunuyorum. Her bir fotoğrafa tıklayarak sanatçıların sayfalarına gidebilirsiniz.


İlham söz konusu olduğunda herhangi bir sınır yoktur. Fotoğrafçılık, geçmiş çalışmalarımızın bazıları için ilham kaynağı olan önemli kaynaklardan biridir. Burada, "Zorlayıcı Perspektif Fotoğrafçılığı" adlı özel bir fotoğrafçılık türünden bahsediyorum; bu fotoğraf türü beni her zaman büyülemiştir. Bir fotoğrafı nasıl çekeceğinizi biliyorsanız, o zaman fotoğraflarınızı daha yaratıcı veya soyut veya sanatsal bir şeye basit bir şekilde döndürebilirsiniz. Bu tür çekimler için herhangi bir özel beceriye ihtiyacınız yok. Her şey çevreye ve mükemmel zamanlamaya bağlı.



























































































Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status