Son Yazılar

11 Kasım 2020 Çarşamba

Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığı Sanatında Ustalaşmak


Vahşi yaşam fotoğrafçılığı, ustalaşması zor bir türdür. Herkes bir kamerayı bir hayvanın doğrultup fotoğrafını çekebilir, ancak vahşi yaşam fotoğrafçılığı tamamen hayvan ile izleyici arasındaki benzersiz bir bağlantıyı yakalamakla ilgilidir. Yetenekli bir vahşi yaşam fotoğrafçısının çalışmaları sadece bir hayvanın anlık görüntüsü değil, aynı zamanda onun yaşamına, gücüne ve doğal güzelliğine samimi bir bakıştır. Vahşi yaşam fotoğrafçılığında yetenekli olmak, fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olmaktan daha fazlasını gerektirir - kameranızı tanımakla birlikte çekimini yaptığınız hayvanın davranış kalıplarını bilmek de aynı derecede önemlidir.



Yaban hayatı nadiren bir yaban hayatı fotoğrafçısı gelir gelmez ortaya çıkar, bu nedenle uzun süre hareketsiz ve fark edilmeden oturabilmek önemlidir. Yaban hayatı ortaya çıktığında bile, hayvanın gerçekten ilginç bir şey yapması epey zaman alabilir. Yerde çok sessiz bir şekilde oturun, ayakta durun veya uzanın - hayvanlar çoğu zaman insanlardan çok daha iyi duyabilir, bu nedenle yanınızdaki fotoğrafçı ile sohbet ediyorsanız, yakındaki vahşi yaşamın size doğru gelme olasılığı daha düşüktür. Gereksiz, hızlı hareketlerden kaçının - vahşi yaşamı fotoğraflarken ayakta durmanız veya oturmanız gerekiyorsa, hayvanı korkutmamak için bunu çok yavaş yapın.

Konunuzu Anlamak

Her tür fotoğrafçılık, izleyicilerde yankı uyandıran görüntüler oluşturmak için yüksek derecede beceri gerektirir. Vahşi yaşam fotoğrafçılığı da farklı değil, fotoğrafçıların fotoğraflamak için yola çıktıkları hayvanı çok yakından anlamalarını gerektirmektedir. Aslanlar, kurtlar, bufalo, timsahlar ve filler gibi fotoğrafçıların fotoğraflamayı sevdiği en popüler hayvanların çoğu da çok tehlikeli olabilir, bu nedenle bu hayvanın nasıl davrandığı konusunda eğitilmek sadece harika bir fotoğraf çekmek için değil, aynı zamanda tek parça halinde kalmak açısından da önemlidir.

Örneğin Florida'da, bir milyondan fazla timsah bulunmaktadır, ancak eyalete gelen bazı ziyaretçiler, vahşi doğada tarih öncesi boyutlarındaki bu korkunç görünümlü sürüngenlerden birinin fotoğrafını çekmeden oradan ayrılmaktadır. Yaz ve sonbaharın başlarında - Florida'nın yağmurlu mevsimi, sıcaklıkların sıklıkla 90°F'nin üzerine çıktığı zamanlar - Florida Everglades'teki su seviyeleri yükselir ve timsahın yaşam alanı büyük ölçüde genişler.



Ancak kış aylarında, sıcaklıklar ve su seviyeleri düştüğünde, güneşi seven timsahlar göl kıyılarında ve nehir kıyılarında ve hatta golf sahalarında güneşlenirken görülebilir. Everglades Ulusal Parkı'nda kış aylarında, Shark Valley'in 24 km'lik asfalt doğa döngüsünü ziyaret edenler, sık sık kaldırımda ve çimenlerde güneşlenen büyük timsahlarla karşılaştıklarından dolayı fotoğraf çekmek çok kolaydır. Bu büyük sürüngenler, insanlar mesafelerini koruduklarında genellikle saldırgan değildirler, ancak çok yakından yaklaşmak, özellikle timsah yuvasını koruyan bir dişiyse, ölümcül sonuçlar doğurabilir. Yakında su olmayan karadaki timsahlar, birisi çok yakından yaklaşırsa yerlerinde durma eğilimindeyken, suda veya nehir kıyısında kendilerine yaklaşan herkesten kaçma olasılıkları daha yüksektir.

Uzman İpucu: Vahşi yaşam fotoğrafçılığı çekmek için bir parka gidiyorsanız, korucularla önceden konuşun. Her gün parkta bulundukları için, ilginç vahşi yaşamı nerede fotoğraflayabileceğiniz konusunda çoğu zaman en iyi tavsiyelere sahiptirler.

Timsahların Florida'daki üreme mevsimi olan Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında, bu sürüngenler daha agresif hale gelebilir. Haziran ortalarında yuvalamaya başlarlar ve yumurtaları Ağustos ve Eylül aylarında çatlamaya başlar. Bir anne timsah, meraklı vahşi yaşam fotoğrafçılarına karşı bile, yuvasını agresif bir şekilde koruyacaktır. Vahşi yaşam fotoğrafçısının işinin bir kısmı, bu davranışları önceden araştırmak ve bir türün en iyi nasıl fotoğraflanacağını bulmak için gerçek dünyadaki deneyimlerden ders almaktır. Birçok vahşi yaşam fotoğrafçısı, belirli bir türü hedef alır ve bu türleri en iyi şekilde yakalayacak donanıma sahip olmak, önceden hazır olması önemlidir.

Aksiyona Hazır Olun

Hazırlık ve hız, vahşi yaşam fotoğrafçılığı için önemli birer kavramdır. Bir anda hareket geliştiren eylemi fotoğraflamaya hazır olmalısınız. Bir dalda huzur içinde tünemiş bir şahin bir anda uçup kanatlarını genişçe açıp harika bir fotoğraf fırsatı sunabilir - eğer buna hazırsanız.



Harekete hazır olmak için kamera ekipmanınıza aşina olmak çok önemlidir. Sabit bir nesnenin fotoğrafının çekildiği bir stüdyoda hız büyük bir sorun değildir, ancak özneniz yaşayan, nefes alan ve en önemlisi hareket eden bir hayvan olduğunda, kameranızdaki ayarları anında yapabilmek önemlidir. Farklı bir lens takmaya çalışan veya yepyeni fotoğraf makinesinde perde hızını hangi kadranın kontrol ettiğini hatırlamaya çalışan fotoğrafçılar birçok harika anın kaybolmasına neden olur. Pratik yapmak mükemmelleştirir, bu nedenle ekipmanınızla mümkün olduğunca fazla zaman geçirin ve anında pozlama ayarlarını rahatça değiştirmeye başlayın. Harika bir fotoğrafla… hiç fotoğraf olmaması arasındaki fark, bir saniyenin çok küçük bir bölümü olabilir.

Erken Kalkmak & Rahat Giyinmek

Günün sıcağında birkaç hayvan türü en aktif haldeyken, vahşi yaşamın çoğu sabahın erken saatlerinde ve akşamları görülür. Yola çıkmak için öğlene kadar bekleyen fotoğrafçılar, öğleden sonraları en vahşi yerlerin bile sessiz olduğunu ve çoğu büyük hayvanın güneşten saklandığını göreceklerdir. Akşamı bekleyin veya erken kalkın, böylece birçok hayvanı görmeye ve fotoğraflamaya başlayacağınızı göreceksiniz!



Vahşi yaşam fotoğrafçılığı genellikle çok sıcak veya çok soğuk olabilen çok kirli yerlerde ayakta durmayı, oturmayı ve uzanmayı içerir. Giysi katmanları, giyinmeyi ve soyunmayı kolaylaştırır. Hava durumunu önceden kontrol edin ve her zaman sert hava koşullarına hazırlıklı olun. Sizi ve kamera ekipmanınızı kuru tutacak yağmur teçhizatınız olmadığında, hiçbir şey bir yağmur fırtınası kadar gününü mahvedemez.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status