Son Yazılar

14 Şubat 2021 Pazar

Dijital Fotoğrafçılıkta Yaratıcı Kompozisyonlar


İyi bir fotoğrafçı ile harika bir fotoğrafçı arasındaki fark, yaratıcı kompozisyondur. Kompozisyonun ne, nerede ve nasıl olduğunu bilmek sizi akranlarınızın önüne geçirecek ve her seferinde dinamik bir görüntü oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

En iyi görüntüler tesadüfen çekilmez. Deklanşör düğmesine basılmadan önce dikkatlice oluşturulurlar.



Konunuzu dikkatlice seçerek ve bir kompozisyonda konumlandırarak her seferinde başarılı bir görüntü oluşturabileceksiniz. Nasıl yapacağınızı bu makalemizde okuyabilirsiniz.

1. Fotoğrafınızı Görselleştirin

Çekmeden önce fotoğrafınızda ne istediğinizi bilin. Kompozisyon şans ya da tesadüf değildir. Nadiren şans eseri harika bir fotoğraf çekersiniz. Görüntünüzde ne istediğinizi düşünerek ve onu kurallara göre düzenleyerek, her zaman harika görüntüleri elde edebileceksiniz.

2. Konuyu Doğru Seçin

Bir sahneyi görselleştirirken, fotoğraflardaki bir konu ve ilgili öğeler için her zaman birkaç olasılık vardır. Belirli bir görüntü için doğru konuyu seçerek mükemmel bir görüntü oluşturabilirsiniz. Doğru sahne için doğru konu, doğru fotoğrafı oluşturacaktır.


3. Odak Noktasını Doğru Seçin

Bir nesneyi seçerken, görüntüde ilgi uyandıran bir odak noktasına yerleştirmek çok önemlidir. Bu, izleyicinin gözünü fotoğrafa çeken alandır. Bu, gözü fotoğrafın vurgulamak istediğiniz kısmına odaklar. Birkaç olasılık olabilir, ancak doğru olanı seçmek mümkün olan en iyi görüntüyü oluşturacaktır.


4. En İyi Formatı Seçin

Çoğu fotoğraf manzara veya yatay biçimde çekilir, ancak bir portre biçiminin nasıl çalışabileceğini görmek için kamerayı çevirmeyi deneyin. İkisi arasında, eğimli görünümün oluşturduğu çapraz çizgilerle bir görüntüyü dinamik hale getiren 45 derecelik bir açıyı da kullanmayı deneyebilirsiniz.


5. Arka Plana Dikkat Edin

Dağınık bir arka plan dikkat dağıtıcı olabilir ve gözü mükemmel bir konudan ve genel kompozisyondan uzaklaştırabilir. Dağınık bir arka planı bulanıklaştırmak için sığ bir alan derinliği kullanın. Düz arka planlar bir görüntüde her zaman iyi çalışır, bu nedenle kompozisyonu oluşturmadan önce en iyi arka planı arayın.


6. Çizgiler Fotoğrafta Gözü Yönlendirir

Harika bir konuya ve ilginç bir odak noktasına yerleştirilmiş genel olarak iyi bir kompozisyona sahip olmanıza rağmen, yine de daha fazlasına ihtiyacınız var: çizgiler. Dikey, yatay, çapraz ve yakınsak. Öznenizi bir şekil veya eğri gibi bir çizginin sonundaki odak noktasına yerleştirebilirseniz, gözü o ilgi noktasına yönlendirecektir. Gözü bir görüntünün içinde yönlendirerek çok daha dinamik bir fotoğraf oluşturabilirsiniz.


Kompozisyon, fotoğraf oluştururken oldukça önemlidir ve başarılı bir genel kompozisyon çarpıcı bir fotoğrafla sonuçlanacaktır, ki bu hepimizin başarmak istediği şeydir. Yalnızca bu altı adımı düzenli olarak uygulamaya koymak, ortaya çıkan fotoğraflarda çarpıcı bir gelişme görmenize yardımcı olacaktır. Mutlu çekimler!

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status