Son Yazılar

9 Temmuz 2019 Salı

Köpeğinizin Fotoğrafını Nasıl Çekebilirsiniz


Köpeğiniz, ailenizin önemli bir parçasıdır. Eve geldiğinizde sizi kapıda karşılayan ve yüzünüzü her gördüğünüzde mutlu olan odur. Neden köpeğinize profesyonel fotoğraf çekimi ile bir kraliyet üyesi imiş gibi davranmayasınız ki? Bu, hiç zor değil. Sadece ışığa ve köpeğinizin mizacına dair birkaç şey bilmeniz yeterlidir. Gerisi çantada kekliktir. Size bunu nasıl yapabileceğinizi göstereceğim.


Köpeğinizi fotoğraflamak için en iyi zaman ve yer

Bir sabah yürüyüşünün ardından güneş yükselmeye başladığı sırada köpeğinizi fotoğraflamayı deneyin. Köpeğiniz yarım saat ile bir saat arasında bir egzersiz yaparsa, fotoğraf çekimi sırasında daha sakin kalacak ve sizinle çalışmaya istekli olacaktır. Ayrıca, bazı oyuncakları evimin arka bahçesinde tutmayı seviyorum, böylece köpeğim kapıda oynarken de evinde imiş gibi hissediyor. Eğer ilgisini kaybetmeye başlarsa, en sevdiği kemiği fırlatıyorum ve hemen ilgisini ona yöneltiyor.

Sabahın erken saatleri güzeldir, çünkü güneş ışıkları düşük açılarla gelir. Öğle vaktinde güneşten gelen ışığın aksine, bu saatlerdeki ışık çok sert değildir. Normalde göremeyeceğiniz renkleri ve ayrıntıları ortaya çıkaran ve altın saat olarak adlandırılan yumuşak bir ışık gelir. Fotoğraf çekerken günün saatini kontrol etme imkanınız yoksa bir yansıtıcı kullanabilirsiniz. Onu köpeğin üzerine doğrultarak ışığın daha dengeli bir şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.


Arka planı düşünün

Herhangi bir görüntüde olduğu gibi, çok fazla ayrıntı içeren aşırı "meşgul" arka planlardan kaçının. Bahçenizin çitlerinin köpeğinizin kafası üzerinde biçimsiz bir şekil oluşturmasını istemezsiniz. Dağınık arka planlardan kurtulmanın basit bir yolu bulunmaktadır. Lensinizde geniş bir diyafram açıklığı kullanın. F/2.8 ila f/5.6 arasındaki bir diyafram açıklığı kullandığınızda arka plan yeterince bulanıklaşır ve bu da izleyicilerin dikkatlerinin dağılmasını engeller.

Ayrıca, arka plan seçiminde köpeğin renginden ya da köpeğin rengini tamamlayıcı bir renk kullanmayı tercih ediyorum. Çekiminiz için doğal koşullar bunu sağlamak için yeterli değilse, her zaman için küçük bir stüdyo ortamı oluşturmayı düşünebilirsiniz. Köpeğinizi kurduğunuz sahneye yerleştirin ve beğeneceğiniz çekimi elde edinceye kadar çekime devam edin.


Evcil hayvan gezdiricileri sürecin çok daha sorunsuz ilerlemesini sağlar

Bu, sizi bir sonraki seviyeye taşıyacaktır. Bir evcil hayvanın fotoğrafını çekerken, ona göz kulak olan birisinin yanınızda bulunması size çok yardımcı olacaktır. Çocuklarınızı, oda arkadaşınızı ya da eşinizi size yardım etmesi için çağırın. Başka bir kişi köpeğinizi eğlendirirken siz kamera çekimine odaklanabilirsiniz. Ban güvenin. Bu, işi çok daha kolay bir hale getirecektir.


Birçok çekim yapın

Yakın çekimden başlayın, daha sonra uzaklaşarak çekimlere devam edin. Ne kadar fazla çeşitlilik eklerseniz o kadar iyidir. Çoğu insan köpeklerinin fotoğrafını çekerken hata yapmaktadır. Köpek ile göz hizasına gelmezler. Fotoğrafları çok yukarıdan bakacak şekilde çekerseniz, köpeğinizin küçük ve önemsiz görünmesine neden olursunuz. Yakınlaşın ve vücudunuzun üzerine uzanarak fotoğraf çekin. Bunu yaparak izleyicilere köpeğinizin her gün baktığı bakış açısı ile bir bakış fırsatı verecektir.

Sadece yeterince yakın olmak büyük bir fark oluşturacaktır. Çerçevenin büyük bir kısmını köpek ile doldurmaya çalışın. Bazen yakınlaştırma yapmak ya da bir telefoto lens kullanmak işinize yarayabilir. Bu sayede, yine de uzaktan çekim yapabilir ve, köpeğinizi gezdiren kişi sizin fotoğraf çektiğiniz bile farkında olmadan, çok daha doğal fotoğraflar çekebilirsiniz.



Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status