Son Yazılar

1 Mayıs 2019 Çarşamba

2019'daki En İyi Kameralı Drone'lar


Drone'lar artık sadece RC meraklıları için bir yenilik değil; dışarıda hepimiz için uçan kameralar haline geldi. Peki, fotoğrafçılık ihtiyaçlarınız için en iyi drone hangisi?


Bir drone denildiğinde, neredeyse her zaman akıllara bir quadcopter ya da multicopter gelir - her bir köşesinden dikey kaldırma sağlayan dört ya da daha fazla pervane ve mekanizmayı dengede tutan yerleşik bir işlemci.

GÜNCELLEME: Son zamanlarda, güvenlik endişeleri nedeniyle Londra'daki Gatwick Havaalanını'nın kapatılmasına neden olan drone uçuşları ile ilgili olarak birçok haber çıktı. Bir drone kullanmak istiyorsanız, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün web sitesine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Drone'lar, yataydan biraz öne doğru eğim alarak şaşırtıcı bir hızla hareket edebilirler, bu durumda pervanenin enerjisinin küçük bir kısmı yana doğru yönlendirilir. Yavaş yavaş drone'ları sınırlarına kadar zorlayan bir yarışçı topluluğu oluşuyor; fakat birçoğumuza göre, bir drone kullanmak, yerleşik kameralı bir helikopterden çok daha fazlasını elde etme anlamına gelmektedir, ve kameralı drone'ların çevresinde devasa bir pazar gelişmeye başladı.

Fotoğraf endüstrisinin 200 yıl boyunca üçayak kullanımının ötesine geçemediği göz önüne alındığında, kameraları gökyüzüne göndermek hangi zorlukları - ve ödülleri - beraberinde getirecek? Açık olan, herhangi bir yerden çekim yapabilme (havacılık yetkililerinin izin verdiği ölçüde), konunuzla ilgili herhangi bir açı elde edebilme ve videolarınıza usta işi hava gösterileri ekleme yeteneğidir.

Yeni bir bakış açısı elde etmenin bir başka yolu da aracınızın içinden çekim yapmaktır, bu yüzden en iyi araç içi kameralardan oluşan listeye ya da vahşi maceralar ve seyahat çekimleri için satın alabileceğiniz en iyi aksiyon kameralarına bir göz atın.

* Bunlar şu anda satın alabileceğiniz en iyi kameralı cep telefonları.

Özellikle sıradan bir kamera alışverişine kıyasla, akılda tutulması gereken bazı özellikler bulunmaktadır. Muhtemelen daha küçük bir sensör boyutunu kabul etmeniz gerekecek ve yakınlaştırma lensinin olmamasını; daha az cam, daha hafif ağırlık anlamına gelir - uçuş süresi için hayati bir denge. Titreşim de çok önemli bir konudur; hızlı dönüşler ve ani hareketler fotoğraf çekimi ya da video çekimi için ideal değildir. Kontrol araçları telefonunuzun sınırlı Wi-Fi kapsama alanı ya da radyo frekansı kullanan ayrı bir denetleyici (ancak canlı videoyu izlemek için telefonunuz da) olabilir.

Temel hususlara ek olarak, drone üreticileri çarpışmaları sensörler ile otomatik olarak engellemeye çalışmışlardır - bu tam anlamıyla drone kullanıcılarına yardımcı olmak amacıyla değil, yönetim organlarından gelen eleştirilerden de kaçınmak gerekçesi iledir, ki bu ciddi yaralanmalarla sonuçlanabilecek kazalar söz konusu olduğunda makul bir gerekçedir. Herhangi bir drone'un yeni pilotları, Drone Kurallarını kontrol etmelidir ve aşağıdaki drone'lardan biri hariç tüm drone'lar için bir kayıt zorunluluğu bulunmaktadır.


1. DJI Mavic 2 Zoom

Kolay kurulabilir, güçlü bir uçan yaratıcı kit

Ağırlık: 905g | Boyutlar (katlanmış): 214x91x84mm | Boyutlar (katlanmamış): 322x242x84mm | Kumanda: Evet | Video çözünürlüğü: 4K HDR 30fps | Kamera çözünürlüğü: 12MP (Pro 20MP) | Pil ömrü: 31 dakika (3850mAh) | Maksimum Menzil: 8km/5mi) | Maksimum Hız: 72kph/44.7mph

Kolay kurulabilir
Optik Yakınlaştırma (Zoom modelinde)
Mükemmel yazılım özellikleri
Pahalı
4K için 60fps yok

Fiyatı: 8.299 TL (klasfoto.com)

DJI'ın Mavic Pro (2016) kameralı drone'ların neleri yapabileceğine dair bütün algıları değiştirdi, ekipmanınızın hacmine ya da ağırlığına çok fazla baskı yapmadan yüksek kalitede bir lensin yerleştirilebilmesini ve taşınmasını mümkün kıldı. Öyle yüksek bir satış sayısına ulaştı ki, belki de basit hava görüntülerinin çekiciliği bir anda ortadan kalktı - DJI'ın yazılım özellikleriyle mücadele etmek istediği bir şeydi bu. En çarpıcı özelliklerinden biri (hem Mavic 2 Pro hem de Zoom modelinde) Hyperlapse - hareketi de içerebilen ve uçuş anında işlenen bir hava zaman atlamalı fotoğraf. Zoom modeli, aynı zamanda çok eğlenceli bir dolly zoom efekti (korku filmi meraklıları için) içermektedir.

Gövdesi küçük görünmesine rağmen oldukça güçlü hissettiren bir yapıya sahip, ayrıca şaşırtıcı derecede sessiz pervanelerle donatılmış güçlü motorları ve hız kontrol sistemleri de beraberinde gelmektedir. Rüzgarlı havalarda, yüksek maksimum hız ve çok hassas kontrolleri (sinema çalışmaları için yumuşatılabilir) onu neredeyse daha ağır drone'lar kadar kabiliyetli kılar. Ayrıca, çok yönlü sensörleri normal hızlarda çarpışmayı zorlaştırır ve hatta nesne izlemede mükemmel rol oynar.

Mavic 2'nin tek dezavantajı, pahalı "Pro" ile "Zoom" arasında seçim yapmak zorunda kalmanızdır. Pro, sabit bir 28mm EFL'de 1 inç görüntü sensörüne (20 megapiksel), ayarlanabilir diyafram açıklığına, 10 bit (HDR) videoya ve 12.800'e kadar ISO'ya sahiptir - gün batımı ve fotoğraflar için mükemmeldir. Zoom, selefinin 12 megapiksellik lensini taşıyor ancak sinema efektleri için daha kullanışlı olan bir zoom lensine (24-48mm EFL) sahip. Bir süre sonra DJI'ın sizin için değiştirmesini sağlamanız mümkün olacak, ama şimdi ne tür bir fotoğrafçı ya da film yapımcısı olduğunuzu bilmeniz gerekiyor.


2. Parrot Anafi

Hafif, katlanabilir ve 4K kamerasını herhangi bir yere çevirebilir

Ağırlık: 310g | Boyutlar (katlanmış): 244x67x65mm | Boyutlar (katlanmamış): 240x175x65mm | Kumanda: Evet | Video çözünürlüğü: 4K HDR 30fps | Kamera çözünürlüğü: 21MP | Pil ömrü: 25 dakika (2700mAh) | Maksimum Menzil: 4km/2.5mi) | Maksimum Hız: 55kph/35mph

Kolay kurulabilir
HDR ile 4K @ 100 Mbps
180 ° dikey dönüşlü gimbal ve zoom
Sadece 2 eksen kontrolü
Bazı özellikler uygulama içi satın alımlar

Fiyatı: $550 (amazon.com)

Parrot, Anafi'nin 2018'in ortasında piyasaya sürülmesine kadar video alanında bir rakip değildi ama bu kadar beklediğimize değdi. Tartışmaya açık sensörleri (verilerini işlemden geçirme gücü) ile fiyatları ve ağırlıkları artırmak yerine, Parrot müşterilerine çok fazla engel çıkmasının önüne geçmeye çalıştı. Bununla birlikte, büyük bir sert dokuma çantası ile taşınabilirliğini ve fiyatı makul bir seviyeye çekmeyi başardılar, böylece neredeyse her yerde çekim yapabilirsiniz.

Gövdesinin karbon fiber yapısı biraz ucuz malzeme kullanılığı hissini verse de, gerçekte piyasadaki en iyi inşa edilmiş gövdelerden birisidir ve otomatik kalkış, iniş, GPS tabanlı eve dönüş sistemi ve hareketli bir telefon tutacağı, son derece başarılı tasarlanmış bir katlama kumandası, Anafi'yi kullanımı çok kolay ve en yakın rakibi DJI'ın en yeni modellerinden çok daha mantıklı hale getiriyor.

Eleştirebileceğimiz yönleri ise, gimbalın yalnızca iki eksene güç vermesi, keskin dönüşleri işlemek için, oldukça başarılı sonuçlar veren yazılımına güvenmesi, ve bazı nedenlerden dolayı Parrot'un DJI'ın içerdiği beni takip et gibi özellikleri için fazladan ücret istemesidir. Artı tarafta, bu gimbal çoğu drone'un yapamayacağı engellenmemiş bir açı için tamamen yükseltilebilir ve sistem fiyat noktasında duyulmamış bir yakınlaştırma özelliğine sahiptir.


3. DJI Spark

El hareketlerinizle kontrol edebileceğiniz HD selfie drone

Ağırlık: 300g | Boyutlar (katlanmış): 143x143x55mm | Kumanda: İsteğe bağlı | Video çözünürlüğü: 1080p 30fps | Kamera çözünürlüğü: 12MP | Pil ömrü: 16 dakika (mAh) | Maksimum Menzil: 100m | Kumanda ile Maksimum Menzil: 2km/1.2mi | Maksimum Hız: 50kph/31mph

Kolay kurulum
Hareket kontrolleri
Hızlı çekim modları
Uçuş süresi hayal kırıklığı
Wi-Fi, menzili çok sınırlı tutuyor
Kumanda yok

Fiyatı: 3.049 TL (hepsiburada.com)

Bedelinin karşılığı açısından, Spark çok şey sunar. Kendisi katlanmamasına rağmen - gövdesi güven verici şekilde sağlamdır - pervaneler katlanabilmektedir, yani görüldüğü kadar tıknaz değildir. Videografçılar, "standart" Yüksek Çözünürlüklü - 1080p - çekimlerle yetinmek zorundadır ki bu, görüntüleri YouTube'da paylaşmanız için kesinlikle yeterlidir. Sadece örnek niteliğinde olmakla kalmaz, aynı zamanda konuları takip etme özelliği de iyi sonuç vermektedir.

Spark'ın gerçekten parladığı alan (özellikle lansman sırasında gerçek bir yenilik olduğu duyurulan) jest tanıma özelliği oldu. Drone'u avucunuzun içinden uçurabilir ve önceden tanımlanmış birkaç basit hareketlerle fotoğraf çekilmesini sağlayabilirsiniz. Mükemmel değil, ama yine de şaşırtıcı derecede iyi.

Bir kez olsun, DJI'ın sade gövdesini satın alma teklifi pek sinir bozucu görünmüyor - yatırımınıza göre çok fazla teknolojiye sahip olabilirsiniz - ve daha da iyi olan sonra bir kumanda alabileceğinizi bilmek. Bu seçenekten hoşlanmayanlar yerleşik bir kumandaya sahip bir drone arayabilirler.


4. DJI Mavic Air

2019'da kullanmak isteyeceğiniz katlanabilir bir drone.

Ağırlık: 430g | Boyutlar (katlanmış): 168x83x49mm | Boyutlar (katlanmamış): 168x184x64mm | Kumanda: Evet | Video çözünürlüğü: 4K 60fps | Kamera çözünürlüğü: 12MP | Pil ömrü: 21 dakika (2375mAh) | Maksimum Menzil: 10km/6.2mi) | Maksimum Hız: 68kph/43mph

Katlanabilir
4K @ 100Mbps
Rota düzeltme ile çarpışmadan kaçınma
Uçuş süresi daha iyi olabilirdi
Kasa almak için fazladan harcama yapmanız gerekiyor

Fiyatı: 6.200 TL (hepsiburada.com)

Mavic Air mükemmel bir teknik başarı, - çoğu kişi için - ihtiyaç duyabilecekleri tek uçan kamera gibi görünen inanılmaz yetenekli bir drone. Öne, aşağı ve arkaya bakan mesafe sensörleriyle, drone engelleri belirleyebiliyor ve sadece pilotu uyarmakla kalmıyor, aynı zamanda gerekirse bir duvar ya da bir ağaca çarpmamak için kendisine yeni bir rota belirliyor.

Tüm bu hesaplama gücü bir dezavantajla geliyor. Pil ömrü, gerçek dünya koşullarında biraz daha düşük bir süre olan 21 dakikadır. Drone'u açmak da son derece karmaşık. Diğer DJI drone'larda olduğu gibi, gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şeyleri (batarya kasası, yedek piller) bir araya getiren "daha fazla uç" paketi mevcut ancak elbette bunun da bir maliyeti bulunmaktadır.

Kumanda çok güzel bir şekilde katlanıyor (çubukları bile sökebilirsiniz), ama aslında biraz kullanımı zor, özellikle de telefonunuzu sabit tutmaya yarayan tutamaçları bazı telefonlarla uyumlu olmadığından kullanım zorlukları görülebiliyor. Aynı zamanda ekranı ellerinizin altında tutmak da bir zorluk olabilir (daha büyük RC'lerde üstte yer alır), ancak menzil kesinlikle etkileyicidir ve DJI'ın uygulamaları bazı mükemmel efektler barındırmaktadır.


5. DJI Phantom 4 Pro V2.0

Evrim devrim değildir, bu hala bir yüksek teknolojili bir drone

Ağırlık: 1375g | Boyutlar: 350x350xmm | Kumanda: Evet | Video çözünürlüğü: 4K @ 60fps | Kamera çözünürlüğü: 20MP | Pil ömrü: 25 dakika (5870mAh) | Maksimum Menzil: 7km/4.1mi) | Maksimum Hız: 72kph / 44.7mph

Büyük görüntü sensörü
Klasik tasarım
Konu izleme
Boyut biraz hantal hissettiriyor

Fiyatı: 12.832 TL (hepsiburada.com)

Phantom, devrim niteliğindeki bir üründü, onun önceki sürümleri kullanıcının kendi arzını sağlamasını istemek yerine, gimbal-dengelendirilmiş bir kameraya sahip olan ilk drone'du. Sağlam gövde tasarımı, yeni başlayanlar ya da tüketiciler için artık bariz bir seçim olmamakla birlikte (katlanan ürünleri en azından aynı pratikliği sunanlar için), yine de profesyoneller için güçlü bir kullanım seçeneği sunmaktadır.

Drone'u arabanızın arkasına koyacaksanız ve bir profesyonel sırt çantanızın çoğunu (Mavic Air gibi bir yan cep yerine) kullanmasına aldırmıyorsanız, Phantom Pro 4'ün en son güncellemesi size çok cazip gelecektir. Daha sessiz bir uçuş için yeniden tasarlanan aksesuarlar kesinlikle etkileyicidir ve monitörlerde 1080p videoyu mümkün kılan yeni OcuSync radyo sistemi bir artıdır (eski kontrol cihazlarıyla çalışmasa da).

Zaten bir Phantom Pro 4'ünüz varsa, dürüst olmak gerekirse, yükseltmek için büyük nedenleriniz yoktur - ancak, özellikle de profesyonel fotoğraf tutkularınız varsa, Pro sürümü ciddi bir rakiptir.


6. DJI Inspire 2

Optikler esas olduğunda

Ağırlık: 4000g | Boyutlar: 605 diyagonal mm | Kumanda: Evet | Video çözünürlüğü: 5.2k @ 24fps | Kamera çözünürlüğü: 20.8MP | Pil ömrü: 23-27 dakika (4280mAh çift pil) | Maksimum Menzil: 7km/4.1mi) | Maksimum Hız: 94kph/58mph

Değiştirilebilir lens sistemi mevcut
Sağlam yapı kalitesi ve yedekleme sistemleri
Canlı 1080i yayın yapabilme
Yüksek satın alma maliyeti
Çift batarya yedek parçalarını pahalı hale getirir
Aksesuarların yerine kilitlenmesi gerekir

Fiyatı: 39.799 TL (n11.com)

Inspire 1, büyük, dengeli bir çerçeveye izin verirken pervaneleri sahne alanının dışında tutan, tasarımıyla ağızları açık bırakan (ve tabii ki Klingon'dan ilham alan) bir tasarımla gelmişti. Inspire 2, profesyonel kaliteyi bir magnezyum gövde ile birleştirmiş ve daha güvenli bir uçuş birçok yedek güvenlik tedbiri ile donatmıştır.

Tekrarlanan parçalardan biri batarya; uçuş için her ikisine de ihtiyaç duyarsınız ve seçtiğiniz kameraya bağlı olarak size yaklaşık olarak 25 dakikalık bir güç sağlarlar. Harika, fakat yedek bir çift batarya yaklaşık 2.000 TL civarındadır ve X4S kamera Phantom ile kıyaslanabilir ölçüdedir. X5S (Micro 4/3ds kameradan zum lens takabileceğiniz) büyük görüntü sensörüyle daha iyi, ancak uçuş süreleri düşüyor ve bu da olağanüstü pahalı Zenmuse X7 modelini daha cazip hale getiriyor.

Inspire 2 ayrıca gelişmiş nesne takibi, (isteğe bağlı) çok kullanıcılı kullanım ve diğer profesyonel özelliklere sahiptir ve gerçekten gündelik kullanım için üretilmemiştir. Sadece motorlarının sayısı azdır (altı tane olsa daha güvenli olurdu).


7. Ryze Tello

Büyüklüğü kanıtlayan drone her şey değildir

Ağırlık: 80g | Boyutlar: 98x93x41 diyagonal mm | Kumanda: Hayır | Video çözünürlüğü: 720p | Kamera çözünürlüğü: 5MP | Pil ömrü: 13 dakika (1100mAh) | Maksimum Menzil: 100m | Maksimum Hız: 29kph/18mph

Özellikler için uygun fiyat
Parlak iç mekan
Kodlandırmayı öğrenmeye başlamak için harika bir yol
Kayıtları kaydetmek için telefona ihtiyaç duyuyor
Menzil nadiren 100m'ye ulaşır
Kamera hareketsiz

Fiyatı: 700 TL (amazon.com.tr)

Bu microdrone - kayıt için muhtemel asgari ağırlığın çok altında - "DJI tarafından desteklendiğini" gururla ilan ediyor. Bu drone, boyutuna göre ucuz olmasının yanı sıra; çok çeşitli yazılım özelliklerine ve konumlandırma sensörlerine sahiptir. Şaşırtıcı derecede başarılı görüntü kalitesi ve telefona doğrudan kaydetme özelliği ile Instagram kanalınıza yeni bir bakış açısı kazandırabilir.

Fiyatı düşüktür; çünkü GPS özelliği yok, drone'un içindeki pili USB üzerinden şarj etmeniz gerekiyor ve telefonunuzla birlikte uçuyorsunuz (bir şarj cihazı ve oyun kumandası eklentisi kullanılabilir - Ryze kendisi de üretiyor). Görüntüler bir hafıza kartına değil doğrudan telefonunuza kaydedilir. Kamera yalnızca yazılımda dengelenmiştir, ancak 720p video bu engeli göz önüne alındığında iyi görünüyor.

Havalı bir uçuş istiyorsanız, onu elinizde uçurabilir hatta fırlatarak uçurabilirsiniz. Diğer modlar 360 derecelik videolar kaydetmenize izin verir ve yazılımında bazı akıllı kaydırma yönelimli seçenekler bulunur. Bilgisayar kurdu pilotları onu programlayabilir bile.


8. Skydio R1

Nihai özçekim drone'u ve uçan süper bilgisayar

Ağırlık: 4000g | Boyutlar: 330x406x38mm (katlanmamış) | Kumanda: Telefon Uygulaması | Video çözünürlüğü: 4K @ 30fps | Kamera çözünürlüğü: 8MP | Pil ömrü: 23-27 dakika (4280mAh çift pil) | Maksimum Menzil: 100m (300ft) | Maksimum Hız: 40kph/25mph

İnanılmaz izleme teknolojisi
Çok çeşitli çekim modları/açıları
Yazılım çok sade
Yama sağlaması (talebi karşılayamaz)
Çok, çok pahalı
Evcil hayvan takibi yok

Fiyatı: $1,999 (amazon.com)

Nesne izleme ve çarpışma önleme sistemleri çoğu drone için güzel bir destek, ancak genellikle tek yönlüdür. Öte yandan R1, NVIDIA TX1 256 çekirdekli işlemcisinin çevresini tam olarak görebilmesini sağlamak için her iki köşede ikisi yukarı ikisi aşağı bakan iki kamera ve ana 4K kameraya sahiptir.

R1, bu verileri çevresinin ayrıntılı bir 3B haritasını oluşturmak ve hatta takip ettiği konunun (muhtemelen sizin) hareketini tahmin etmek için kullanır, böylece sokak lambalarından, ağaçlardan, yapraklardan ve daha fazlasından kaçınırken en iyi çekimi yapabilir. Sistem, otomatik pilota sahip bir araca benzer bir standarttadır.

Video, yerleşik bir 64 GB belleğe kaydedilir ve doğrudan uygulamayı kullanarak videolara erişebilirsiniz. Müthiş bir şey yapıyorsanız, bu özçekim drone'u bulabileceğiniz en iyisi ve şu anda kendisine yakın herhangi bir rakip bile yok.


9. PowerVision PowerEye

Değiştirilebilir kamera canavarı

Ağırlık: 3950g | Boyutlar (katlanmış): 340x285x296mm | Boyutlar (katlanmamış): 513x513x310mm | Kumanda: Evet | Video çözünürlüğü: 4K @ 30fps | Kamera çözünürlüğü: 16.1MP | Pil ömrü: 29 dakika (9000mAh) | Maksimum Menzil: 5km/3.1mi) | Maksimum Hız: 65kph/40mph

Değiştirilebilir zumlu objektiflerin daha ucuz yolu
3 yıl 24 saat sorgusuz garanti
Birlikte verilen yüksek kaliteli çanta
Yazılım biraz karmaşık
Kontrolleri belki biraz daha yumuşak

Fiyatı: 1.200 $ (amazon.com)

PowerEye, tek bir markanın hakim (tabii ki DJI) olduğu bir pazarda rakip bir markanın bulunmasının faydalarına harika bir örnektir. Gerçekten de bu drone yeni kullanıcıları etkilemek için yollar arıyor ve bir Micro-4/3rds kamera taşıyarak, Zenmuse X5S ile Inspire 2'nin hakimiyetine meydan okuyor.

Etkileyici bir şekilde başarılıdır; gösterişli 5k modu yoktur, ancak 4k modu başarılıdır, taşıma sırasında her biri iki parçaya ayrılan bataryası (taşıma kurallarını aşmaz) ve elle katlanan pervaneleri, şaşırtıcı derecede basit bir seyahat rahatlığı sağlamaktadır.

Drone'u fırtınalı bir günde test etme imkanını elde ettim ve sistem ilk başta pozisyon almak için mücadele etse de bu mücadeleyi kazanmayı bildi. Kontrol uygulaması ve uzaktan kumanda DJI'dan daha az karmaşık, yani daha az yazılım özelliği var, ancak FPV kamera yüksek standartta çift pilot uçuşu deneyimi sunmaktadır.


10. Yuneec Typhoon H Plus

Altı rotoru ve cömert bir aksesuar paketi ile yetenekli bir kameralı drone

Ağırlık: 1995g | Boyutlar: 520x310mm | Kumanda: Evet | Video çözünürlüğü: 4K @ 60fps | Kamera çözünürlüğü: 20MP | Pil ömrü: 28 dakika (5250mAh) | Maksimum Menzil: 1.6km/1mi) | Maksimum Hız: 49kph/30mph

6-rotor SIntel ile çalışan sensörler
Güneşlik, ekstra batarya ve diğer hediyeler
Kontrol mesafesi
Kumanda kavrama bazı kişiler için normal değil
Pillerde dahili monitör yok

Fiyatı: $1.900 (amazon.com)

Bir inçlik bir sensörle Typhoon H Plus, Phantom'u alt edebilecek bir kameraya sahip. Daha da iyisi, bir motordaki kontrol kaybedildiğinde geri dönüşü sağlayabilen büyük ve sabit altı rotorlu bir çerçeve sunulmaktadır. Geri çekilebilir iniş takımları, Phantom'un aksine 360 ​​derecelik lens manevrasına izin vermektedir.

Intel destekli çarpışmadan kaçınma ve nesne izleme yazılımı (Follow Me, Point of Interest ve Curve Cable Cam özellikleri dahil), kumandadaki 7 inçlik ekran ve Yuneec'in sunduğu ekstra pil gibi özellikleri de düşünürsek iyi bir teklif.

Kontrol mesafesi beklediğiniz kadar uzak değildir ve yapısı ve özellikle kumandanın tasarımı, Parrot ya da DJI'ın yaklaşımına kıyasla profesyonel estetikten yoksun olduğu kanısı oluşturabilir.

© digitalcameraworld

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status