Son Yazılar

22 Ocak 2019 Salı

20 Etkileyici Fotoğrafçılık İpucu ve Tekniği


Bir fotoğrafçı olarak, yeni bir fotoğrafçılık tekniğinde ustalaşmaktan daha tatmin edici pek az şey vardır. Yeni fotoğrafçılık tekniklerini öğrenmek yeni olanaklar açar, ilham için sonsuz potansiyel sağlar ve hatta bir krizin ortasından çıkmanıza yardımcı olabilir.
Kameranızın sınırlarını zorlayacağınız yeni teknikleri keşfetmeye hazır mısınız? Daha önce denemiş olabileceğiniz ya da hiç denemediğiniz ya da henüz ustalaşmamış olabileceğiniz eğlenceli fotoğrafçılık tekniklerinin bir listesini derledik.

Kameranız, ilk bakışta gördüğünüzden çok daha fazlasını içermektedir; bu ipuçlarından ve tekniklerden bazılarını deneyerek kendinizi test etmeye hazırlanın!

Yüksek Hızlı Fotoğrafçılık


Yüksek hızlı fotoğrafçılığı en ilgi çekici yapan şeylerden biri, çıplak gözle görülemeyecek kadar  hızlı olan anları dondurmasıdır. Yüksek hızlı fotoğrafçılıkta başarılı olmak için bir üçayak, kısık bir diyafram, flaş ve çok fazla sabır gereklidir.

Gece Fotoğrafçılığı


Eğlence güneş battığında başlar! Hava karardıktan sonra çekilebilecek bambaşka bir hayat var. Yüksek kaliteli gece fotoğrafçılığı için, oldukça yavaş bir perde hızına ve uzun pozlamalar yapabilmek için kameranızı sabitleyeceğiniz bir üçayağa ya da sabit bir yüzeye ihtiyacınız olacaktır. Üçler kuralını denemeyi de unutmayın, çünkü eski bir kompozisyon tekniği burada da işlevini koruyacaktır.

Hareket Bulanıklığı


Hareket bulanıklığı hareketli bir nesneyi yakalama sanatıdır. Bu teknik genellikle spor fotoğrafçılığında kullanılır, ancak aynı zamanda yavaş ya da hızlı hareket eden nesnelerle ilginç görüntüler oluşturmak için de kullanılabilir. Hareket bulanıklığını etkili bir şekilde elde etmek için perde hızını düşürün ve konu hareket ederken kamerayı sabit tutun. Deklanşörü serbest bırakmadan kamerayı konu ile birlikte hareket ettirerek "pan tekniğini" de uygulayabilirsiniz.. Bu işlem, arka planı bulanıklaştırırken konuyu odakta tutacaktır.

Siyah Beyaz Fotoğrafçılık


Siyah ve beyaz fotoğrafçılık, etkili bir şekilde uygulandığında, derin duygu ya da heyecanı aktarır. Ancak siyah beyaz fotoğrafçılığın Photoshop'taki siyah beyaz filtreye sığınmaktan çok daha fazlası olduğunu bilmek gerekir. Etkili siyah beyaz fotoğrafçılık, güçlü görüntüler oluşturmak için gölgeler, ışık ve güçlü konulardan oluşan kompozisyonla elde edilir.

Monokromatik Renk Fotoğrafçılığı


Tek renkli (monokromatik) fotoğrafçılık, görüntülerin tek bir ton ya da renkte çekilmesini ifade eder. Siyah beyaz fotoğrafçılıkta olduğu gibi, tek renkli fotoğrafçılık çok fazla ayrıntıya girmeden bir mesajı güçlü bir şekilde aktarmanın bir yoludur.

Duman Sanatı Fotoğrafçılığı


Duman sanatı fotoğrafçılığı zor ancak aynı zamanda son derece faydalı bir tekniktir. Duman izleri, ilginç, büyüleyici ve çekimi eğlenceli olan gizemli ve etkileyici görüntüler oluşturur.

Makro Fotoğrafçılık


Makro fotoğrafçılık ödüllendirici ve benzersizdir. İnsan gözüyle görünmeyen minik ayrıntıları yakalamak, küçük varlıkların büyük görüntülerini çekmek heyecan vericidir. Makro fotoğrafçılığınızı öne çıkarmanın en iyi yolu, ilginç ve detaylı konular bulmaktır. Neredeyse herhangi bir kamerayla herhangi bir lensle makro fotoğrafçılık yapabilirsiniz, ancak elde edilen görüntülerin kalitesi kullandığınız ekipmana bağlı olarak değişecektir.

Uzun Pozlama Fotoğrafçılığı

Uzun pozlama fotoğrafçılığı, her türlü ilginç sonucu elde etmek için kullanılabilir, ancak manzaralar söz konusu olduğunda özellikle yaygındır. Uzun pozlama, hareketi etkili bir şekilde bulanıklaştırarak ipeksi şelale ya da yumuşak bulutlar çekebilmenizi sağlar.

Zorlanmış Perspektif Fotoğrafçılığı

Fotoğraf: Tristan Brown
Zorlanmış perspektif, derinlik algısı üzerinde eğlenceli, görsel bir oyundur - bazen çok eğlenceli sonuçlar ortaya çıkar! Zorlanış perspektif bir görüntü oluştururken, ana konunuzun her şeyden daha büyük ya da daha küçük olduğundan emin olun. Bu, ilginç açılarla denemeleri ve kişilerin duruşlarını da kapsar. İyi eğlenceler!

Panoramik Fotoğrafçılık


Pahalı bir kameranız olmasa bile, panoramik fotoğrafları "panorama dikişi" olarak bilinen bir teknikle çekebilirsiniz. Bu teknik, bir üçayak kullanmayı ve bir dizi yan yana fotoğraf çekimini ve daha sonra bunları birleştirmeyi gerektirir.

Trafik Işığı İzleri


Trafik ışığı izleri popüler bir konudur ve uzun pozlama fotoğrafçılığına başlamak için harika bir yoldur. Işık izlerini yakalamak için, karanlık bir yerde trafiğin yoğun olduğu bir alan bulun, üçayağı ayarlayın ve ışıkların hareketini bulanıklaştırmak için yavaş bir perde hızı kullanın.

Işıkla Boyama


Trafik ışığı izlerine benzer şekilde, ışıkla boyama aydınlatılmış “ışık izleri” oluşturmak için uzun pozlama kullanır. Bu eğlenceli teknik, sanatsal görüntüler oluşturmak ya da bir fotoğraf çekimine yaratıcı bir dönüş eklemek için kullanılabilir. İhtiyacınız olan şeyler karanlık bir konum, yavaş perde hızı ve el feneri veya ışıldak gibi hareketli bir ışık kaynağı.

Silüetler


Siluet fotoğrafçılığı, çarpıcı fotoğraflar oluşturmanın eğlenceli ve benzersiz bir yoludur. Siluetler için en iyi zaman gün batımı ya da gün doğumudur. Siluet efekti oluşturmak için konunuzu güneşin önüne yerleştirin ve güneşe doğru çekim yapın. Daha hızlı bir perde hızı daha koyu pozlamaya neden olur ve daha yavaş bir perde hızı daha aydınlık bir görüntü oluşturur.

Vintage Fotoğrafçılık


Ucuz bir UV filtre ve bir vazelin dokunuşu, hafifçe çarpıtılmış, vintage tarzı fotoğraflar oluşturmak için tek ihtiyacınız olan şey.

Pinhole (İğne Deliği) Fotoğrafçılık

Fotoğraf: Peter Manktelow
İğne deliği fotoğrafçılığı aslında modern fotoğrafçılığın temelidir. Bir iğne deliği kamera lensi olmayan basit bir kamera ve tek bir küçük açıklıktır. Işık bu tek noktadan geçer ve görüntüler üretir. Gövde kapağında küçük bir delik açarak fotoğraf makineniz için bir iğne deliği lensi yapabilirsiniz. Güzel, hareketli bulanık fotoğraflar çekerken eğlenin.

Yansıma ve Ayna Fotoğrafçılığı


Yansımalar, kompozisyona güçlü bir derinlik duygusu ekleyebilir. En yaygın yansıma fotoğrafları bir su kütlesi üzerinde gerçekleşiyor olsa da, yansımalar birçok farklı ortamda meydana gelebilir. Yansıtıcı etkiyi artırarak çekimdeki varlıkları dengelemeye yardımcı olmak için f/11 ya da üstü gibi küçük bir diyafram kullanmaya çalışın.

Su Damlacığı Fotoğrafçılığı


Su damlacığı fotoğrafçılığı, bir damla suyun hareketini dondurur, ilginç ve sanatsal görüntüler oluşturur. Su damlacığı fotoğrafçılığı ile, suyun yüzeyini odakta tutmak için f/11 ya da f/14 gibi küçük bir diyafram açıklığı isteyeceksiniz. Hareketi dondurmak için bir flaş veya 1/160 ya da daha yüksek bir perde hızı kullanın.

Yakınlaştırma Bulanıklığı Etkisi


Yakınlaştırma bulanıklığı etkisi, fotoğraflarınıza bazı yaratıcı "çatlak-bulanıklık" etkisi eklemenin basit bir yoludur. Bulanıklaştırma etkisi elde etmek için, yavaş bir perde hızı seçin ve deklanşörü serbest bırakırken görüntüyü yakınlaştırın ya da uzaklaştırın.

Lens Parlaması Etkisi


Fotoğraflarınızdaki lens parlamaları, planlanmamışsa mutsuz bir kaza olabilir. Ancak ışık parlamalarını kullanmayı öğrenmek fotoğraflarınıza ilginç bir hava katmak için harika bir yoldur. Bu etkiyi güneşe doğru çekim yaparak ışığı yönlendirmek ve nesnelerinizin etrafında bir ışık parlaması oluşturmak için farklı açılar kullanarak elde edebilirsiniz.

Kinetik Fotoğrafçılık


Aynı zamanda "kamera titretme fotoğrafçılığı" olarak da bilinen Kinetik fotoğrafçılık, fotoğraf makineniz uçarken fotoğraf çekme sanatıdır! Bu teknik biraz riskli olsa da, bazı harika fotoğraflar ile sonuçlanabilir. İdeal olarak, kameranızı sadece birkaç santimetre yukarıya atmak ve tabii ki ideal olarak aşağı düşerken kameranızı yakalamak istersiniz!

Farklı fotoğrafçılık ipuçlarına ve tekniklerine hakim olmanın en güzel yanlarından biri, onları günlük kompozisyonlara dahil etmenin yeni yollarını bulmaktır. Yukarıda bahsettiğim teknikleri kullanarak günlük konuları geliştirebilir ve sıradan fırsatları gerçekten öne çıkan yaratıcı ve sanatsal görüntülere dönüştürebilirsiniz.

Yorum Gönder

Makalemizle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Yorum yapmak için kayıt olmanız gerekmemektedir.

 
Copyright © 2010 - 2021 Profesyonel Fotoğrafçılık . Tasarım: OddThemes - Yayımcı: Gooyaabi Templates - Kullanım Koşulları
DMCA.com Protection Status