Son Yazılar

1 Şubat 2019 Cuma

Takip Etmeniz Gereken 11 Başarılı Portre Fotoğrafçısı


Instagram'da eşsiz portreleri ile bizleri büyülemeye devam eden birçok başarılı portre fotoğrafçısı bulunmaktadır. Bu fotoğrafçılar alanlarında son derece başarılıdır ve onlardan öğrenebileceğiniz çok şey vardır.

Takip etmeniz gereken 11 başarılı portre fotoğrafçısı:

1. Sue Bryce

Sue Bryce, son derece modern görünüme sahip klasik portre stilinde fotoğraflar çeken bir güzel sanatlar portre fotoğrafçısıdır. Onun ışığı kullanma tekniği yumuşak ve etkileyicidir.


View this post on Instagram


2. Lindsay Adler

New York'ta yaşayan Lindsay Adler, çalışmaları Harper's Bazaar, Elle ve Marie Claire gibi dergilerde yayımlanan bir moda portre fotoğrafçısıdır.


View this post on Instagram



3. Lee Jeffries

Birleşik Krallık'ta yaşayan Lee Jeffries, "Homeless project" adlı projesi ile tanınmıştır. Bu projesinde Jeffries sokaklarda yaşayan evsiz insanların portreleri üzerine yoğunlaşmıştır. Tüm portre çekimlerindeki yüzleri ön plana çıkaran aşırı yakın çekimleri duygusal ve muhteşem..


View this post on Instagram

A post shared by Lee Jeffries (@lee_jeffries) on


4. Derrick Freske

Los Angeles, Kaliforniya'da yaşayan Derrick Freske moda portre fotoğrafçılığı yapmaktadır. Renkli jeller ve ışık yansımalarını da içeren ilgi çekici ışık teknikleri kullanmaktadır.


View this post on Instagram

A post shared by Derrick Freske (@dfreske) on


5. Mark Seliger

Mark Seliger, Rolling Stone, GQ, Vogue ve Vanity Fair için kutlama portreleri çekmiştir. Kurt Cobain, Leonardo DiCaprio, Charlize Theron, Nicole Kidman ve diğer birçok ünlü isim için fotoğraf çekmiştir.


View this post on Instagram

A post shared by Mark Seliger (@markseliger) on


6. Annie Leibovitz

Annie Leibovitz, onlarca yıldır ünlüleri fotoğraflayan ünlü bir portre fotoğrafçısı. Filmden dijitale geçiş yapan Leibovitz, dünyadaki fotoğrafçılara ilham vermeye devam etmektedir. Fotoğrafları Rolling Stone ve New York Times'ta yayınlandı. Tom Cruise, Meryl Streep, Anne Hathaway ve Brad Pitt gibi ünlülerin fotoğraflarını çekti. Ayrıca Beatles şarkıcısı ve söz yazarı John Lennon'un öldürüldüğü gün fotoğraflarını çekti (Vikipedi).


View this post on Instagram



7. Flora Borsi

Macar fotoğrafçı Flora Borsi, güzel sanatlar portre serisi “Animeyed” ile tanınmıştır. Bu seride, Borsi insan modelinin bir gözünün yerine hayvan gözlerini kullanıyor. Borsi’nin Adobe Creative Cloud paketindeki çalışmalarını tanıyabilirsiniz.


View this post on Instagram



8. Tina Eisen

Londra, İngiltere merkezli Tina Eisen, bazı büyük ticari markalar için portre çekimleri yapan bir moda/güzellik fotoğrafçısı.


View this post on Instagram

A post shared by Tina Eisen (@tina_eisen) on


9. Patrick DeMarchelier

Patrick DeMarchelier Vanity Fair ve Harpers Bazaar'da çalışmaları olan bir moda/güzellik portre fotoğrafçısı.


View this post on Instagram



10. Marco Grob

İsviçre doğumlu, Marco Grob, New York'ta yaşamaktadır. Güzel sanatlar natürmort fotoğrafçılığından portreye geçerken, George Clooney, Sandra Bullock, Sir Elton John ve Justin Beiber gibi ünlülerin fotoğraflarını çekti. Ayrıca Marvel Studios, Warner Bros ve Netflix için çalıştı.


View this post on Instagram

A post shared by Marco Grob (@marcogrob) on


11. Tatiana Lumiere

Tatiana Lumiere Pennsylvania, ABD merkezli bir güzel sanatlar ve güzellik portre fotoğrafçısı. "Rüya gibi, zarif ve şehvetli bir dokunuşla sihirli portreler" çekiminde uzmanlaşmıştır.


View this post on Instagram



© digital-photography-school

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status