Son Yazılar

30 Nisan 2014 Çarşamba

Daha İyi Bir Fotoğrafçı Olmanın 7 Yolu

Sadece iyi bir kameraya sahip olmak sizi iyi bir fotoğrafçı yapmaz. Basitçe söyleyebilirim ki kamera değil, kamerayı tutan el fotoğrafı iyi bir hale getirebilir. Öyleyse, amacınız iyi bir fotoğrafçı olmaksa, bu yazıda sizi amacınıza ulaştırabilecek birkaç basit yol bulunmaktadır. Öncelikle, fotoğraf çekmenin temellerini öğrenmeli, sonra fotoğrafçılık sanatını öğrenmelisiniz. Bu makale, iyi bir fotoğrafçı olma yolunun bitiş noktasına ulaşan yollar hakkındadır.

27 Nisan 2014 Pazar

Harika Günbatımı Fotoğrafları Çekmek İçin 10 İpucu

Hepimiz gün batımı fotoğrafları çekmeyi severiz. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, gün batımı fotoğrafları (gün doğumu fotoğraflarını da kapsayan bir şekilde) dünya genelinde her gün çekilmekte olan fotoğrafların büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Gün batımı karakteristik bir dinamizme sahip ve aynı zamanda son derece keyifli bir şekilde, barış ve huzur duygusu çağrıştırmaktadır. İşte, bu yazımızda da bu harika gün batımı fotoğraflarınızı geliştirmenize yardımcı olacak birkaç ipucu bulabileceksiniz.

Gece Fotoğrafçılığı İpuçları

Biliyorum, fotoğrafçılığa yeni başlayanlar gece çektikleri fotoğrafların başarı oranları hakkında endişe duyuyorlar ve gündüz çekimleri konusunda ısrarcı davranıyorlar. Eğer bir sonraki aşamaya geçmeyi ertelediyseniz, ya da gece çekimleri yapmak için yeterli zamanı bulamadığınızı düşünüyorsanız, burada size yol gösterebilecek birkaç basit ve temel ipucunu bulabileceksiniz.

26 Nisan 2014 Cumartesi

Prime Lensler - Artı ve Eksileri

Standart Zum (Yakınlaşma): Bu lensler en yaygın olarak kullanılan lens türleridir ve kameralarla gelen kit lensler genellikle bu kategori altında yer almaktadırlar. Bu lenslerin en popüler olanı 18-55mm olan lenstir ve genel kullanım amaçlı olarak üretilmişlerdir ve fotoğrafçılığa ilk kez başlayanlar ve amatör kullanıcılar için idealdir. Birkaç yıl öncesine kadar bu tür lenslerin kalitesi pek iyi sayılmazdı, bu nedenle üreticilerine kötü bir ün kazandırdılar; bunu fark eden kamera üreticileri de çok daha kaliteli sonuçlar veren daha iyi lensler üretmeye başladılar.

13 Nisan 2014 Pazar

Lens Uzunluğu ve Diğer Faktörler

Dijital kameraların dünyasında belki de en kafa karıştırıcı konulardan birisi lens uzunluklarıdır. "Telefoto", "geniş açılı", "görüş alanı", "5X" ve bir sürü diğer terimleri duyup dururuz. Bütün bunları bir şekilde aştık diyelim, bu sefer de "kırpma faktörü (crop faktör)" ve "35mm eşdeğer" gibi terimlerle karşılaşırız. Bir lens almaya karar vermek için oldukça zorlayıcı, değil mi?

12 Nisan 2014 Cumartesi

Gerçek Dünyada Seyahat Fotoğrafçılığı

Birçok makale seyahat fotoğrafçılığı için en iyi uygulamaları tartışmaktadır ve birçok makale de tavsiye verme eğiliminde olsa da en iyi fotoğrafları çekebilmeniz için doğru şartlardan bahsetme eğiliminde değildir. Gökyüzü her zaman mavi olmayabilir, turistlerle dolu kalabalıklar her zaman temiz bir şekilde ilerliyor olmayabilir, ışık her zaman mükemmel olmayabilir ve en yeni kameralara sahip olamayabilirsiniz. Yine de, doğru zaman için bekleyemeyebilirsiniz ve bu şartlarda bile güçlü fotoğraflar çekebilmeniz için yapabileceğiniz bazı uygulamalar bulunmaktadır.

7 Nisan 2014 Pazartesi

Harika Fotoğraflar Çekmek İçin 10 İpucu

1. Temiz bir görüntü ile başlayın. Bu kulağa biraz garip gelebilir fakat kameranızı temiz tutmanız en önemli noktalardan birisidir ve bir DSLR kullanıyorsanız, ayrıca sensörünüzü de temiz tutmalısınız. Çektiğiniz fotoğraflarda istemediğiniz nokta, leke ya da işaretleri önlemenin en kolay yoludur.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status