Son Yazılar

30 Haziran 2014 Pazartesi

Alan Derinliğini Kontrol Etmenin Üç Yolu

Alan derinliği (Depth of Field - DoF), sahnenizdeki "keskin" aralığın miktarını belirtir. Sığ alan derinliği porte fotoğrafçılığında görebileceğiniz gibi bulanık arka planlar ile özdeşleşmektedir. Derin alan derinliği ise gözle görülebilir bulanıklık içermeyen manzara çekimleriyle özdeşleşmektedir.

29 Haziran 2014 Pazar

Time Lapse - 8 - Yeni Zelanda

Yeni Zelanda'da geçirilen altı gün, 100.000'den fazla fotoğrafın birleşmesiyle ve The Best Starlit Sky in the World ismi ile adlandırılan göz kamaştırıcı bir zaman atlatmlı fotoğraf  ile sonuçlanmış. Çekim sırasında Canon EOS 5DMarkII ve 5DMarkIII ile Nikon D800 kullanılmış.

25 Haziran 2014 Çarşamba

Time Lapse - 7 - Mükemmel Manhattan Şehrini Keşfedin

Cameron Michael, devasa ağırlıktaki ekipmanlarıyla Manhattan'ın fotoğrafların çekmiş ve bunlardan bir zaman atlatmalı fotoğraf (time lapse) meydana getirmiş. İşte o harika eser.

15 Haziran 2014 Pazar

Bulanık Fotoğraf Çekmekten Nasıl Sakınabilirsiniz?

Fotoğraf çekmeye yeni başlayan birçok kişinin, çektikleri fotoğrafların bulanık çıkması nedeniyle sürekli sinirlendiklerini duyuyorum. Fotoğrafların neden bulanık çıktıklarını ve bu sorunu nasıl çözeceklerini de bilmiyorlar.

14 Haziran 2014 Cumartesi

Yakın Çekim Fotoğraflar Nasıl Çekilir?

Güzel çekilmiş ürün fotoğraflar mı istiyorsunuz? Ya da, bir doğa tutkunu musunuz ve en sevdiğiniz çiçeğin parlak ve net fotoğraflarını mı çekmek istiyorsunuz? Sebebiniz ne olursa olsun, bu makale yakın çekimler yapabilmeniz konusunda size yardımcı olacaktır.

Fotoğraf Makinenizin Saatini Neden Doğru Tutmalısınız?

Bir kamerayı ilk kez satın aldığımda, ilk olarak saati ve tarihi doğru olarak ayarlarım fakat sonraları kontrol etmeyi sık sık unuturum. Bazen gün ışığından faydalanmak için saatler ileri ya da geri alınır ve ben kameramın saatini değiştirmediğim için yarım sene boyunca kameram bir saat ileri ya da bir saat geriden takip eder.

9 Haziran 2014 Pazartesi

Kırpma Aracına (Crop Tool) Güvenmekten Kaçınmanız İçin 3 Neden

Dijital fotoğraf düzenlemenin bu çağında, bir fotoğraf çekerken işi tembelliğe vurmak ve "İyi, şimdi nasıl görünüyorsa görünsün, daha sonra bilgisayarda kırparım (croplama) ne de olsa!" demek cazip gibi görünebilir. Fakat kırpma aracına (crop tool) fazla güvenmenin de dezavantajları var:

8 Haziran 2014 Pazar

Lensinizle Daha Yakına Nasıl Odaklayabilirsiniz?

Her lensin bir minimum netleme uzaklığı vardır: bu, keskin bir netlemenin yapılabileceği en yakın noktadır. Genel olarak, daha uzun odaklı lenslerin daha küçük odak mesafeleri bulunmaktadır.

7 Haziran 2014 Cumartesi

Hafıza Kartı Hatalarından Kaçınmanız İçin 11 İpucu

Birkaç fotoğraf çektiğiniz andan itibaren hafıza kartları kameranızın en öemli parçalarından birisi haline gelmektedir. Çünkü hafıza kartları, fotoğraflarınız bilgisayarınıza aktarmaktan sorumludurlar.

6 Haziran 2014 Cuma

Fotoğraflardaki Grenleri Azaltmak İçin İpuçları

Fotoğraflarınızda meydana gelen grenler (noise - kumlanma) azaltmak için 5 ipucu öğrenmek ister misiniz? Bu 5 ipucu ile birlikte, fotoğraflarınızdaki grenleri hem kamera teknikleri hemde Photoshop gibi yazılımları kullanarak azaltabileceksiniz.

4 Haziran 2014 Çarşamba

Fotoğraflarınızdaki Greni Nasıl Azaltabilirsiniz?

Noise (gren - kumlanma), fotoğraflarınızın grenli gözükmesine neden olan çirkin bir renk değişikliğidir (alttaki fotoğrafta olduğu gibi). Bu, dijital fotoğrafçılıkta uğraşmak zorunda olduğunuz en sinir bozucu şeylerden birisidir.

3 Haziran 2014 Salı

Eski Fotoğraflarınıza Periyodik Olarak Göz Atmanız İçin 3 Neden

Dijital fotoğrafçılığı harika yapan nedenlerden birisi, depolama işleminin oldukça ucuz olmasıdır. Pahalı filmler gibi endişe duymaksızın, dilediğimiz kadar çok fotoğraf çekebiliriz. Büyük bir hafıza kartı alabilir ve onu defalarca kullanabilirsiniz.

2 Haziran 2014 Pazartesi

Yakın Çekimler İçin 3 Pratik İpucu

Kuzey Yarımküre için bahar başladı ve doğadaki yabani çiçekleri ve böcekleri fotoğraflamak için düşünme zamanı geldi. Bu zamanlar, yakın çekim fotoğrafları çekmeniz için harika zamanlardır..

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status