Son Yazılar

21 Nisan 2019 Pazar

25 Zen Sokak Fotoğrafçılığı İpucu


1. Sokaklarda olduğunuzda, çerçeveye bir şeyler eklemeye çalışmayın, çerçeveden bir şeyler çıkarmak için çabalayın.
2. Şüpheye düşerseniz, daha yakından çekim yapın.
3. İyi fotoğraflar çekmeyi değil, beğeneceğiniz kişisel fotoğraflar çekmeyi hedefleyin.
4. Sokaklarda gördüğünüz her şeyin fotoğrafını çekin.
5. Çocuk gibi çekin - ne zaman sokaklarda çekim yaparsanız, ilk defa sokakları görüyormuş gibi davranın.




6. Kameranızı program (P) moduna ayarlayın, ISO'yu 1600 olarak belirleyin, odaklama noktalarını seçerken orta noktadaki otomatik netleme noktasını seçin; böylece kamera ayarları hakkında çok fazla endişe duymadan fotoğraf çekebilme imkanını elde edebileceksiniz.
7. JPEG formatında çekin, RAW fotoğraflarınızı işlemekten endişe etmeyin. Bu, daha sonra iş akışı sürecinizi kolaylaştıracaktır.
8. Kişisel olarak sevmediğiniz fotoğrafları kimseyle paylaşmayın.
9. Sokak fotoğrafçılığı yaparken ya da seyahat ederken, hem hafifliği hem de daha az dikkat dağıtıcı nedeniyle yalnızca bir kamera ve bir lensle çekim yapın.
10. Sokak fotoğrafçılığı yaparken telefonunuzu kapatın ya da uçuş moduna alın.
11. Sokak fotoğrafçılığını zen yürüyüşü meditasyonu gibi yapın; sokaklarda, normal yürüyüş hızınızın %25 daha yavaş bir hızda yürüyün.
12. Kendi şehrinizi, bir turistmişsiniz gibi çekin; bu, kendi "sıkıcı" kentinizin güzelliğini bulmanın en iyi yoludur.
13. Bir çocuğun bakış açısından çekim yapın, çok düşük bir açıdan çekim yapın, yere yakın olacak şekilde çökün, bir çocuk gibi, yukarıya bakın.
14. Daha yaratıcı olacağınızı düşünerek kendinize sınırsız özgürlük izni vermeyin - kendinize "yaratıcı kısıtlamalar" yapın (yalnızca evinizin yakınındaki bir sokakta çekin, yalnızca bir kamera ve bir lensle çekin, sadece siyah beyaz çekin ya da yalnızca bir konuya odaklanın).
15. Bir fotoğrafçı olarak şunun farkına varın, sürekli bir oluş halindesiniz - asla "mükemmel" bir fotoğrafçı olamazsınız ya da "mükemmel" bir fotoğrafçı olmak istemezsiniz. Aksine, yaşam boyu amatör olmaya çalışıyoruz; fotoğrafçılığı, her zaman yeni başlamış gibi sevenleriz.
16. Renk çekerken renk paletinizi sınırlandırın - çerçevenize 1-3 arası birincil renk ekleyin. Gereksiz ve dikkat dağıtıcı renkleri çerçevenizden çıkarın.
17. "Şüphe duyduğunuzda, çekin."
18. Bir milyon kötü fotoğraf çekmek için kendinize izin verin.
19. 3 usta fotoğrafçıdan ilham almak ve çekimleri üzerinde ustalaşmak, 300 fotoğrafçının yüzeysel olarak yaptığı işi incelemekten daha iyidir.
20. Sahnenin sadece 1-2 fotoğrafını çekmeyin, bir tane etkili fotoğraf çekmek için sahnenin birçok fotoğrafını (50-100) çekmeyi hedefleyin.
21. Varlıkların nefes alması için aktif negatif alanı çerçevenize entegre edin.
22. Fotoğraflarınızı seçerken, sadece "İşte bu be!" dediğiniz fotoğrafları seçin (vasat fotoğrafları seçmeyin. Ayrıca, bağırsaklarınızı izleyin, yalnızca sizi heyecanlandıran fotoğrafları seçin).
23. Her gün, bir portföyünüz yokmuş ya da eskiden hiç fotoğraf çekmemiş gibi davranın. Bu boşluk hissi sürekli olarak yeni fotoğraflar çekmenize olanak sağlar.
24. Amacınız bir usta fotoğrafçı olmak - kendinizin ustası, kendi estetiğiniz ve fotoğrafçılığa karşı tavrınız ve yaklaşımınızın ustası olmak olmalıdır.
25. Fotoğrafta veya sokak fotoğrafçılığında kural yoktur. Kuralları sadece sen koyabilirsin.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status