Son Yazılar

14 Şubat 2021 Pazar

Uçuş Sırasında Kuşların Keskin Fotoğrafları Nasıl Çekilir


Uçmakta olan bir kuşun keskin görüntüsünü elde etmek zorlu bir iştir, ancak aynı derecede ödüllendirici ve tatmin edicidir. Hızlı ve öngörülemeyen hareketleriyle bu küçük ve muhteşem canlılar, kuş fotoğrafçısının işini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle, kuş fotoğrafçılığı için dışarıdaysanız, keskin fotoğraflar çekmek için doğru ekipmana sahip olmanız ve doğru teknikleri kullanmanız çok önemlidir. Vahşi yaşam fotoğrafçısı Sam Rowley, tüylü arkadaşlarımızdan keskin aksiyon çekimleri yapmak için bilmeniz gereken her şeyi paylaşıyor:



Kuş Fotoğrafçılığı İçin Ekipman

1. Pan çekimleri yaparken rahatça kaydırmanıza olanak tanıyan yumuşak gimbal kafalı sağlam bir üçayak. Ancak, bu makalenin ilerleyen bölümlerinde ele alacağımız üzere, bir üçayak her zaman gerekli olmayabilir.
2. Hareket halindeki kuşları rahatlıkla takip edebilen hızlı ve doğru odaklama sistemine sahip bir kamera.
3. Ekstra erişime sahip zum lens - 400 mm civarında bir lens iyi olacaktır.
4. Kameranın odaklama sistemini yavaşlatma eğiliminde oldukları için teleconverterlerden kaçının.

Bunlar, kuş fotoğrafçılığı için iyi bir başlangıç noktasıdır. Ekipmanınızı tanıyın ve rahatça kullanın. İsabet oranınızı artırmak için ekipmanınızla pratik yapın.

Kuş Fotoğrafçılığı İçin Kamera Ayarları

Kuşlar hareket halindeyken çok hızlıdır ve kanatlarının hareketinin fotoğrafta donması biraz zor olabilir. Rowley, genel bir kural olarak, daha yavaş kuşlar için 1/1000 saniye ve daha hızlı kuşlar için yaklaşık 1/4000 saniye perde hızı kullanabileceğinizi paylaşıyor.

Kuşun tamamına odaklanmak için, diyafram açıklığınızı daha dar tarafa ayarlamanız gerekecek - f/9 gibi bir değer işe yarayacaktır. Pozlama üçgeni hakkında doğru bilginiz varsa, dar bir diyafram açıklığı ile hızlı bir perde hızının ISO'nuzu yükseltmenizi gerektireceğini hesaplamış olmalısınız.


ISO'yu yükseltmek istemiyorsanız, daha az gürültülü bir görüntü elde etmek için daha yavaş bir perde hızı kullanabilirsiniz. Çok daha sanatsal ve ilgi çekici bir fotoğraf için kuşun hareketiyle birlikte kamerayı kaydırmayı deneyin. Düz bir gimbal kafasının gerekli olduğu yer burasıdır.

Kuş Fotoğrafçılığı İçin Teknikler

* Kuş gözü seviyesine daha yakın olmak için daha yüksek bir rakımda bulunmaya çalışın.

* Kendinizi, kuş önden ışık alacak şekilde konumlandırın. Bu, kameranın daha fazla ayrıntı yakalamasına yardımcı olacaktır.

* Kritik anı beklemeyi hedefliyorsanız veya düşük perde hızlarında pan çekimleri yapmak istiyorsanız, fotoğraf makinenizi bir üçayağa yerleştirin. Bununla birlikte, hareket etmeyi ve farklı kuş türleri aramayı planlıyorsanız, üçayağı bırakıp sadece elde çekim yapabilirsiniz.

* Bu nokta fotoğrafçılık veya ekipmanla ilgili olmasa da, fotoğrafını çektiğiniz kuşların vücut dilini ve davranışlarını okumayı öğrenmeniz çok önemlidir. Bu, kuşun ne zaman havalanmak üzere olduğuna dair bilgiye dayalı bir tahminde bulunmanıza ve buna göre çekim yapmak için hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

* Çekimi gerçekleştirirken, her iki gözünüzü de açık tuttuğunuzdan emin olun. Çekimi vizörde oluşturmak için bir gözünüzü, kuşu takip etmek için de diğer gözünüzü kullanın.

* Uzaktayken kuşlara odaklanmaya başlamak cazip gelse de Rowley, kuşa sizden birkaç saniye uzaklaşana kadar odaklanmaya başlamak için beklemenin daha iyi olduğunu paylaşıyor. Kuşlar tatlı noktaya yaklaşmaya başladığında kameralar odaklarını kaybetme eğilimindedir.

Kuş Fotoğrafçılığı İçin Odaklama Teknikleri

Odaklama, her tür fotoğrafçılıkta kritik öneme sahiptir ve kuşların çok yüksek hızı, kameranın odaklanmasını daha da zorlaştırabilir. Rowley, odaklama doğruluğunu iyileştirmek için aşağıdaki teknikleri önermektedir:

* İyi kamera gövdeleri, çoklu nokta odaklama kullanarak hareketli nesneyi yakalamak için iyi bir iş çıkarma eğilimindedir. Kameranız zorlanıyorsa, tek noktalı otomatik odaklamaya geçmeyi deneyin.

* Lensin daha hızlı odaklanmasına yardımcı olmak için, lensin odaklama mesafesini tele-uca ayarlayarak sınırlayabilirsiniz.

* Fotoğraf makinesi zamanının çoğunu örtücü açıkken geçirirse, konuya odaklanmak daha az zaman alır. Bu nedenle Rowley, maksimum kare hızında çekim yapmak yerine kameranızın kare hızını sınırlamanızı öneriyor.

Rowley'in paylaştıklarını ek olarak, tekli servo modunda kalmak yerine sürekli odak moduna geçmek isteyebilirsiniz. Bu, kuş size doğru gelirken veya sizden uzaklaşırken kameranın sürekli olarak kuşa odaklanmasına olanak tanıyacak ve çekimin odakta olma şansını artıracaktır.

Keskin kuş fotoğrafları elde etmek için daha fazla ipucunuz varsa, aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status