Son Yazılar

31 Mart 2016 Perşembe

49 Muhteşem Fotoğrafçılık İpucu - 4


Alan Taraması




31. Havayı gözleyin


Dışarı çıkmaya değip değmeyceğinden ne giyeceğinize ve hangi ekipmanları yanınızda taşıyacağınıza kadar, herhangi bir açık hava fotoğrafçılığı çekimi tamamıyla havaya bağlıdır. Bu yüzden dışarı çıkmadan önce hava durumuna bakmaya çalışın, ancak çekimler için parlak gün ışığı olduğu anları, açık mavi gökyüzünün olduğu anları beklemeniz gerekmez, çünkü çoğu fotojenik ve etkileyici ışığ genellikle fırtınalı ve rahatsız edici havalardan önce ve sonra meydana gelmektedir.



32. Zamanı ve gelgitleri düşünün


Eğer deniz kenarında çekim yapıyorsanız, gelditleri hesaplamaya değer, bu hem en iyi deniz fotoğrafı ekimleri hem de kendi güvenliğiniz için gereklidir.

Hava durumunu ve gelgitleri hesaplamanıza yardımcı olacak birçok program bulunmaktadır, bu raporlara bakara günlük ya da haftalık tahminlere ulaşabilirsiniz.D Deniz kenarında çekim yapıyorsanız ekipmanınızı korumaya özen göstermelisiniz; kumlar kameranızın içindeki pahalı sistemleri kolayca tahrip edebilir ve deniz suyu da kameranıza iyi gelmez.

Temizlikten önce

Gereksiz nesneler temizlendi


33. "Bahçıvanlık" yapın


Detaylara dikkat etmek iyi bir fotoğraf ile harika bir fotoğraf arasındaki temel farktır. Bu nedenle, doğru kompozisyonu elde edebilmek için bazen bazı nesnelerin yerini değiştirmeli ya da bu nesneleri ortadan kaldırmalısınız.

Özellikle yakın çekim ya da makro çekimler yapıyorsanız, başıboş bir halde gezinen ya da ölmüş yaprakları ortadan kaldırarak iyi çekiminizi harika bir çekime döndürebilirsiniz.

Fakat unutmayın ki fotoğraf çekmek doğaya zarar verme hakkını vermez.Vaşhi çiçeklere ya da nadir canlılara kazara dahi olsa zarar vermemeye çalışın. Fotoğrafını çektiğiniz yeri, olduğu gibi bırakın.

Organizasyon




34. Gezilecek yerleri araştırın


Her gezi ödül kazandıracak çekimler üretmez, ancak bu, zaman kaybı olduğu anlamına da gelmez. Daha iyi sonuçlar alabilmek için ışığın ve havanın en iyi olacağı zamanı, gezilecek önemli yerleri ve varlıkları araştırın.

Beğendiğiniz bir yer bulduğunuzda,gün doğumunun ve gün batımının ne zaman olacağını da kontrol etmeye değer.



35. Kameranızdaki rötuş özelliğini kullanın


RAW işleme seçeneğine benzer şekilde, çoğu kamera size efektleri ve ayarlamaları yapabilme seçeneği sunmaktadır. Çoğu fotoğraf düzenleme yazılımı kadar etkili sonuçlar verecek olmasa da bilgisayara gerek duymadan küçük ayarlamalar yapabilme imkanı sunmaktadır. Bu sürecin gerçekleştirilebilmesi için hafıza kartınızda yeterli boş alan oluğundan emin olun ve düzenleme yapılan fotoğrafın, orijinal fotoğrafın yerine kopyalanacağını bilin.



36. Kamera içindeki raw işlemini kullanın


RAW formatında çekim yapmak kameranızın elde edebileceği en kaliteli fotoğrafı elde edebilme imkanını vermektedir, fakat JPEG formatının aksine başka ortamlarda kolayca paylaşılabilir ya da izlenebilir değildir.

Çoğu dijital kamera dahili raw işleme özelliğine sahiptir, bu özellikle birlikte raw dosyaları bilgisayara kopyalamadan dönüştürme yapabilirsiniz. Bu sayede bir raw işleme programı olmaksızın fotoğraflarınızı bilgisayarda izleyebilir, basitçe küçük ayarlamalar yapabilirsiniz.

37. Nerede ve ne zaman çektiğinizi kaydedin


Kameranızda dahili GPS sistemleri yoksa, çekiminizi nerede yaptığınızı hatırlamak zorundasınız demektir. Eğer çekim yaptığınız yerlerde yer tabelaları varsa, bunların fotoğrafını çekebilir ya da gelecekte hatırlamayı kolaylaştırmak için kısa videolar çekebilirsiniz.

38. Ekipmanınız kullanışlı olsun


Herhangi özel bir düzenleme yapmadan bütün sahip olduğunuz ekipmanı sırt çantanıza doldurmak oldukça kolaydır, özellikle birçok lensiniz ve aksesuarınız varsa.

Fakat yedek hafıza kartınızı ya da uzaktan kumandanızı da aynı şekilde çantanızın bir yerlerine sıkıştırdıysanız, bunları aramak için uzun bir süre kaybedebilirsiniz. Belki, hafıza kartlarını ve kısa lensleri ayrı bir çantaya koyabilirsiniz.



39. Üçayağı temiz kullanın


Üçayaklar kolayca kirlenebilir, tozla, çamurla ve en kötüsü deniz suyu ile kaplanabilir. Bu nedenleüçayağın parçalarını temiz tutun ve iyi bir şekilde kilitleyin, özellikle deniz kenarında çekimle yaptıysanız tatlı su ile yıkadığınızdan emin olun. Aksi takdirde, üçayağın metalik bölümlerinde paslanmalar meydana gelebilir ve üçayağınız düzgün bir şekilde çalışamayabilir.

Sayfalar: 12345


Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status