Son Yazılar

6 Ağustos 2019 Salı

Yeni Canon EOS R 61MP'lik Sony A7R IV’ün "Ötesinde" Çözünürlüğe Sahip Olacak


Gelecek yıl piyasaya sürülecek olan Canon EOS R'nin 61 MP'lik Sony A7R IV'ten daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olacağı bildirildi.



Kaynak: Future
Canon'un gelecek sene piyasaya süreceği tam kare aynasız kamerası Canon EOS R oldukça yüksek bir çözünürlüğe sahip olacak — ve belirtilenlere göre Sony A7R IV'ün sahip olduğundan daha yüksek bir çözünürlükle satışa sunulacak.

Bu, Canon'un gelecek R serisi kamerasının A7R IV'ün 61 MP'lik çözünürlüğünden daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olacağı anlamına geliyor — kulislerde dolaşan iddialara göre bu değer 70 MP ya da bu civarda olacağı yönünde.

Canon Watch'ın önümüzdeki yıl piyasaya sunulması beklenen kamera ile ilgili raporunda, 70 MP'lik Canon EOS R'nin yanı sıra 100 MP'lik bir Canon EOS ile ilgili iddialar da yer aldı.


Yüksek çözünürlüklü Canon EOS R, Sony A7R IV'ün ötesinde bir çözünürlüğe sahip olacak.
Kaynak: Future
Aslında, bu alıntıyı referans kabul edersek, 100 MP'lik bu sensör A7R'nin 61 MP'lik sensönürünün ötesinde olacak olan 70 MP'lik sensörün de ötesinde bir çözünürlüğe sahip olacak – ancak biz 70 ya da 75 MP'lik bir sensörün piyasaya sürüleceği konusunda daha büyük bir beklentiye sahibiz.

Sony A7R IV'ün Temmuz ayının ortalarında duyurulmasının ardından Nikon'un 61 MP'lik Z8 modelini duyurması ile bu alanda bir megapiksel savaşının yaşanacağının ilk belirtileri görülmeye başlamıştı.

Bu savaş ile birlikte görüyoruz ki yeni nesil aynası kameralar orta formattaki kameraların yerini almaya aday görünüyor. Aslında, A7R IV ve Nikon Z8, 64 MP'lik Leica S3, 100 MP'lik Fujifilm GFX 100 ve 150 MP'lik Phase One IQ4 dışındaki tüm orta format gövdelerden daha iyi performans göstetiyor.

Yüksek çözünürlüklü Canon EOS R, Leica S3 gibi orta formatlı kameralardan daha yüksek çözünürlüğe sahip olacak.
Kaynak: Future
Canon'un, satışa sunmamış olsalar da, hem 63 MP hem de 120 MP tam kare sensör ürettiğini biliyoruz; bu da şirketin oldukça yüksek çözünürlükte sensör üretiminde usta olduğunu göstermektedir.

Fotoğraf makinesi devi, Canon RF lens yol haritasındaki 2019 için vaat ettiği son üç lensi piyasaya sunmaya hazırlanırken, yeni amiral gemisi EOS R'nin büyük lansmanını bu büyük lenslerden biriyle aynı anda olacak şekilde planlayabilir.

© DigitalCameraWorld

1 yorum :

  1. Emekli olmama az kaldığı için araştırma yapıyorum. Bilgi alabileceğim oldukça detaylı çalışmalarınız var. Bir amatör için önereceğiniz başlangıç seviyesi makine nedir? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status