Son Yazılar

9 Mayıs 2019 Perşembe

Vintage Fotoğraf Uzmanı Olmak İçin 6 İpucu


Vintage tarzı fotoğrafçılık, hobi fotoğrafçıları arasında popüler bir artış gösterdi. Ayrıca, Flickr gibi sosyal fotoğrafçılık paylaşım siteleri sayesinde, vintage tarzı fotoğrafların paylaşılması her zamankinden daha kolay bir hale geldi.

Kullanıcılar, vintage tarzı fotoğraf çekmekle ilgileniyorsanız kendi fikirlerinizi ve tekniklerinizi oluşturmanıza yardımcı olacak post prodüksiyon "tariflerini" ve tekniklerini bile paylaşıyorlar.

Flickr'da hızlı bir arama ile, vintage tarzda çekilmiş 212.000'den fazla görüntü ve 2.000'den fazla gruba erişim sağlanabilmektedir. İşte kendinize ait bir vintage tarzı, ya da bu tarzı takip edenlerin tarifiyle "vintifying" fotoğraf çekmek için altı ipucu.


1. Seviyeler

Vintage tarzı, renk ve doygunluk ile ilgili her şeye sahiptir. Eski fotoğraflar canlı değildir. Vintage tarzı bir his elde etmek için post prodüksiyon seviyelerinde ince ayar yapmanın birçok yolu vardır.

Karşıtlık

Bunlardan ilki karşıtlıktır - "daha etkileyici görünen" bir his meydana getirmek için karşıtlığı azaltmalısınız. Photoshop'ta karşıtlığı değiştirmenin çeşitli yolları vardır. Katman > Yeni ayar katmanı > Düzeyler'i seçebilir ya da aşağıdaki menü üzerinden gerekli ayarları değiştirebilirsiniz:



Geliştirmek

Fotoğrafınızla oynamanın bir başka yolu da Geliştir> Rengi ayarla> Renk çeşitlilikleri. Fotoğrafınızla oynamak için bir dizi seçenek göreceksiniz. Genel olarak, vurguları ikişer, gölgeleri birer basamak artırarak karşıtlığı artırmayı seviyorum. Ama burada karşıtlığı düşüreceğimiz için, tam tersini yapın!


Başka bir yol da Katman> Yeni Ayarlama Katmanı > Parlaklık/Kontrast'tır. Bu saydam bir ayarlama katmanı ekler ve sonuçtan memnun olana kadar ayarlama yapabileceğiniz iki kaydırıcı verir. Görüntüyü doğrudan ekran görüntülerinde olduğu gibi doğrudan değiştirmek yerine ayarlama katmanlarını kullanmakla ilgili en güzel şey, görüntünün etkilenmesini istemediğiniz kısımlarını maskeleyebilmeniz ya da ayarları tamamen silebilmenizdir.



Doygunluk

Doygunluğunuzu azaltın. Daha önce de belirttiğimiz gibi, eski fotoğraflar canlı değildir. Karşıtlığı değiştirmek için, yukarıdaki ipuçlarında olduğu gibi, renk tonunu ve doygunluğunu ayarlamanızda size yardımcı olacak bir ayarlama katmanı oluşturabilirsiniz.

Siyah ve Beyaz

Siyah beyazda gri tonlamalı düğmesine basmaktan çok daha fazlası vardır. Temel gri tonlama ya da monokrom başlamak için iyi bir yerdir, ancak altta yatan maviler, kırmızılar, yeşiller ve karşıtlık
daha etkileyicidir.

Siyah beyaz fotoğrafların gerçekte nasıl göründüğüne dair bir fikir edinmek için gerçek hayatta ve çevrim içi olarak bazı eski fotoğraflara bakın. Bir görüntüyü monokromla değiştirmenin basit yolları vardır (örneğin, Geliştir> Siyah beyaza dönüştür), ancak çok inandırıcı bir görüntü oluşturmazlar.

Tek tuşla her şeyin yapılmasına tamamen karşıyım. Tuşları tıklayın ve karşıtlığı ayarlayın, görüntünüze en uygun özel siyah ve beyaz tonu yakalamak için doku katmanları vb. kullanın.

2. Lightroom Ön Ayarları

Kendi ön ayarlarını (preset) ücretsiz olarak paylaşan birçok fotoğrafçının yanı sıra uygun fiyata kendi vintage tarzı görüntüleriniz için bir sıçrama tahtası olarak kullanabileceğiniz Lightroom ön ayarları bulunmaktadır. En yaratıcı renkleri, muhteşem karşıtlıkları ve zengin vinyetleri kullanarak güzel vintage fotoğraflar üretmek için düzenli olarak Rebecca Lily'nin Lightroom ön ayarlarını kullanıyorum. Bu görüntü, Lily'nin 60'lar hissi için hazır ayarlarından birini kullanmaktadır.


3. Dokular

Fotoğraflarınızı yumuşatmak için bir başka post prodüksiyon yöntemi doku katmanları kullanmaktır. Büyükannenizin evinin tavan arasından ya da bir eskici dükkanından satın aldığınız eski fotoğraflar var mı? Dokuları inceleyin. Kenarlara, su lekelerine, yaşlılık izlerine ve toza bakın. Eski fotoğraflar bir hikayeyi görüntünün salt kendisinden çok daha fazla yoldan anlatır.

Belki de büyükbaban yanlışlıkla kahvesini aile fotoğrafının üstüne koydu. Eski görüntülerde zamanın verdiği hasarlara dikkat edin ve uygulamalı olarak hissedebileceğiniz sıcak, zengin dokuları elde etmek için doku katmanlarını kullanmayı deneyin.


4. İçerik

En yeni nesil Ford otomobilin bir fotoğrafının post prodüksiyonda ne yaparsanız yapın, eski görünmeyeceğini söylemeye gerek yok. Günümüze ait bir fotoğraf olacağı aşikardır. Arzu ettiğiniz görüntülere dikkat edin ve konunun eski tarzla uyumlu olduğundan emin olun.

Eski içeriğe ulaşmak için birkaç harika yol: eski arabalar, çocuklarınız için eski kıyafetler, rustik mekanlar, antika mobilyalar ya da nostaljik, gazoz şişeleri gibi tanınabilir markalı eşya.


5. Tarama

Yumuşatmak için ilham aldığınız fotoğraflar yok mu? Neden geçmişten gerçek bir fotoğrafı taramıyor ve düzenlemiyorsunuz? Bu görüntü Photoshop'ta Derek Gomez tarafından restore edildi - bu, dijital restorasyondaki ilk girişimi idi.


6. Yeni Eski

Vintage tarzı fotoğrafçılığın ilginç küçük bir bölümü "yeni eski" vintage dediğim şeydir. Yani, günümüzü yansıtan net, canlı, doygun renkler ve stüdyo aydınlatması kullanılan, ancak sahne, makyaj ve konu ile eski görünüme sahip fotoğraflar.


Kendiniz deneyin!

Vintage tarzı bugünlerde o kadar popüler ki, kendimi herkesten soyutlamaya ve onlar gibi yapmamaya özen göstermeye çalışıyorum. Fotoğrafçılığın herhangi bir tarz ya da trendinde olduğu gibi, bireysellik için her zaman yer vardır.

Her yerdeki yüzlerce, binlerce örneği inceleyin ve sizin için neyin işe yaradığını bulmak için denemeler yapmaya başlayın.

© Elizabeth Halford

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status