Son Yazılar

10 Mart 2018 Cumartesi

Dijital Fotoğraflarınızı Photoshop Kullanarak Bir Polaroid Gibi Nasıl Görüntüleyebilirsiniz


Baskı yapacağınız fotoğraflarda nostaljiye ne dersiniz? Polaroidler, diğer birçok eski şey gibi yeniden bir akım olarak geri gelmeye başladı. Bu etkiyi, aynı zamanda dijital çekimin faydalarını korurken elde etmek ister misiniz? Bu öğretide, dijital fotoğraflarınızı Photoshop kullanarak çok kolay bir şekilde bir Polaroid gibi göstermenin ve bir Polaroid yığını oluşturmanın yolunu göstereceğim.



Photoshop'ta Yeni Bir Belge Açın

Orijinal Polaroidlerin boyu 3.1" * 3.1" (çerçeve hariç) boyutlarındadır. Bu nedenle biz de bu yeni belgemizi bu boyutlara ayarlıyoruz. Eğer sonuçları dijital olarak tutmak isterseniz çözünürlüğü 72 dpi olarak belirleyebilirsiniz. Eğer sonucu daha sonra yazdırmayı düşünüyorsanız 300 dpi olarak belirleyin. Arka planı siyah olarak belirledikten sonra Tamam'a basın.



Arka plana (Background) çift tıklayarak katman olarak belirleyin, bu işlemin sonunda varsayılan olarak katmanın adı Katman 0 olarak belirlenmiş olacaktır. Daha sonra Menü > Katmanlar > Yeni Katman (Menu > Layers > New Layer) yolunu takip ederek yeni bir boş katman oluşturun (Kısayol: Ctrl + Shift + N).

Beyaz Çerçeveyi Ekleyin

Şimdi, Polaroidlerde bulunan dış beyaz çerçeveyi oluşturmalısınız. Bu çerçevenin düzgün bir şekilde yapıldığından emin olmak için bunu iki adımda gerçekleştirmelisiniz. İlk olarak Menü > Görüntü > Tuval Boyutu (Menu > Image > Canvas Size) menüsünü tıklayarak bir açılır pencereye ulaşın (Kısayol: Ctrl + Alt + C). Orijinal Polaroidlerin boyutu 3,5 inç olduğu için bu oranı hem genişlik hem de yükseklik olarak korumanız gerekecektir. Alttaki kılavuzdaki noktanın ortada bulunduğundan emin olun.


Şimdi çerçevenin alt kısmını biraz daha büyük yapmak gerekecek. Bunun için Tuval Boyutu menüsüne tekrar gidin, ancak burada dikkat etmeniz gereken, alt kısımdaki karedeki noktanın üst kısma gelmesini sağlamak olacaktır. Daha sonra bu katmanı Boya Kovası Aracını (paint bucket tool) seçtikten sonra, ön planın beyaz olduğuna emin olarak, beyaz ile doldurun.



Arka Planı ve Düşen Gölgeyi Ekleyin

Arka plan olacak yeni bir katman oluşturun. Şu an için beyaz kalabilir, ancak daha sonra isteğinize bağlı olarak farklı desenler ekleyebilirsiniz. Tekrar Tuval Boyutu menüsünü açın ve daha büyük bir boyut seçin. Buradaki değerleri beğeninize göre belirleyebilirsiniz, ben bu çalışma için 5,5 * 6,4 inç ölçülerini kullanacağım.

Çerçeveyi içeren (beyaz dikdörtgen) katmanı seçin ve sağ altta yer alan menüden Katman Stili menüsüne ulaşın (Fx > Karıştırma Seçenekleri / Fx > Layer Style). Buradan çerçevenize gölge bırakabilirsiniz. Ben 45 derece açı, 30 uzaklık, 10 boyut ve 29 opaklık değerlerini kullanıyorum. Siz, beğeninize göre istediğiniz herhangi bir değeri girebilirsiniz. Sonucun nasıl çıkacağını görebilmek için önizleme kutusunun seçili olduğundan emin olun.






Fotoğrafı Çerçeve İçine Yerleştirin

Şu ana kadar Polaroidi hazırladınız, bu işlemi daha sonra tekrar etmemek adına şablon olarak kaydedebilir, istediğinizde yeniden kullanabilirsiniz.

Şimdi, fotoğrafınızı Photoshop ile açın. Taşıma Aracı ile çalıştığınız sayfaya taşıyın ve en üst katman bu fotoğraf olacak şekilde ayarlayın. Daha sonra en üstteki fotoğraf katmanınız üzerinde sağ tıklayın ve Kırpma Maskesi Oluştur (Add Clipping Mask) menüsünü seçin. Daha sonra Taşıma Aracı ile beğeninize uygun şekilde fotoğrafı düzenleyin. (Ayarlamalar için Ctrl + T)



Arka plan katmanına Karıştırma Seçeneklerinden beğeninize göre bir desen ekleyebilirsiniz.



Polaroid Yığını Nasıl Yapılır

Polaroid yığını yapmak istiyorsanız, aşağıdaki işlemleri yapın.

Arka plan hariç tüm katmanları seçtikten sonra Menü  > Katman > Katmanları Grupla (Menu > Layers > Group Layers) menüsünü kullanarak katmanları gruplayın (Kısayol Ctrl + G). Daha sonra yığınınızda olmasını istediğiniz kadar bu grubu kopyalayın. Bunu kısaca, grubu Yeni Katman menüsüne taşıyarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak, her bir grubu beğeninize göre döndürün (Düzenle > Dönüştür > Döndür / Edit > Transform > Rotate / Kısayol: Ctrl + T).



Dilerseniz, beğeninize göre kompozisyonda değişiklikler de yapabilirsiniz.



Daha Fazla Efekt

Dijital fotoğrafınızın baskı kalitesinde olmasını istiyor ama bir Polaroid olmasını istemiyorsanız, sadece üç adında fotoğrafınızın köşesini kıvırabilirsiniz.

1. Fotoğrafın köşesinde bir kare oluşturun ve Degrade Aracı ile siyahtan beyaz giden bir degrade ile seçim yapın.


2. Daha sonra Ctrl + D tuşlarına basarak seçimi bırakın. Menü > Düzenle > Çarpıt yolu ile (Kısayol: Ctrl + T > Çarpıt) fotoğrafın köşesinden çekerek fotoğrafı kıvırın. 


3. Beğeninize göre gölge ekleyebilirsiniz.


Deneme Sırası Sizde

Photoshop kullanarak etkileyici sonuçlar elde etmek ile ilgili hazırladığımız yazı ile ilgili herhangi bir görüş bildirmek isterseniz, aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status