Son Yazılar

23 Eylül 2017 Cumartesi

Harika Şehir Manzarası Fotoğrafları Çekmek İçin 10 İpucu


Şehirler, yalnızca birçok insanın konut, işletme ve ofisine ev sahipliği yapmakla kalmaz, aynı zamanda enerji, güç ve canlılıkla da doludur. Bir şehri harika kılan birçok şey vardır ve tek bir fotoğrafta bir şehrin gerçek özünü yakalayabilmek çok zor bir şeydir.



Fotoğraf: Vinh Pham

Bir şehri kapsayan ve tanımlayan ana şey, aslında günün saatine ve hatta mevsime bağlı olarak farklılık gösterebilir. Sabah saatlerinde şehirler huzurlu ve sakin görünebilir, akşam veya gece boyunca ise etkinliklerle daha canlı bir hale gelebilir.

Belli bir şehrin sakinlerinin çoğu, kendi şehirlerini böyle güzel bir yer haline getiren görkemli yerleri ve manzaraları fotoğraflamak ve harekete geçirmek için zaman ayırmazlar. Gerçekten güzel bir şehir fotoğrafı şehrin merkezindeki görkemli yapıları sergilemekle kalmamalı, aynı zamanda şehrin büyüleyici yönlerinden bazılarını sergilemeli ve günün her anında şehir hayatının sunduğu şeyleri de sunmalıdır.

1. İlginç Bir Konu Seçin - Fotoğrafın orta kısmında veya ön planda, fotoğraf için ilginç bir konunun olduğundan emin olun.

2. Ön ve Arka Planın Bir Karışımını Sergileyin - Fotoğrafın tamamında ilginç ön plan ve arka plan alanlarının iyi bir karışımına sahip olduğunuzdan emin olun.

Fotoğraf: Luc Mercelis; ISO 100, f/4.5, 1/1500

3. Kırpmak İçin Alan Bırakın - Fotoğrafı vizörde çerçevelerken, fotoğrafın kenarında nihai görüntüyü kırpmak için boşluk bıraktığınızdan emin olun.

4. Bir Üçayak Kullanın - Fotoğrafı çekmeden önce, ufuk düz olması için bir seviye tripodu kullandığınızdan emin olun. Bunu daha sonra Photoshop'ta düzeltebilmenize rağmen, en başta kendinizi güçleştirmek için yapmak daha kolaydır.

5. Güneşi Arkanıza Alın - Güneşi arkada tutmaya çalışın; böylece şehir azami miktarda ışık tutacak ve gökyüzünün parlak mavi bir görünüm elde etmesi sağlanacaktır.


6. Günün Doğru Zamanını Seçin - Bu saatlerde genellikle en iyi ışık elde edildiği ve fotoğraflarınızda daha fazla gölge ve detay üretildiği için, fotoğrafları günün erken saatlerinde veya mümkün olduğunca geç saatlerde çekmeye çalışın.

7. Doğru Pozlamayı Yapın - Bir fotoğraf için pozlamayı ayarlarken, pozlamanın fotoğrafın en aydınlık kısmından yapılmasını sağlayın, böylece fotoğrafınızda aşırı pozlanmış bir alan olmayacaktır.

Fotoğraf:  Kat Northern Lights Man; ISO 1000, f/3.2.

8. Zamanlayıcı veya Uzaktan Kumanda Kullanın - Deklanşöre bastığınızda sizden kaynaklanan herhangi bir kamera sarsıntısının olmaması için fotoğraf çekmek için daima bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda kullanın.

9. Bir Polarize Filtre Kullanın - SLR fotoğraf makinenizde pencerelerden ve metal nesnelerden kaynaklanan ışık yansımalarını kaldırmak için bir polarize filtre kullanın.

10. Yüksek Kalitede Geniş Açılı Lens Kullanın - SLR fotoğraf makinenizden net sonuçlar almak için kaliteli bir merceğe yatırım yapın veya kaliteli bir lens kiralayın. Onlar pahalı olabilir ama iyi şehir manzaraları fotoğrafları çekebilmeniz açısından belirgin bir fark meydana getirecektir.

Fotoğraf: Alexey Kljatov, ISO 93, f/2.8, 1 saniye

Yukarıdaki tüm ipuçlarını kullanarak şehir binalarını veya silüetlerini çektiğiniz fotoğraflarda gözle görülür bir gelişme kaydedeceğinizden emin olabilirsiniz. Yalnızca şehir manzaraları daha net ve iyi bir şekilde çekilmiş olmakla kalmayacak, aynı zamanda geniş bir renk yelpazesine ve ışığa sahip olacaksınız; ki bu da harika bir fotoğrafın işaretidir.

© Rueben Hird

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status