Son Yazılar

4 Aralık 2019 Çarşamba

Spor Fotoğrafçılığı Becerilerinizi Geliştirmeniz İçin 7 İpucu


Spor fotoğrafçılığı becerilerinin geliştirilmesi, özellikle spor etkinlikleri sırasında önemli anları yakalamanız gerektiğinde, zor olacaktır. Heyecan ve aksiyon gibi en güzel anları yakalamak, diğer spor etkinliklerinden daha zorlayıcı olacaktır. Ayrıca, en iyi fotoğrafı çekebilmek için içinde bulunacağınız koşulları okuyabilmeniz gerekecektir.

Spor fotoğrafçılığına başlangıç aşamasındaysanız, endişelenmeyin. Kendinizi geliştirmeniz için birçok kapı açıktır. Fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmek ve bunları gelecek fotoğrafçılık uygulamalarınızda uygulayabilmek için aşağıdaki basit 7 ipucunu kullanmanız yeterlidir.


1. Uygun Lensi ve Diğer Ekipmanı Seçin

Spor fotoğrafçılığında uygulayabileceğiniz ilk ipucu, spor fotoğrafçılığı için uygun bir lens ve diğer ekipman seçimi olmalıdır. Spor fotoğrafçısı olabilmek için çoklu-odaklı lensler, kamera, üçayak ve görüntü sabitleyici özellikli bir lens gibi birçok ekipmanı içeren bir çantanız bulunmalıdır.

Doğru kamera ve lens, yakın çekimlerden uzak mesafe çekimlerine tüm hareketleri yakalayabilmenizi sağlar. Bu ekipmanla birlikte fotoğraflarda olabildiğince yakınlaştırma yapabilirsiniz.


2. Perde Hızını En Yükseğe Çekin

Spor fotoğrafçılığında takip edilecek bir diğer basit ipucu, perde hızını en yükseğe çekmektir. Bu, spor fotoğrafçılığı becerilerinizin artması içindir. Bu, spor fotoğrafçılığı çekimlerinin dinamik olması nedeniyledir. Bu nedenle, kameranızın perde hızı süresini en hızlı olacak şekilde ayarlamanız gerekecektir.

Bu özellik, özellikle spor etkinlikleri sırasında hareketi yakalamanızı ve dondurmanızı sağlar. Örneğin, bir basketbol oyuncusunun smaç yaparken ya da havada uçuyorken yakalayabilmek için perde hızını etkili bir şekilde kullanmanız gerekir. Ayrıca, bir basketbol oyuncusu top sürme yaparken ya da kendisine gelen bir pası yakaladığında da hareketi dondurma imkanınız olacaktır.

Kameranızı spor moduna getirdiğinizden ya da enstantane öncelikli modu seçtiğinizden emin olun. Her iki modu da eylemi yakalamak amacıyla kullanabilirsiniz.


3. Farklı Açılardan Çekin

Bir spor etkinliğini fotoğraflıyorsanız, etkinliği fotoğraflayan tek kişi olmayabilirsiniz. Değişik açılardan çekim yaparak daha ilgi çekici fotoğraflar elde etmeyi denemeniz gerekir.

Bir spor hikayesi oluşturacak ilginç çekimler yaparak ön plana çıkmanız gerekir. Bunu, katıldığınız herhangi bir spor etkinliğinde uygulayabilirsiniz. Diğerlerinin yaptığından farklı çekimleriniz izleyiciler tarafından anında fark edilecektir.


4. Bazı Dizileri Fotoğraflamayı Deneyin

Bir spor etkinliğinde bazı diziler elde etmeyi amaçlayın. Bu basit ipucu spor hareketlerinin bölümlerini görmenizi sağlayacaktır. Kayak etkinliğinde bir fotoğraf çekmeyi planlıyorsanız bu ipucunu kullanmayı deneyebilirsiniz. Kayak fotoğrafları dizisi çekebilir ve daha destansı ve iyi hatırlanan fotoğraflar oluşturabilirsiniz.

Bazı fotoğraf dizilerine sahip olmaktaki amacımız, etkinlikteki ilginç hareketleri vurgulamaktır. İzleyiciler etkinliğin rotası, etkinliğe katılanlar arasındaki etkileşimi ya da katılımcıların vücut hareketlerini ayırt edebilecektir.

Diziler fotoğrafları, tüm eylemin gerçekleştiği yerde tek bir çekim çerçevelenerek bir üçayak kullanımıyla gerçekleştirilebilir. Ek olarak, önünüzde gerçekleşen eylemi kaydırarak ve çekerek de fotoğraf dizileri oluşturabilirsiniz.


5. Kalabalıktan Kaçının

Spor fotoğrafçılığı becerilerini geliştirmenin püf noktalarından biri kalabalıktan kaçınmaktır. Bir mekanda hareket etme şansınız varsa, kalabalıktan uzak durmaya çalışın. Başka kimsenin çekim gerçekleştirmediği bir yeri bulmayı tercih edebilirsiniz.

Değişik açılar deneyebileceğiniz ve bakış açınızı değiştirebileceğiniz bir mekanda alçak ve yüksek yerler araştırın. Fotoğraf çekerken geniş ya da dar bir açı ile aşır alçak ya da yüksek açıları birleştirmeyi deneyebilirsiniz.


6. Bir Gözünüz Eylemde Olsun

Spordaki en iyi anları yakalamak istiyorsanız, gözlerinizi hareket halinde tutmanız gerekir. Bir sihirli an defalarca gerçekleşmez. Kameranız sürekli hazır olmalıdır. Çektiğiniz bütün fotoğrafları kontrol etmeye çalışamazsınız, anları kaçırırsınız: oyuncu artistik bir hareket yapar, smaç yapar ya da tur vuruşu (beyzbolda bir vuruş) gerçekleştiriyor olabilir. Kontrol işlemini belirli aralıklarla yapmalısınız.


7. Flaşı Evde Unutun

Spor fotoğrafçılığı becerilerinizi geliştirmeniz için bir diğer ipucu da kameranın flaşını kapatmaktır. Kameranızın flaşının kapalı olduğundan emin olun. Kamera flaşlarının spor etkinlikleri sırasında açık durması genellikle yasaklanmıştır. Çünkü, oyuncuların ya da sporcuların konsantrasyonlarını bozacaktır. Endişelenmeyin, birçok kapalı spor tesisi herkesin mükemmel kalitede fotoğraflar çekebilmesi için ideal aydınlatma koşulunu sağlamak için aydınlatılmış tavanlar sunmaktadır.


Sonuç olarak, bu 7 basit ipucu spor fotoğrafçılığı becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Denemeye devam ederseniz en iyi fotoğrafları çekebilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status