Son Yazılar

26 Kasım 2020 Perşembe

Uğur Böceği Fotoğrafları Nasıl Çekilir


Muhtemelen en güzel böceğimiz olan uğur böcekleri, tüm yetenekleri olan fotoğrafçılar, özellikle de makro becerilerini geliştirmek isteyenler için harika konulardır.

Bu canlı küçük böcekler, diğer böceklerden çok daha az ürkütücüdür ve genellikle kendilerine birkaç santimetre mesafeye kadar yaklaşmanıza izin vererek size kompozisyonla oynamak için zaman kazandırır.


Birçok tür, arka mahallelerin bahçelerinde göreceli olarak kolaylıkla bulunabilir (benimkinde sekiz tane fotoğrafladım) ve bütün yaz aktiftir. Hepsinden iyisi, mütevazı kompakt fotoğraf makineleri ve güçlü makro lenslerle çarpıcı sonuçlar elde edebilirsiniz.

1. Doğru zamanlayın: Tüm böcekler gibi, uğur böcekleri de en çok havalar serinken sizinle işbirliği yapar. Onları sabahın erken saatlerinde veya akşam geç saatlerde çekmeyi hedefleyin.

2. Vurguları gizleyin: Parlak kanat kılıflarında yansımalardan kaçınmak için bulutlu koşullarda çekim yapın veya aşırı dağılmış flaş kullanarak çekim yapın.

3. Kalkışları yakalamayı deneyin: Uğur böcekleri sıcakken düzenli olarak uçar. Onları havada yakalamak için tam kalkış anında deklanşöre basmaya hazır olduğunuzdan emin olun.

4. Renklerle oynayın: Uğur böceğinin parlak tonlarını tamamlamak için canlı arka planlar (örneğin mavi gökyüzü, yeşil çimen veya sarı çiçekler) arayın.

5. Hepsini edinin: Uğur böceği yaşam döngüsünün (yumurta, larva, pupa, yetişkinlik) her aşamasını ve ayrıca çiftleşme ve avlanma davranışını yakalayarak derlemenizi tamamlayın.

© discoverwildlife

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status